close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Edulier Corbeanca



| Organizator:
    Asociatia Edulier
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Edulier a fost gandit ca locul in care copiii bogati si cei saraci interactioneaza,ajung sa se cunoasca si sa demonteze prejudecatile pe care le au unii despre ceilalti; la randul lor, ei isi educa familiile, producand o schimbare puternica si de durata in comunitate, una venita din interior. Edulier - un atelier de educatie, in care invatarea se face in mod participativ, informal, experential, ludic.Toate activitatile Edulierului si-au propus sa starneasca pasiunea pentru ceva: stiinta, arta, literatura, participare civica, sport.Educatia comunitara: toleranta, respectul, compasiunea si implicarea sunt dobandite prin interactiunea dintre copii proveniti din categorii sociale opuse; s-a dorit o baza practica pentru notiunile pe care copiii le dobandesc in Scoala.



| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost trezirea spiritului comunitar, ocuparea timpului vacantei de vara a copiilro saraci, dar si bogati, crearea unei punti intre cele doua categorii sociale ale comunei, educarea parintilor spre toleranta, implicare. Realizarea unui grupde initiativa, coordonat de initiatoare, cu persoanele importante din localitate si acre pot ajuta la schimbare.

Edulier Corbeanca Edulier Corbeanca Edulier Corbeanca

| Aria geografica
    Corbeanca, Ilfov, Bucuresti, Otopeni , Ilfov, Targoviste, Dambovita

| Rezumat
    Edulier, educatie non-formala, initiat de Cristiana Ionescu, a presupus 7 zile cu 7 teme interesante si diferite: ziua inventiilor nepericuloase( Vizoo, motanul urias, printesa care picta fetele, modelaj baloane,Profesorii Trasniti, colorat carticele, citit povesti) , ziua verde( la padure, cercetatorii stiintifici d ela Muzeu Arges i-au invatat pe copii prin simturile lor diferenta intre marar si patrunjel, intre cuc si mierla, intre dulce si sarat, au studiat la microscop) ziua de hartie(origami urias, kirigami cu 2 voluntari japonezi, Vizoo, ratele si vanatorii), ziua de fotografie si journalism(reportaje, interviuri intre copii si cu viceprimarul, ce inseamna grup de lucru, fotografii, colaje si planse, inghetata) ziua campionilor(profesor de baschet de10 ani, concurs de aruncat la cos, de dribling, sprint, cultura generala sportiva, coarda maraton, tras de sfoara), ziua de joaca parinti si copii( karaoke, carnaval), ziua de joaca parinti si copii(modelaj,joaca in lut, pictura pe borcane, fimo, drepturile copiilor). Vecinii, rudele, prietenii au fost atrasi in acest proiect.Proiectul a pornit din dorinta initiatoarei de a trezi spiritul comunitar in locul radacinilor sale, al copilariei, aducand in proiect “plusvaloarea” dobandita in anii cat a lipsit din Corbeanca, intreaga retea de cunostinte si prieteni, oportunitatile pe care le cunostea. De aceea s-a si desfasurat in curtea casei strabunicilor, in livada cu meri si gutui

| Date beneficiari
    Problema –Corbeanca, comuna de langa Bucuresti, cu 3700 locuitori, 422 scolari si 49 familii in dificultate, cu proiecte rezidentiale de lux & zona rurala; Comunitatea este bipolara: copii cu parinti bogati, alaturi de copii cu parinti aflati la limita saraciei; Nici unii, nici altii nu au ce sa faca cu timpul lor liber; Comunitatea nu se implica in realizarea nici unei initiative de ocupare a timpului liber al copiilor, nu exista parcuri, spatii de joaca. De asemenea, copiii trebuie sa interactoneze si cu copii din alte medii(aflati in plasament, din alte orase, etc)



| Rezultatele proiectului
    Edulier a atras in medie 60 copii zilnic, dar a atins in total 120 copii, din peste 50 familii, 14 voluntari, Primaria, una din cele 3 scoli din Corbeanca, sponsorizare de 8600 lei si produse in valoare de 7000 lei( banner, tricouri,rechizite, mingii baschet, sonorizare, lectii de stiinta si amuzament, pictura pe fata, ghiozdane, inghetata). Voluntarii s-au implicat cate 6 ore zilnic pe parcursul intregului proiect, adunand peste 588 ore de volunatriat.. Beneficiarii indirecti au fost familiile copiilor, care dupa fiecare zi de Edulier beneficiau de “replicarea” lectiilor in curte, de modificarea comportamentului lor fata de cei saraci. Unul din rezultate a fost si trezirea spiritului comunitar, caci vecinii s-au implicat aducand masute si bancute, umbrele de soare, creta, realizare cos de baschet, organizare origami urias.Rezultatele proiectului s-au evaluat prin chestionare zilnice, atat pentru copii, cat si pentru voluntari, iar la final s-a facut o evaluare a intregului proiect. Copiii au fost incurajati sa-si exprime dorintele si parerile referitor la proiect si sa propuna imbunatatiri. Parintilor li s-a cerut feedback.Initiativei li s-a alaturat ca membri in echipa un cercetator stiintific de la Muzeul Judetean Arges, o invatatoare, dascalul Bisericii Ortodoxe, asistentul social din Corbeanca. Datorita succesului, Edulier a continuat cu mici proiecte de 1 zi si se va relua in 2011.

| Bugetul proiectului (in RON)
    8600

| Parteneri
    Partenerul Educational – Fundatia Dinu Patriciu Partenerul strategic – Quality Solutions Association Partenerilor : Asociatia Telefonul Copilului, Dreamcatchers, WebBuster, Palatul de Hartie, Vizoo, Casa Verde, Fun Science, Femira Consulting, PRWave, Imedia advertising, Gala Societatii civile- Bursa Voluntariatului Partenerilor media: Ioana, Ioana Visul Copiilor, Draga mea pentru copii, prichindelulmeu.ro

| Website-ul proiectului
    http://eduliercorbeanca.wordpress.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes