close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



FACES OF COURAGE



| Organizator:
    Asociația PHONEO
| Sectiune:
    Educație și Învățământ
| Problema de fond
    Ucraina este afectată de conflict armat generat de invazia agresivă a Rusiei,începând cu 24 feb 2022 cu consecințe devastatoare asupra populației.Conflictele și suferința,riscă să devină doar zgomot de fundal în viețile noastre.Ele nu sunt doar cifre și știri,ci realități care macină și distrug destine.
Ajutarea femeii este vitală deoarece ea e o sursă de stabilitate și reziliență,răspunzând de îngrijirea familiilor lor,de menținerea coeziunii sociale,fiind capabilă să salveze zeci sau chiar sute de alte vieți,aducând speranță pentru viitor chiar și în condiții de război.
Cu toată că societatea este ușor obosită de subiectul razboiului din Ucraina am găsit o nouă modalitate de a fi suport și de a da voce femeilor afectate de acesta.
Proiectul a luat nastere in mod natural,asociatia fiind implicata de 2 ani în proiecte de suport Ucraina


| Scopul proiectului
    SCOP:a colecta și a valorifica prin artă poveștile reale generate de război,cu accent pe experiențele femeilor,un mesaj puternic despre speranță în cele mai întunecate momente ale vieții.Proiectul și-a propus să ofere suport unor femei lider,care sunt capabile să multiplice ajutorul primit de la noi în comunitățile din Ucraina.
OBIECTIVELE includ strângerea mărturiilor istorice,exprimarea artistică prin bodypainting,vindecarea emoțională și sufletească prin terapie specializată,pregătirea femeilor lider pentru a reveni în comunitățile lor,crearea unui album și expoziziții ce inspiră curajul.


FACES OF COURAGE FACES OF COURAGE FACES OF COURAGE

| Acoperire
    Cluj-Napoca & Ucraina

| Rezumat
    Proiectul "Faces of Courage" este o manifestare a curajului și rezilienței feminine,o celebrare a puterii umane într-o eră marcată de suferință.
Timp de două săptămâni,am găzduit în Cluj 17 femei din Ucraina.La finalul acestei perioade,ele s-au întors in tara lor pentru a-și continua misiunea de:lideri,medici, voluntari,instructori,militari,artiste,terapeute,activiste,jurnaliste,membre ale organizațiilor umanitare...mame.
Au adus cu ele bagaje emoționale grele,răni sufletești și resurse limitate.Unele cu depresie profundă ca urmare a evenimentelor tragice.În Cluj,au găsit un loc sigur și plin de empatie,un refugiu în mijlocul conflictului și au început procesul de vindecare. Echipa noastră de specialiști în traumă si abuz le-a fost alături prin terapii (individuale,de grup). Le-am oferit timp de reflexie, timp in care si-au permis luxul de a se ingriji de ele insele. A fost si o perioadă în care le-am dat voce.
O gamă variată de activități au recreat normalitatea vieții lor pierdute,contribuind astfel la procesul lor terapeutic prin: excursii,pictură,ceramică,înot,echitație,bowling,masaj,sport,muzică,seri de discuții, ședințe foto.
Întâlnirea cu un artist profesionist care a transpus prin body painting povestea lor și cu un scriitor care a știut să asculte fiecare poveste, să extragă esența experiențelor lor- a dus la crearea a 17 portrete și 17 povești mărturie,ce oglindesc istoria contemporană și incredibila putere a femeilor de a transforma suferința în simboluri ale curajului și rezilienței umane.
Astfel,a luat naștere un album foto-biografic si o expoziție. Lansarea a avut loc la Cluj pe 24 feb 2024, urmând un traseu de expuneri prin țară și în afară.
Achiziționare unui album reprezinta 100% o donatie ptr. a cumpara o ambulanta ce va salva vieti in Ucraina.


| Date beneficiari direcţi
    17 femei de naționalitate ucrainiană, cu destine unice, între care: lideri, medici, salvatori, voluntari, instructori,
femei militar, artiste, terapeute, femei ce au supraviețuit abuzurilor, prizoniere, femei de cultură, activiste,
jurnaliste, femei ce acționează în organizații umanitare... mame.
Aceste femei nu sunt refugiate în România sau în alte părți ale Europei ci au decis să rămână în țara lor pentru a-și
continua misiunea de ajutorare și suport a comunităților pe care le susțin.


