Ziua Mondiala de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier - Duminica 20 noiembrie 2011, in Piata Universitatii  orele 12.00 - 14.00 - cea de a XI-a editie a proiectului "LACRIMA RUTIERA".

Duminica in Piata Universitatii va avea loc comemorarea celor 65.0000 de victime ale accidentelor rutiere decedate in Romania in perioada 1990 - 2011 la care trebuie adaugata tragedia a peste 80.000 de victime ramase infirme, a caror viata a fost scurtata cu multi ani, traind un adevarat cosmar.

Actiunea comemorativa va avea loc ca si anul trecut in Piata Universitatii cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier.Proiectul "LACRIMA RUTIERA" se desfasoara anual inca din anul 2001 din initiativa Corneliei Galavan victima a unui accident rutier in urma caruia a ramas infirma in carje, initiativa civica si publica a acesteia anticipand cu 6 ani HG. nr 864/01.08.2007 prin care s-a stabilit oficial comemorarea victimelor accidentelor rutiere in Romania.

Proiectul "LACRIMA RUTIERA" a fost apreciat pe parcursul anilor de personalitati marcante atat din tara cat si din Uniunea Europeana la cel mai inalt nivel al Comisiei Europene  si al Parlamentului European iar in lume este cunoscut si apreciat prin intermediul Organizatiei Mondiale a Sanatatii - OMS, fiind singular in Europa si in lume.

Proiectul care comemoreaza victimele "genocidului rutier" prin care au fost indoliate mii de familii in care majoritatea militeaza pentu reducerea severa a accidentelor rutiere cu pierderi de vieti omenesti, pentru siguranta rutiera, educatie si civilizatie rutiera.

Marturie a tragediilor rutiere in care au decedat cele 65.000 de victime in acest adevarat ' razboi civil rutier ' in care OAMENI INCONSTIENTI OMOARA OAMENI NEVINOVATI sunt crucile ce impanzesc strazile si soselele in in toata  tara.

De asemenea proiectul "LACRIMA RUTIERA" militeaza pentru o justitie reala si echitabila de nivel european, in solutionarea accidentelor rutiere avand in vedere ca autorii ' crimelor rutiere din culpa ' sunt favorizati de o legislatie permisiva, inumana, abuziva si umilitoare pentru miile de vieti curmate in mod stupid de inconstienta la volan, autorii "crimelor rutiere" fiind condamnati la...libertate!

Printre cei comemorati vor fi victime cunoscute ca Laura Stoica, Teo Peter, Cristian Nemescu, Grigore Vieru, Doina si Ion Aldea Teodorovici si victime necunoscute ca cele decedate in tragediile de la Scanteia, Tulcea, Onesti, Slobozia precum si victimele mai recente decedate in accidentele de la Timisul de Sus, Tg. Mures, Bucuresti, dar si cele 14 victime decedate in Ungaria.

Cu aceasta ocazie comemorativa ca si anul trecut ii invitam pe cei ce i-au pierdut pe cei dragi in tragegiile accidentelor rutiere, rude, prieteni, colegi, ca impreuna in amintirea lor sa le aprindem cate o lumanare, sa depunem flori si sa varsam din inimile noastre cate o lacrima, o lacrima...rutiera si sa militam in continuare pentru stoparea ' mortii rutiere stupide in care ' oamenii omoara  oameni ' .

Desfasurarea proiectului este sustinuta de Directia Politiei Rutiere din cadrul IGP.
 
Initiatoarea proiectului "LACRIMA RUTIERA"
Cornelia Galavan
Membru PRI - La Prevention Routiere Internationale
 
Pentru relatii tel. 0722964076