close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MedicAll



| Organizator:
    Asociatia REACT
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    In secolul 21, bolile de inima, cancerul si alte afectiuni cronice sunt cauzele principale de mortalitate in UE. Romania ocupa primele locuri in ceea priveste incidenta bolilor cornice. De asemenea, conform OMS doar 1 din 3 romani are acces la servicii medicale de specialitate. In Romania 2015 inca exista 98 de commune fara medic de familie si mii de sate.
Alaturi de Fundatia Vodafone Romania implementam proiecte in sanatate inca din 2008. In tot acest timp am invatat ca sanatatea unei populatii se bazeaza pe implicarea comunitatii, pe importanta acordata preventiei si pe accesul la serviciile medicale. Am decis astfel sa vizam intreaga comunitate: pacienti si persoane sanatoase in egala masura care impreuna sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a comunitatii.


| Scopul programului
    Cresterea accesului la sanatate si la serviciile medicale pentru membrii a 40 de comunitati defavorizate prin derularea de interventii integrate, folosind tehnologie de ultima generatie si interventii adaptate nevoilor locale. Obiective:
- Realizarea de analize medicale specializate pentru 5000 de pacienti din 40 comunitati si sprijinirea lor in gestionarea starii de sanatate
- Identificarea tinerilor sanatosi si transformarea lor “salvatori comunitari” prin instruire si motivare
- Modernizarea si renovarea a 3 unitati medicale
- Imbunatatirea starii de sanatate a 500 de diabetici


MedicAll MedicAll MedicAll

| Aria geografica
    Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea, Vaslui

| Rezumat
    MedicAll este programul care in 2014 a schimbat viata a peste 30.000 de oameni: 7740 de seturi de analize gratuite au fost efectuate pentru cetatenii din 41 de localitati izolate din Romania, 510 pacienti cu diabet si-au monitorizat zilnic glicemia cu aparate de ultima generatie si au primit asistenta pentru a-si gestiona mai bine boala, 14850 de pacienti au primit sange datorita celor 152 de sesiuni de donare organizate in intreaga tara, 7914 tineri au invatat sa realizeze manevre de prim ajutor in situatii de criza si nu in ultimul rand, 3 unitati medicale strategice au fost renovate si dotate cu aparatura.
Nu de putine ori am intalnit oameni pentru care sanatatea este un bun de care “Dumnezeu are grija”: “Niciodata nu mi-am facut analize de sange”, “Orasul e departe si doctorul din sat are doar un aparat de ascultat la plamani”, “Nu avem noi bani de doctori,maica…are grija Dumnezeu de noi” sunt replici intalnite in fiecare din cele 41 de localitati in care caravana medicala s-a deplasat in 2014. Caravana a fost prima etapa:am verificat starea de sanatate a comunitatii. A urmat triajul – includerea in sistemul Controlin pentru diabeticii nou identificati, monitorizarea cardiacilor si aprofundarea analizelor, responsabilizarea celor sanatosi. Apoi constructia: renovarea si dotarea cu aparatura care sa perimita realizarea actului medical in conditii decente in 3 unitati sanitare din tara. Am inceput lucrarile de modernizare si renovare pentru principalele 7 centre de transfuzii din tara.
In Romania zilelor noastre in care peste 100 de localitati se afla la mai mult de 100 de km de cel mai apropiat spital, programul a venit cu o abordare integrata care sa contribuie la cresterea sperantei de viata si a accesului la sanatate.


| Date beneficiari
    Membrii celor 40 de comunitati vizate de proiect
Autoritatile publice locale
Tinerii din comunitate, ca factori ai schimbarii si exemple de altruism
Pacientii inclusi in procesul de monitorizare a sanatatii
Membrii comunitatii instruiti sa devina “salvatori comunitari”
Elevii care au participat la cursurile de prim ajutor


| Rezultatele programului
    • 7740 de cetateni care au beneficiat de analize gratuite in cele 41 de localitati incluse in program
• 7914 Persoane instruite sa acorde primul ajutor in cadrul celor 344 de cursuri de prim ajutor gratuite organizate
• 510 pacienti cu diabet monitorizati continuu
• 3 centre de asistare medicala infiintate care vor asigura pe termen lung


| Bugetul programului (in RON)
    1012000

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup international de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 419 de milioane de clienti, la 31 decembrie 2013. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com. Prin intermediul Programului de Responsabilitate Corporativa, Vodafone sustine programe pentru salvarea de vieti omenesti in situatii de urgenta (SMURD si Salvamont), campanii de donare de sange si cursuri de prim ajutor (Asociatia React) si programe de voluntariat. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro.

| Website-ul programului
    www.asociatiareact.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes