close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Handbal pentru Educatie - Turneu national de handbal mixt



| Organizator:
    World Vision Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Sensibili la nevoia de educatie a tinerilor din programul "Vreau in clasa a noua" derulat de Fundatia World Vision Romania si in general la nevoia de imbunatatire a calitatii educatiei in mediul rural, sportivii de la HandbalFan care au initiat acest eveniment in anul 2010 din pasiune pentru handbal, tot prin eforturi voluntare, ne-au devenit parteneri in anul 2011 si in aceasta calitate an de an voluntariaza alaturi de voluntarii World Vision Romania si de cei ai Clubului Rotaract. Turneul”Handbal pentru educatie” este o excelenta ocazie de interactiune si schimb de experienta intre voluntarii mai multor O.N.G-uri pe plan local.

| Scopul proiectului
    Scopul evenimentului sportiv „Handbal pentru educatie”este in fiecare an strangerea de fonduri pentru tinerii din proiectul “Vreau în clasa a noua” derulat de Fundatia World Vision Romania, astfel incat sa fie prevenit abandonul scolar iar copiii din mediul rural sa poata avea acces la o educatie de calitate. Obiective majore ale proiectului au fost atat promovarea handbalului mixt si a voluntariatului la nivel national cat si in comunitatea locala cat si promovarea educatiei prin sport.

Handbal pentru Educatie - Turneu national de handbal mixt Handbal pentru Educatie - Turneu national de handbal mixt Handbal pentru Educatie - Turneu national de handbal mixt

| Aria geografica
    Ramnicu Valcea, judetul Valcea

| Rezumat
    Proiectul are ca scop strangerea de fonduri pentru tinerii din programul “Vreau in clasa a 9-a”.Dorinta de a construi ceva durabil in comunitate a stat la baza ideii acestui proiect care imbina sportul cu sustinerea tinerilor in dificultate din mediul rural, hotarati sa-si continue studiile liceale. Astfel, Asociatia Sportiva HandbalFan Rm Valcea s-a alaturat Fundatiei World Vision in calitate de voluntar si au pus bazele unui eveniment sportiv de atragere de fonduri.
Beneficiarii proiectului sunt absolventi ai ciclului gimnazial proveniti din zone rurale care sunt inscrisi la liceele din mediul urban si sunt motivati sa isi continue studiile,avand posibilitati financiare limitate. Valoarea unei burse scolare este de 250 RON pe luna si este administrata de World Vision conform planului individual de interventie bazat pe nevoile fiecarui copil.
Evenimentul si-a propus sa sprijine programul de burse prin atragerea de fonduri suplimentare necesare cresterii numarului de beneficiari ai proiectului „Vreau in clasa a 9-a” si sa promoveze conceptul de responsabilitate sociala (prin implicarea in rezolvarea problemelor existente la nivelul comunitatii locale); de asemenea, proiectul vizeaza recunoasterea Asociatiei Sportive HandbalFan, a Fundatiei World Vision Romania si a Clubului Rotaract, ca entitati care se implica activ in sustinerea initiativelor cu impact pozitiv asupra comunitatii locale precum si promovarea sportului pentru amatori si a conceptului de handbal mixt;
La eveniment s-au inscris 15 echipe de handbal din judetele Brasov, Olt, Ilfov, Valcea si Municipiul Bucuresti, in total 300 de sportivi, care au platit o taxa de participare. Banii stransi din taxa de participare si din sponsorizari au fost directionati catre programul „Vreau in clasa a 9-a".


| Date beneficiari
    La eveniment au fost prezenti 12 copii beneficiari ai programului de burse scolare „Vreau in clasa a 9-a” care au impartit materiale informative despre turneu spectatorilor, au incurajat echipele in timpul meciurilor si au ajutat la oferirea premiilor pentru participanti cu ocazia festivitatii de premiere. Ei au devenit astfel mult mai responsabili, invatand sa aprecieze mult mai mult eforturile din spatele bursei scolare primite. Dupa acest eveniment, pe parcursul anului 2013, un numar de 5 bursieri „Vreau in clasa a noua” au devenit voluntari cu acte in regula ai Fundatiei World Vision Romania.

| Rezultatele proiectului
    Cu fondurile stranse in luna ianuarie 2013 la turneul „Handbal pentru educatie” Fundatia World Vision Romania a reusit sa achite toate costurile unei tabere de vara pentru elevii din mediul rural inscrisi in programul „Vreau in clasa a noua”.
Tabara desfasurata cu bursierii a creat un cadru informal propice cunosterii si intercunoasterii. Programul a cuprins ateliere de creatie, excursii in aer liber, jocuri de animatie, activitati sportive si reacreative in Park Aventura Brasov. Adolescentii participanti au invatat, astfel mai multe lucruri despre natura dar si despre ei insisi, despre ce limite au si despre cum sa le depasesca in vedrea cresterii si dezvoltarii personale. In general, mediul social este foarte important pentru copilul ajuns la adolescenta. Tabara propusa i-a ajutat pe participanti sa castige in autonomie, sa isi faca prieteni, sa isi exerseze abilitatile sociale si de comunicare intr-un mediu nou, proaspat si plin de provocari. De asemenea, a raspuns nevoilor de apartenenta si de invatare specifice varstei prin activitati non-formale orientate spre dezvoltare personala.


| Bugetul proiectului (in RON)
    679

| Parteneri
    Asociatia Sportiva HandbalFan Rm Valcea, Primaria Muncipiului Ramnicu Valcea, Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Valcea, VIZAL, Sanovita, Centrul Regional pentru Tineret si Dezvoltare Durabila EUROGREEN, Clubul ROTARACT Valcea, Fundatia Judeteana pentru Tineret Valcea

| Website-ul proiectului
    www.worldvision.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes