close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Revista Bucurestiul meu drag



| Organizator:
    Asociatia Bucurestiul meu drag
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Consideram ca pe piata nu exista un concept de revista de acest gen, a orasului creata de bucuresteni pentru ei si din interes pentru orasul lor. Am constatat ca exista un interes cert pentru recuperarea unor evenimente, monumente, personalitati ale trecutului, dar si pentru aducerea în prim plan a unora din trecutul foarte recent si a prezentului pe care il construim sau la care asistam impreuna.

| Scopul proiectului
    Sa consemneze evenimentele de anvergura ale orasului / Sa realizeze o arhiva de imagini contemporane memoria vizuala a Bucurestiului / Sa aduca în atentia publicului amintiri personale si arhive fotografice / Sa contribuie la cunoasterea informatii din trecutul Bucurestiului / Sa prezinte povestea unor oameni si a mestesugurilor lor pe cale de disparitie / Sa traga semnale de alarma în cazul unor monumente pe cale de disparitie / Sa constientizeze publicul larg asupra patrimoniului valoros al orasului / Sa atraga tinerii atât ca public al revistei cât si prin colaborari cu revista

Revista Bucurestiul meu drag Revista Bucurestiul meu drag Revista Bucurestiul meu drag

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Revista Bucurestiul meu drag este o publicatie manifest dedicata Bucurestiului.
Intr-un oras ce atrage continuu oameni din toate colturile tarii, revista isi propune sa redescopere Bucurestiul si sa ii uneasca pe locuitorii urbei sub aceeasi identitate, cea de bucuresteni.

Obiectivul revistei este de a pastra memora orasului asa cum este el, cu bune si rele, de la rafinamentul zonelor vechi, la obscuritatea periferiilor prin imagini si texte realizate de oameni de valoare.

In anul 2012 au aparut 12 numere in format electronic si un numar tiparit.
Luna de luna s-a marit numarul de colaboratori valorosi: arhitecti (Sidonia Teodorescu, Despina Camino, Nicolae Lascu, Ion Grefu), istorici (Emanuel Badescu, curator Cabinetul de Stampe al Academiei Române), istorici si critici de arta (Aurelia Mocanu, Silvia Colfescu, Oana Marinache), ingineri (Nicolae St.Noica, Andrei Bîrsan), fotografi (Mark Constantinescu, Dan Vartanian, Dan Moruzan, Mihai Petre, Stefan Turchila, Irinel Cârlanaru, Julia Kretsch, Claudiu Gîlmeanu), muzeografi (Vasile Balan), bibliotecari (Filica Draghici), Cristian Radu, Viorica Petrescu.

Publicul tinta este format din iubitori ai orasului si pasionati de arhitectura, istorie si fotografie, o categorie specializata formand-o specialisti din diverse domenii: arhitecti, istorici, istorici de arta, profesori, ingineri, urbanisti, bibliotecari, muzeografi, studenti si elevi.


| Date beneficiari
    Beneficiarii au fost implicati prin diferite activitati: furnizare fotografii, redactare articole, promovare proiect, sustinerea prin opinii referitoare la calitate si continut

| Rezultatele proiectului
    Proiectul contribuie la dezvoltarea cunostintelor despre orasul Bucuresti cu informatii istorice si actuale reale, oferind astfel cititorilor posibilitatea de a afla lucruri la care probabil nu ar fi avut altfel acces foarte usor. De asemenea, promoveaza evenimente culturale legate de Bucuresti, artisti si personalitati din domeniul fotografic, arhitectural, istoric. Este un proiect unic in Bucuresti si este oferit gratuit intocmai pentru a putea fi accesat de un numar cat mai mare de cititori dornici sa cunoasca istoria acestui oras.

| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    Muzeul Municipiului Bucuresti / Asociatia Istoria Artei / Ordinul Arhitectilor din Romania / Digital IT Consulting

| Website-ul proiectului
    http://www.orasul.ro/articles/view/revista-bucurestiul-meu-drag.html





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes