Proiectul “Atelierul de mestesuguri”continua sa-i ajute pe mesterii care doresc sa se dezvolte.

Fundatia World Vision Romania a deschis ieri la Craiova si Ramnicu Valcea primele doua centre de informare si consiliere pentru mestesugari din Romania. Initiativa este parte a proiectului “Atelierul de mestesuguri” care urmareste sa sprijine dezvoltarea mestesugurilor traditionale in mediul rural, regiunea Sud – Vest Oltenia.


Cele doua centre ofera mesterilor populari informatii despre oportunitati de promovare si dezvoltare in cadrul proiectului, scrierea unui plan de afaceri, formalitati legale pentru deschiderea unei asociatii sau firme, surse de finantare si calendarul targurilor de artizanat 2013 – 2014.

Birourile de informare se afla la Ramnicu Valcea in strada Henri Coanda nr. 12A (sediul World Vision Romania) si la Craiova in str. Electroputere nr. 2 (liceul UCECOM Spiru Haret). Programul de lucru este de luni pana joi intre orele 15:00 – 17:00, iar vinerea intre 12:30 si 14:30. Mai multe informatii se pot obtine de la coordonatorii proiectului, pentru Valcea – Denisa Pomana (tel. 0736.444.821) si pentru Craiova – Cristina Miulescu (tel. 0736.444.820).

Infiintarea punctelor de informare si consiliere pentru artizanii olteni da startul celei de-a treia etape a proiectului “Atelierul de mestesuguri”. In lunile urmatoare, mesterii instruiti in tesatorie manuala si antreprenoriat in primele etape ale proiectului pot obtine finantarea planurilor de afaceri concepute cu ajutorul cunostintelor dobandite la cursuri.

In acelasi timp, obiectele de artizanat lucrate de ei vor fi promovate pe internet prin intermediul catalogului online “Targul de la sat” care va fi lansat in luna mai si vor ajunge in zece expozitii cu vanzare in pensiuni rurale din zona Olteniei.

Participarea la toate activitatile proiectului este gratuita si deschisa tuturor mestesugarilor din judetele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinti si Ramnicu Valcea, indiferent de mestesugul practicat. Singura conditie este ca acestia sa locuiasca in mediul rural.

„Atelierul de mestesuguri” este un program integrat de calificare, dezvoltare a competentelor antreprenoriale, suport si consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale din mediul rural din regiunea Sud – Vest Oltenia. Proiectul este finantat din fonduri europene prin POSDRU si se desfasoara in perioada februarie 2012 – ianuarie 2014.

Fundatia World Vision Romania desfasoara proiectul „Atelierul de mestesuguri” in cadrul Programului pentru agricultura si dezvoltare economica care promoveaza investitiile in capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung, in acord cu valorile si traditiile locale. World Vision Romania incurajeaza acest proces pentru a imbunatati conditile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor sanse sporite de educatie, dezvoltare si bunastare.

Claudia Tokacs, Specialist Comunicare
Fundatia World Vision Romania
claudia_tokacs@wvi.org
Tel. 0731444773
www.atelieruldemestesuguri.ro