Cum ar fi ca o mana de cuvinte sa schimbe lumea celor care au cea mai mare nevoie de BINE?

In parteneriat cu Zis si Facut si o serie de ilustratori romani renumiti, World Vision Romania lanseaza o linie de semne de carte ce ilustreaza fiecare un cuvant frumos, dar mai putin cunoscut, din limba romana. 11 artisti romani au creat desene special pentru aceste semne de carte, alegandu-si cuvinte care i-au inspirat. Astfel, oamenii vor putea sa colectioneze semne de carte cu cuvinte alese ilustrate de Ghica Popa, Matei Branea, Maria Surducan, Zanga, Wanda Hutira, Tudor Nastase, Robert Matei, Razvan Ion, Iulia Burlac, Andrei Cotrut si Andra Badea. 

Aceste cuvinte sunt: launtric, razmerita, duios, aprig, dezmierdare, staif, buimac, pururea, mototol, catranit, dichisit, zdravan, dezmat, nastrusnic, inmiresmat, zdupes, nazdravan, poznas.

Semnele de carte pot fi achizitionate din reteaua partenerilor nostri in schimbul unei donatii de minim 2 lei. Banii rezultati in urma vanzarii acestor semne de carte vor merge catre copiii din cele peste 53 de comunitati rurale din judetele Iasi, Vaslui, Dolj, Valcea, Constanta, Ialomita si Cluj pentru achizitionarea cartilor necesare pentru scoala.

In Bucuresti gasiti semnele de carte in librariile Bastilia si Mihai Eminescu. In Cluj suntem prezenti in librariile Alpha si Bookstory; in Iasi in biblioteca Avant-Garde si in Librarium Palas (incinta Palas Shopping Mall), iar in Ramnicu Valcea semnele de carte sunt disponibile la Biblioteca Judeteana Antim Ivireanu si in librariile Alda, Alexandra, Image Paper si Roxicom.
Semnele de carte reprezinta o noua initiativa a World Vision Romania din cadrul campaniei „Cu o carte schimba o viața”, care are ca principal obiectiv strangerea fondurilor necesare pentru a dota bibliotecile din peste 53 de comunitați rurale din județele in care acționam (Iasi, Vaslui, Ialomița, Valcea, Dolj, Constanța si Cluj) cu cel puțin 15 000 de carți, reprezentand enciclopedii, dictionare, manuale si literatura.

Campania a debutat la sfarsitul lunii februarie, invitand oamenii sa doneze atat carti, cat si bani in beneficiul copiilor de la tara. Pana in acest moment s-au strans aprox 13.000 de carti, care au si fost deja distribuite in cea mai mare parte. Intrucat printre acestea se numara putine carti de uz scolar, precum enciclopedii, atlase, dictionare, continuam campania in solicitand donatii in bani prin intermediul acestor semne de carte. Donatiile se pot face atat fie cumparand semne de carte, fie direct pe site-ul World Vision - www.worldvision.ro-cartipentrucopii_ajuta.php.

In prezent, sansele de a avea o biblioteca, chiar si scolara, sunt foarte mici in mediul rural. Potrivit  datelor Ministerului Educatiei, in 2010 doar un sfert din unitațile scolare din Romania erau dotate cu o biblioteca. Mai mult, acolo unde acestea exista, sunt slab dotate, iar cele mai multe carți sunt vechi si deteriorate. Totodata,  posibilitațile parinților de a le cumpara carti copiilor, chiar si cele din bibliografia scolara obligatorie, sunt foarte reduse.  Aceste aspecte sunt cu atat mai ingrijoratoare, cu cat accesul la lectura are un efect major asupra dezvoltarii intelectuale a elevilor.

Lista completa a locatiilor unde pot fi achizitionate semnele de carte:

Bucuresti:
Libraria Mihai Eminescu din Piata Universitatii, Bd.Regina Elisabeta nr.16
Libraria Bastiliei din Piata Romana, Piata Romana nr. 5   

Cluj Napoca:
Libraria Alpha, Str. Napoca, nr. 13
Libraria Alpha, Str. Memorandumului, nr. 12
Libraria Alpha, Str. Samuil Micu, nr. 3
Libraria Bookstory, Bd. Eroilor, nr. 6-8

Ramnicu Valcea:
Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul Rm.Valcea, Str. Carol I, Nr.26
Libraria Aldan , Magazinul WinMarkt Cozia - etajul 1, str.Calea lui Traian, nr.127
Libraria Alexandria, Calea lui Traian nr. 121 (River Plaza MALL)
Libraria Image Paper, Calea lui Traian, vizavi de Complex Nord
Libraria Roxicom, Calea lui Traian Sud, nr.276, bl. S15, parter

Iasi:
Biblioteca Avant-Garde, str. Alexandru Lapusneanu nr 16
Librarium Palas , Str. Palas nr. 7A, in incinta Palas Shopping Mall

***
Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume.  In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

Persoana de contact:
Oana Serban - Manager Comunicare si PR
e-mail: oana_serban@wvi.org, 0736.444.822