close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Tineri in actiune



| Organizator:
    World Vision Romania - Birou Zonal Craiova
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Multi dintre copiii si tinerii din mediul rural se lupta zilnic cu saracia si lasa educatia si dezvoltarea personala pe ultimul loc. De cele mai multe ori viata lor de adult incepe mult prea devreme: ei isi petrec timpul lucrand la camp alaturi de parinti, iar unele fete se casatoresc de la o varsta frageda.
Copiilor si tinerilor din mediul rural le lipsesc oportunitatile de dezvoltare personala care sa ii pregateasca pentru viata. Pe termen lung, acest lucru nu ii afecteaza numai pe ei, ca indivizi, dar lasa si comunitatile lor fara oameni calificati, oameni care sa aiba o viziune pentru un viitor mai bun.


| Scopul proiectului
    Proiectul “Tineri in actiune” isi propune imbunatatirea accesului tinerilor la educatie si dezvoltare personala, punandu-se accent pe educatia informala. Obiectivul principal al proiectului consta in imputernicirea copiilor si tinerilor din comunitatile rurale sa devina agenti ai schimbarii, prin implicarea acestora in campanii de promovare a voluntaritului, activitati de voluntariat, activitati la Cluburile Copiilor, tabere educationale, instruiri.

Tineri in actiune Tineri in actiune Tineri in actiune

| Aria geografica
    Proiectul se adreseaza copiilor si tinerilor din cele 13 comunitati partenere World Vision in judetul Dolj, incluse în programul de dezvoltare comunitara: Argetoaia, Brabova, Bralostita, Breasta, Bucovat, Carpen, Cernatesti, Cotofenii din Dos, Plesoi, Predesti, Scaesti, Sopot şi Varvorul de Jos.

| Rezumat
    Proiectul “Tineri în actiune” se adreseaza copiilor si tinerilor din mediul rural si isi propune sa creasca implicarea acestora in activitati de voluntariat prin care sa aduca o schimbare in comunitatile din care provin. Astfel, copiii si tinerii inteleg mai bine nevoile comunitatii, rolul lor în dezvoltarea societatii civile, in transformarea comunitatii din care fac parte prin mobilizare, angajament si dedicare.
Totodata, prin proiect, se doreste dezvoltarea personala a copiilor si a tinerilor prin intermediul educatiei informale, care sa ii ajute să isi dezvolte valori morale si de leadership.


| Date beneficiari
    Beneficiarii provin din familii cu venituri reduse (pana in 400 Ron/luna), insa au rezultate bune la scoala si dorinta de a-si continua studiile si la liceu. De asemenea, beneficiarii proiectului sunt copii si tineri cu initiativa care isi arata deschiderea catre implicarea in activitati de voluntariat care sa aduca o schimbare in comunitatea in care traiesc.

| Rezultatele proiectului
    O realizare importanta in cadrul proiectului a fost implicarea tinerilor in campania de constientizare “Fii voluntar!Implica-te!” desfasurata in toate comunitatile partenere. In cadrul campaniei aproximativ 500 de tineri au vizionat diferite materiale in care erau reflectate activitati desfasurate de catre voluntari, modul in care acestia se pot organiza si ce beneficii iti poate aduce voluntariatul. Ca urmare, in 8 comunitati partenere au fost infiintate grupuri de voluntari, in cadrul carora copiii au inceput sa se organizeze sub indrumarea unui lider (cadru didactic, preot, student) si sa desfasoare diferite proiecte menite sa aduca o schimbare in comunitatea lor: activitati de ecologizare (plantare pomi, curatirea zonelor verzi, a padurilor), sprijin acordat celor in nevoie, organizarea si participarea la spectacole de dans popular, activitati desfasurate la Cluburile Copiilor, confectionarea de martisoare, felicitari cu diferite ocazii.
In timpul vacantei de vara, 100 de copii, clasele VI – VII care s-au evidentiat prin rezultate bune la invatatura au mers in Tabara “Viata”, Program al Fundatiei Noi Orizonturi care are la baza educatia prin experienta, o metoda ce foloseste activitati de aventura (alpinism, curs de franghii la mare si la joasa inaltime, trasee montane, etc.) Scopul principal este influentarea atitudinilor si abilitatilor tinerilor de a dezvolta valori morale, precum solidaritatea, compasiunea si încrederea. Pentru tineri, tabara a fost o experinta plina de provocari. Prin activitatile la care au participat, ei au invatat ce inseamna sa fii lider, sa muncesti in echipa, sa iti depasesti temerile, cat este de important sa iti asumi riscuri si cat de mult conteaza sprijinul celor de langa noi. De asemenea, si-au consolidat valori cum ar fi respectul si asumarea responsabilitatii, atat de necesare in viata reala.
Tot in cadrul proiectului, liderii grupurilor de voluntari, cat si voluntarii cei mai activi au participat la instruirea “Participare si implicare activa a membrilor comunitatii în dezvoltarea societatii civile”, organizata de World Vision în parteneriat cu Fundatia Noi Orizonturi. In cadrul trainingului au invatat mai multe despre dezvoltarea comunitara, au vorbit despre nevoile comunitatilor lor, au învatat cum sa scrie proiecte realizabile care sa corespunda acelor nevoi si sa devina membri responsabili si activi ai comunitatii din care fac parte.


| Bugetul proiectului (in RON)
    150000

| Parteneri
    Primariile din cele 13 comunitati partenere, Consiliile locale din cele 13 comunitati partenere, Unitatile de invatamant din cele 13 comunitati partenere, Fundatia Noi Orizonuturi,Inspectoratul Scolar Judetean Dolj,Mass-media

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes