close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Zambetul din cutie



| Organizator:
    Asociatia Sansa Ta
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Ideea de la care am pornit a fost sa aducem copiilor defavorizati o bucurie in perioada sarbatorilor de iarna. Ne-am gandit, in acelasi timp, sa sensibilizam copiii din scolile bucurestene fata de nevoile semenilor lor. Astfel, ne-am gandit ca fiecare elev sa aduca in locul biletului de intrare la concertul umanitar un cadou pentru un copil sarac.
Evenimentul s-a desfasurat in beneficiul copiilor saraci din cele 10 judete ale tarii. Scopul acestei campanii a presupus colectarea unor cadouri de Craciun si distributia acestora in perioada 10-16 decembrie 2012 la peste 5000 dintre copiii cei mai saraci din tara, care traiesc in 25 de sate si comune, selectate pentru anul 2012 de catre organizatori, in colaborare primariilor locale.


| Scopul proiectului
    Scopul propus a fost acela de a motiva copiii cu posibilitati, precum si alte persoane, sa se uneasca pentru o cauza nobila si sa facem o bucurie copiilor uitati de lume.
Mii de copii ni s-au alaturat acestei campanii deosebite. De asemenea, persoane fizice si juridice au contribuit cu haine, alimente, jucarii si rechizite.
Obiectivele propuse si realizate:
-colectarea a 5000 cutii cadouri pentru copiii saraci
-organizarea unui concert umanitar in vederea mobilizarii copiilor
-distributia cadourilor colectate in cele 10 judete ale tarii


Zambetul din cutie Zambetul din cutie Zambetul din cutie

| Aria geografica
    Bucuresti, Vaslui, Iasi, Botosani, Dambovita, Buzau, Prahova, Ialomita, Ilfov si Valcea

| Rezumat
    Campania “Zambetul din cutie” a presupus colectarea unor cadouri de Craciun in perioada 15 octombrie – 10 decembrie 2012 si distributia acestora in perioada 10-20 decembrie 2012 la peste 5000 dintre copiii cei mai saraci din tara, asa cum a rezultat din situatia centralizata transmisa de catre primariile din 10 judete ale tarii, 25 de sate si comune (Vaslui, Iasi, Botosani,Valcea, Buzau Hunedoara, Covasna, Ialomita, Ilfov si Bucuresti). In fiecare judet s-a organizat la casa de cultura un program artistic, iar copiii saraci au primit cadourile de Craciun.
Obiectivul proiectului a fost de a sensibiliza si mobiliza oamenii sa sustina copiii saraci din Romania prin oferirea unor cadouri in perioada Craciunului. La finalul campaniei, in parteneriat cu Institutul Scolar al Municipiului Bucuresti, am organizat un concert umanitar pentru a motiva copiii cu posibilitati sa se uneasca pentru o cauza nobila, ce-i vizează pe colegii lor de generatie, defavorizati din punct de vedere social si material. Astfel, fiecare copil a adus in locul biletului de intrare un cadou pentru un copil sarac. Pe langa cutia de cadouri, s-au mai adus alimente, haine, jucari, rechizite, carti, ce au fost impartite familiilor sarace din cele zece judete ale tarii mentionate.
Prima editie a acestui proiect s-a dovedit un succes, Asociatia Sansa Ta a impartit in perioada 10-25 decembrie 2012 peste 5000 de cadouri, iar la concertul organizat la Romexpo in data de 28 noiembrie 2012 au fost prezenti aproximativ 1000 de elevi si insotitori.
Proiectul “Zambetul din cutie” va continua si in 2013, dorindu-ne sa atingem inimile a cat mai multi oameni in vederea sustinerii din punct de vedere material si financiar a persoanelor defavorizate.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Prima editie a acestui proiect s-a dovedit un succes, Asociatia Sansa Ta a impartit in perioada 10-25 decembrie 2012 peste 5000 de cadouri, iar la concertul organizat la Romexpo in data de 28 noiembrie 2012 au fost prezenti aproximativ 1000 de elevi si insotitori.
In urma realizarii acestui proiect, mii de copii s-au bucurat, atat cei care au oferit, dar si cei care au primit. Mii de copii au aratat ca le pasa de copiii sarmani din Romania. Dupa realizarea acestui proiectul social, scolile partenere au promis ca se vor implica si in alte proicte sociale ale asociatiei noastre sau isi for creea singuri proiecte de sprijin social.


| Bugetul proiectului (in RON)
    24000

| Parteneri
    Romexpo, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Fratelli Social Events, Orhideea Residence & Spa, Tipografia PPB, Rinf, Pizza Hut, Niro Group, Radio Linx, TV Trinitas, Nine Clok, Comunicatedepresa.ro, BCR Banca pentru Locuinte, SC Alka CO SR, Sano Vita SRL, VM STUDIO - Servicii VIDEO & FOTO. Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. Scoala Europeana Bucuresti, Colegiul National “Mihai Viteazu”, Şcoala Nr. 17 "Pia Bratianu", Colegiul I.L. Caragiale, Colegiul Teoretic “Nicolae Iorga”, Colegiul National “Octav Onicescu”, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Olga Gudynn International School, Şcoala Nr. 11 "Ion Heliade Radulescu”, The Lauder-Reut Educational Complex, Scoala Nr. 45, Colegiul National "George Cosbuc”, Scoala “Jean Monet”, Colegiul German “Goethe”, Gradinita “Learn With Music”.

| Website-ul proiectului
    http://www.asociatiasansata.ro/ro/proiecte-prezente/proiect-qzambetul-din-cutieq.html





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes