close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Scoala Curajului 2013



| Organizator:
    Asociatia Ecologica Floare de Colt
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Problema identificata de noi este nevoia de informare si participare a tinerilor la activitati de educatie nonformală specifice turismului montan specializat, cu protejarea naturii si în conditii civilizate si de siguranta. Faptul ca in scoli nu există in prezent arii curiculare sau materii care sa ofere prea multe informatii sau posibilitatea de a experimenta practic aceste domenii, aceasta nevoie se resimte in special în randul elevilor de liceu. In „Barometrul de opinie publica - tineret 2012”, sondaj de opinie realizat de IRES la cererea ANST, se arata ca un procent de 67% dintre elevi sunt de parere ca activitatile extracurriculare lipsesc sau sunt insuficiente, iar 69% sunt de parere ca aplicatiile practice sunt prea putine, doar 19% dintre acestia fiind inscrisi in tabere.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost stimularea participării tinerilor elevi damboviteni la activitati de educatie nonformala in domeniul turismului montan specializat.
Obiectivele proiectului au fost:
O1.Atragerea catre activitati de educatie nonformala in domeniul turismului montan specializat, a 50 de tineri elevi iubitori ai naturii in perioada 19-25 august 2013.
O2.Cresterea cu minim 50% a nivelului de cunostinte in domeniul turismului montan specializat pentru cei 50 de tineri elevi participanti.


Scoala Curajului 2013 Scoala Curajului 2013 Scoala Curajului 2013

| Aria geografica
    judetul Dambovita

| Rezumat
    Problema identificata de noi este nevoia de informare si participare a tinerilor la activităti de educatie nonformala specifice turismului montan specializat, cu protejarea naturii si in condiţii civilizate si de siguranta.
Obiectivele proiectului au fost:
O1.Atragerea catre activitati de educatie nonformală in domeniul turismului montan specializat, a 50 de tineri elevi iubitori ai naturii in perioada 19-25 august 2013.
O2.Cresterea cu minim 50% a nivelului de cunostinte in domeniul turismului montan specializat pentru cei 50 de tineri elevi participanţi.
Activitatile proiectului au fost:
A.1 Pregatire proiect / 1-6 august 2013
A.2.Selectarea beneficiarilor /7-18 august 2013
- selectia a 5 echipe de cate 10 tineri (5 fete si 5 băieţi), pe baza regulamentului, avand in vedere urmatoarele criterii de selectie:
A.3 Tabara „Scoala Curajului 2013” / 19-25 august 2013
- organizarea taberei de vara „Scoala Curajului, aflata la a V-a editie, in cadrul careia tinerii participanti vor fi implicati in activitati teoretice si practice de turism montan specializat.
A.4 Evaluarea si diseminarea rezultatelor / 26-31 august 2013
Rezultatele obtinute au fost:
1. Au fost atrasi catre activitati de educatie nonformala in domeniul turismului montan specializat, 50 de tineri elevi iubitori ai naturii, in perioada 19-25 august 2013.
R2. Nivelul de crestere al cunostintelor in domeniul turismului montan specializat pentru cei 50 de tineri elevi participanti, in urma particip[rii la activitătile teoretice si practice ale taberei a fost de 58 de procente.


| Date beneficiari
    Beneficiarii au fost implicati direct in implementarea proiectului, atat membrii si voluntarii din organizatiile partenere, cat si tinerii participanti care au luat parte la activitatile proiectului implicandu-se in orgsnizare si desfasurare. Fiecare echipa a avut nume, slogan si steag. Toti participanţtii au fost implicati in activitatile proiectului dar cea mai omogena si mai valoroasa echipa s-a dovedit a fi, cea care a reprezentat Colegiul National „Constantin Carabella” din Targoviste.

| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului au fost:
- 55 de participanti dintre care 50 de elevi, iubitori ai naturii, cu varsta intre 14 si 19 ani, au beneficiat de activitatile proiectului, in perioada 19-25 august 2013;
- cu 58 de procente a crescut nivelul de cunostinte fata de cel initial, in domeniul turismului montan specializat a celor 50 de beneficiari;
- cu „Foarte bine” a fost apreciata calitativ acesta actiuni, de catre participanti si parteneri;
- un numar de 10 activitati au fost desfasurate;
- o valoare maxima de 452,73 lei, a fost costul unitar/participant/ raportat la finanţarea MTS;
- o valoare maxima de 83,00 lei, a fost costul unitar/tanar beneficiar/zi de tabara, raportat la finanţarea MTS;
- o valoare maxina de 24.900 lei a reprezentat cheltuielile totale ale MTS;
- prin următoarele 4 mijloace s-a realizat promovarea actiunii: Internet, ziarele locale (Gazeta Dambovitei, Adevarul de seara), televiziunile locale (Columna TV), materiale: diplome, regulament, materiale promotionale.


| Bugetul proiectului (in RON)
    30360,80

| Parteneri
    Asociatia Ecologica Floare de Colt, Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei" - Centrul Local "Naparis" Pucioasa, Ministerul Tineretului si Sportului

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes