close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Social Impact Award



| Organizator:
    Asociatia The Social Incubator
| Categorie:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    Parteneri de proiect: BCR & SAP Parteneri strategici globali: SAP, ERSTE Stiftung, Vienna University of Economics and Business

| Scopul proiectului
    Social Impact Award (SIA) este cea mai mare comunitate din Europa pentru antreprenorii sociali în stadiu incipient sub 30 de ani. Din 2009, SIA derulează programe de educație și incubație în Europa, Asia Centrală și Africa de Est. Făcând acest lucru, SIA sprijină antreprenorii sociali în stadiu incipient în dezvoltarea și implementarea soluțiilor de afaceri inovatoare pentru a aborda provocările societale cruciale ale vremurilor noastre. SIA face acest lucru găzduind evenimente și organizând ateliere pentru a crește gradul de conștientizare pentru antreprenoriatul social, predând abilitățile necesare pentru a naviga de la intenții vagi la proiecte promițătoare, oferind acces la rețele și promovând cele mai bune echipe cu Premiul Impact Social.
Programul SIA abordează 2 mari probleme pe care România le are cu o singură soluție: sprijinirea tinerilor să-și construiască propriul viitor și să consolideze sectorul de întreprinderi sociale din România.
În același timp, programul oferă un spațiu de competiție dar, mai important, un spațiu de recunoaștere și sprijinire, prin tabăra de vară, mentorat individual, întâlniri de lucru și webinarii internaționale.
Astfel, proiectele alese pentru premiere și susținere financiară sunt un pilon al dezvoltării sociale și antreprenoriale prin tinerii care-și aduc în prim-plan ideile de afaceri.


Social Impact Award Social Impact Award Social Impact Award

| Aria geografica
    

| Rezumat
    

| Date beneficiari direcţi
    Antreprenoriatul social este o soluție optimă pentru dezvoltarea durabilă a societăților. România are nevoie de întreprinderi care să se dezvolte, în special în comunitățile mici. În același timp, există tineri care nu au acces la informații, deși pot avea inițiativă.
Există numeroase inițiative de antreprenoriat social în România, dar nu suficiente pentru a construi o comunitate puternică de start-up-uri.
Sumarizând, nevoile identificate prin acest proiect sunt influențate de lipsa de modele, lipsa unei rețele de suport, lipsa de resurse și lipsa de abilități.
De aceea programul SIA este unul cu un impact real, care poate îndeplini viziunile antreprenorilor sociali cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani și poate acorda cadrul perfect ca aceste idei să înflorească într-un mod benefic pentru societate.


| Activitati
    Coordonarea proiectului
Elaborarea strategiei de comunicare și implementarea activității de selectare a proiectelor
Inițierea participanților în perioada de incubare
Alocarea mentorului individual și susținerea workshop-urilor
Webinarii naționale
Tabără de învățare
Selecția juriului și comunității a celor 4 câștigători și premierea acestora
Participarea la Summit-ul SIA & webinarii internaționale


| Rezultatele proiectului
    40 de tineri din categoria țintă (18-30 ani) cu idei de întreprinderi sociale


| Bugetul
    12 echipe alcătuite din tineri din categoria țintă (18-30 ani) care au participat la incubare
46 idei de afaceri înscrise
40 participanți la incubare
56 ore de mentorat
28 de ore de workshop/consultanță
8 echipe care au finalizat incubarea
4 echipe câștigătoare
5000 euro totalul premiilor acordate
Rezultatele pe termen lung au fost reprezentate de construirea unei comunități de antreprenori sociali care să colaboreze pentru a-și dezvolta proiectele. Aceștia și-au dezvoltat abilități esențiale pentru gestionarea unei afaceri de succes prin care să redistribuie în societate beneficiile urmărite prin proiectele lor. După 3 luni de incubare, unii dintre ei sunt deja pe punctul de a-și lansa afacerile în acest an și el puțin 1 din cei 4 câștigători și-a găsit un finanțator (angel investor). LEI


| Despre organizator
    Asociația The Social Incubator este o organizație non-profit, înființată de către un grup de profesioniști care și-au dorit să creeze o platformă pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor din medii defavorizate, cu accent pe tinerii instituționalizați. Asociația își îndreaptă eforturile spre a înlesni procesul tranzițional al acestor tineri spre a deveni adulți independenți, punându-le în valoare aptitudinile și calitățile.

| Website proiect
    Ana Dubău – director financiar. Fără audit extern.



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes