close

Juriu

Costel  Popa

Costel Popa

Presedinte - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Costel Popa a fost director al Asociatie Pro Democratia si apoi al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta. La Pro Democratia a coordonat programele de monitorizare a finantarii partidelor politice ale APD in perioada 2003-2007, a fost consultant pentru GRECO (Group of States Against Coruption) pentru evaluarea finantarii partidelor politice din Slovacia, a participat la elaborarea legii finantarii partidelor politice nr. 334/2006, a fost trainer pentru mandatarii financiari de la alegerile din 2004 din Romania si pentru ONG-uri din fostele tari sovietice, a fost Secretar General al ENEMO (European Network of Election Monitoring Organizations). 
 
In prezent este presedinte al organizatiei Ecopolis, organizatie care asigura secretariatul Coalitiei pentru Mediu din Romania, formata din peste 30 de organizatii de mediu. 
 
Ecopolis este infiintata in 2009 si este un "think and do tank" in domeniul dezvoltarii durabile. Ecopolis realizat primele analize independente pe tema calitatii aerului si a calitatii apei din Bucuresti. Pentru prima data in Romania, am demonstrat legatura calitatea proasta a aerului din Bucuresti si victimile omenesti. Alte initiative au fost dezvoltarea proiectului de lege pentru promovarea achizitiilor publice verzi in Romania, promovarea antreprenoriatului in comunitatile din zone naturale protejate, promovarea unui sistem de cismele in Bucuresti.
 


Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL