World Wide Fund Romania si Missio Link International sunt primele doua organizatii care desfasoara in aceasta perioada proiecte-pilot pentru donatiile prin debit direct.

WWF strange donatii pentru pastrarea biodiversitatii din Maramures. Reprezentantii lor pot fi intalniti in Bucuresti si spera sa ajunga la cat mai multi iubitori ai naturii care sa doreasca sa doneze lunar o suma fixa pentru acest scop. Missio Link International cauta donatori generosi, care sa fie dornici sa ajute pe termen lung cele 30 de fete gazduite de Casa Deborah. Aceasta este un centru care ofera casa, masa, educatie, terapie post-trauma, asistenta medicala si asistenta sociala pentru fete minore victime ale abuzului grav.

In viitorul apropiat, si alte organizatii vor folosi debitul direct ca metoda de a primi sprijin financiar pe termen lung de la donatori individuali. Pe termen scurt, aceasta sursa de venit va asigura o mica parte din necesarul organizatiilor, insa in cativa ani, asa cum s-a intamplat si in alte tari, ar putea deveni una din principalele surse de finantare a activitatilor cu beneficiarii.


Sursa: donatie.ro