| Activitati
    1)Identificarea și selectarea femeilor cu destine puternic legate de război.Anunțul oficial, viralizat la nivel internațional,a atras multe scrisori din care am selectat 17.2)Identificarea echipei de terapeuți:din SUA un psihoterapeut specializat în traumă și abuz,la care am adăugat trei terapeuți ucraineni.3)Identificarea echipei artistice:pictor,fotograf,scriitor.4)Implementarea logisticii ptr transportul din diferitele părți ale Ucrainei a femeilor în Cluj.5)Crearea unui mediu sigur și empatic pentru 2 săptâmâni, cât au stat în România.
6)Implementarea terapiilor de grup și individuale.7)Organizarea de activități menite ajute procesul terapeutic:ieșiri în natură, vizite turistice,ateliere de pictură și ceramică, piscină, călărie,bowling,masaj, port,muzică,seri de discuții,ședințe foto.8)Organizarea de întâlniri colective cu jurnaliști locali și internaționali pentru a evoca experiențele și a răspunde întrebărilor.9)Organizarea întâlnirilor individuale cu scriitorul ce a biografiat povestea fiecărei femei.10)Organizarea sesiunilor individuale de bodypainting și fotografierea fotografierea portretelor.11)Crearea și tipărirea albumului cu povestea și portretele femeilor.12)Organizarea lansării albumului și a vernisajului cu participarea presei și a unor categorii largi de reprezentanți ai sociatății.13)Lansarea campaniei de strângere de fonduri pentru achiziția ambulanței prin achiziția unui album


| Rezultatele proiectului
    PROMOVAREA ARTEI SI CREATIVITATII CA TERAPIE:prin bodypainting și sedinte foto,participanții au avut oportunitatea de a-și exprima emoțiile și experiențele într-un mod creativ și terapeutic. Aceste activități au avut un impact pozitiv asupra stării lor de bine și au contribuit la procesul lor de vindecare.
SPRIJIN EMOTIONAL SI VINDECARE:au beneficiat de un mediu sigur și empatic în cadrul căruia au putut împărtăși povestirile lor și au primit terapii de grup/individuale adaptate nevoilor lor. Aceste activități au contribuit la procesul de recuperare emoțională.
RECONECTAREA CU PROPRIA PUTERE:au avut ocazia să-și redescopere forța interioară și să-și consolideze reziliența. Proiectul le-a oferit spațiul și suportul necesar pentru a-și recăpăta încrederea în sine și în capacitatea lor de a avea grijă de alții.
FOLOSIREA ARTEI CA MODALITATE DE CONSTIENTIZARE SI TERAPIE: Albumul și expoziția "Faces of Courage" a stârnit un interes crescut în comunitate și în rândul publicului larg, devenind o sursă de inspirație și mobilizare pentru sprijinirea femeilor afectate de război. Interesul manifestat față de proiect a depășit așteptările inițiale,atrăgând atenția și implicarea unui număr semnificativ de persoane și organizații.
Unul dintre efectele neintenționate ale proiectului a fost primirea de donatii pentru sprijinul proiectelor în
care femeile participante sunt implicate în Ucraina. Acestea vor fi direcționate către inițiative precum achiziționarea
de de ambulanțe pentru salvarea de vieți și sprijinirea destinelor aflate în nevoie.


| Parteneri
    Nu este cazul

| Despre organizator
    Facilităm accesul organizațiilor la resurse,parteneriate pentru a aduce ideile la viață.Dezvoltăm HUB-uri de bine în care oamenii să ofere și să primească ajutor.Salvăm destine prin ajutoare umanitare trimise în situații de criză(Ucraina).Ajutăm la restaurarea oamenilor marginalizați(orfani,rromi,refugiați)prin acces la resurse,redarea demnității,depășirea propriei condiții și integrarea în societate.Salvăm de la foamete și sete oameni (Africa) săpănd puturi de apă.

| Website proiect
    www.facesofcourage.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes