Pana pe data de 25 noiembrie 2009 liceenii constanteni au oportunitatea de aplica la programul Youtbank, un program coordonat local de Fundatia Baylor Marea Neagra.

YouthBank este un program administrat de catre un grup de adolescenti, selectati si instruiti pentru a forma, promova si gestiona un fond special destinat proiectelor implementate de catre liceeni, pentru dezvoltarea comunitatii locale. Programul incurajeaza  filantropia, initiativa civica, responsabilitatea, reprezintand o excelenta scoala de dezvoltare personala.

Inceput in 2006 la Cluj-Napoca de catre Fundatia Comunitara Cluj, YouthBank s-a extins in  2009 si în alte cinci orase din tara: Alba-Iulia, Bucuresti, Constanta, Odorheiu Secuiesc  si Timisoara.

Pentru a deveni membru YouthBank liceenii pot trimite un CV si o scrisoare de intentie la adresa constanta@youthbankromania.ropana la data de 25 noiembrie 2009. Scrisoarea de intentie va cuprinde raspunsul la doua intrebari: Ce ai schimba  în jurul tau? De ce crezi ca TU poti fi un agent al schimbarii?

Pe 26 noiembrie 2009  tinerii selectati vor participa la o sesiune de prezentare a programului YouthBank, pentru ca in urmatoarele  doua zile sa fie organizate interviuri individuale. Programul YouthBank Constanta are mai multe etape care incep cu selectia echipei formate din 8-12 tineri, instruirea acestora pentru a sustine campanii de informare, administrare de fonduri, implementare/evaluare proiecte si se termina in iunie 2010 cu o tabara de vara, alaturi de celelalte echipe YouthBank din tara.

Andreia Moraru, eleva a unui liceu clujean, generatia YouthBank 2007-2009, spunea ca: “YouthBank te face mare, te pune mereu în situatii limita, te obliga mereu sa iei decizii responsabile de care depind o serie de alte lucruri. Ajungi sa te cunosti pe tine si incet, incet iti dai seama ce iti doresti de la tine, de la viata. Pe langa toate acestea, resursa umana din spatele YouthBank e remarcabila si am gasit in majoritatea colegilor prieteni adevarati, genul de prieteni de care nu mai vrei sa te desparti niciodata!”

Sansa de a deveni lider, de a invata altfel decat la scoala, de a raspunde problemelor celor din jur se numeste YouthBank si apartine acum si liceenilor din Constanta.

Mai multe detalii pe: http://www.baylor-romania.ro si http://www.facebook.com/BaylorRomania.

Persoana de contact:
Monica Neacsu
Fundatia Baylor Marea Neagra
Tel./fax: +40 241 691 730
Mobil: +40 723 500 549
E-mail: mneacsu@baylor-romania.ro
www.baylor-romania.ro
www.test-hiv.ro
www.test-hepatita.ro

Fundatia Baylor Marea Neagra are ca misiune sa ajute comunitatea sa dezvolte servicii de prevenire si ingrijire pentru boli infectioase cum ar fi: HIV, TBC, hepatite in regiunea Dobrogei. Fundatia ofera servicii acreditate medicale si psihosociale  pentru 800 de persoane seropozitive si sustine Centrele de consiliere si testare rapida HIV si hepatite B si C din Constanta si Tulcea. Implicata in comunitate si lucrand in parteneriat, Baylor Romania face parte din reteaua internationala BIPAI a Centrelor de Excelenta.