Incepand din acest an, in data de 15 mai, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania va marca Ziua familiei ADV prin manifestari realizate in toate cele trei centre - Iasi, Constanta si Mures.
 
“Este prima data cand ADV Romania organizeaza Ziua familiei. Pana acum, in 1 iunie realizam un eveniment pentru copiii infectati si afectati HIV/SIDA, prin care sarbatoream ziua copilului si finalul anului scolar. Acum beneficiarii nostri nu mai sunt copii, sunt adulti care au probleme de cuplu sau legate de integrarea in munca. Pentru ei vom organiza incepand din acest an Ziua familiei ADV Romania, pentru ca ramanem in aceeasi formula, dar cu alte preocupari” - a declarat Angela Achitei, presedinte executiv ADV Romania.
 
Program:
 
       12 mai 2010, la sediul ADV Constanta – dezbatere cu beneficiarii clubului tinerilor/centrului de zi privind problemele relatiei de cuplu cum ar fi planificarea unei sarcini, modalitatile de prevenire a unei sarcini nedorite precum si a bolilor cu transmitere sexuala. Invitata a fost doamna Jenica Arecco, medic specialist medicina de familie si planning familial.
 
       14 mai 2010 - vizita la Casa Casatoriilor din Iasi si Constanta, pentru ca beneficiarii fundatiei sa afle de la sursa informatii legate de legislatia in domeniul protectiei institutiei casatoriei si a familiei in Romania. Ei vor avea posibilitatea sa faca inclusiv un tur al casei casatoriei cu acces in sala in care se oficiaza cununiile.
 
       15 mai 2010
-Iasi – activitati pe teme de interes comun (programe ADV, tratament, integrare profesionala, nevoi ale beneficiarilor etc.) si program de divertisment - muzica, dans, concursuri … (vom da sub forma de premiu un televizor care a fost primit ca donatie);
- Constanta – va fi realizat un grup de lucru in scopul crearii unui poster care sa exprime relatia stabilita in timp cu ADV si apoi petrecere cu suc si dulciuri;
- Mures – actiunea va fi realizata in colaborare cu bauMax si va consta in spectacol de dans, concursuri de dezlegat cuvinte incrucisate, gradinarit, comportament sanatos de viata, tragerea la sorti pentru tombola „Personalizeaza-ti primavara”, o demonstratie de acordare a primului ajutor respectand normele de precautie universala.
 
Hotararea organizarii in 15 mai a evenimentului Ziua familei ADV apartine membrilor Consiliului Tinerilor al ADV Romania fiind validata de Consiliul Director al organizatiei. Ziua de 15 mai va ramane si sarbatoarea oficiala a fundatiei care in acest an numara 8 ani de existenta in cele trei regiuni, prin centrele din Iasi (Moldova), Mures (Transilvania) si Constanta (Dobrogea).
 
Conducerea ADV Romania multumeste tuturor celor care au sprijinit realizarea programului din 15 mai precum si celor care de-a lungul timpului au sustinut activitatea fundatiei in orice forma. Detalii despre proiectele derulate de ADV Romania in cei 8 ani de existenta se gasesc pe pagina oficiala a organizatiei www.alaturidevoi.ro
 
Pentru detalii privind evenimentele prilejuite de Ziua familiei ADV Romania poate fi contactata Mihaela Munteanu, coordonator PR, tel.0740513864.