close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



The Duke of Edinburgh's International Award Romania



| Organizator:
    The Duke of Edinburgh's International Award Romania
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Romania nu dispune de un program structurat care sa acrediteze activitatile non-formale pentru tineri,sa fie recunoscute la nivel global si sa ofere un program echilibrat pentru cadre didactice,lucratori de tineret in lucrul cu beneficiarii lor. Award-ul este liderul mondial al programelor pentru tineret,acreditand si recompensand tinerii cu varsta cuprinsa intre 14-24 de ani pentru activitatile derulate in afara programului scolar. Programul este structurat pe 3 nivele, pentru a satisface vârsta și nevoile fiecărui tânăr si 4 sectiuni: Voluntariat,Abilitati Personale,Activitati Fizice,Aventura. Programul se desfasoara cu costuri minime,oferind aceasta oportunitate tinerilor,indiferent de situatia economica si provenienta. Patronat la nivel global de Ducele de Edinburgh,finalizatorii sunt recunoscuti de Casa Regala Britanica si a Romaniei

| Scopul proiectului
    Scopul este de a face programul Award disponibil tututor tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani indiferent de mediul de provenienta, echipandu-i pe acestia cu abilitatile necesare pentru o viata independenta si producand schimbari de ordin calitativ la nivel personal si in comunitatea de care apartin.
Ca obiective propuse numim:
- recunoasterea activitatilor de educatie non-formala
- introducerea programului in toate liceele din Romania
- incluziunea sociala a tinerilor defavorizati precum: tineri cu HIV/SIDA, cancer, hepatita, diabet, de etnie roma, din centre de plasament.


The Duke of Edinburgh's International Award Romania The Duke of Edinburgh's International Award Romania The Duke of Edinburgh's International Award Romania

| Aria geografica
    Brasov, Cluj, Bucuresti, Timisoara, Baia Mare, Focsani, Fagaras, Buzau, Turda, Arad, Motru, Dej, Hunedoara, Craiova, Suceava

| Rezumat
    Programul The Duke of Edinburgh’s International Award, liderul programelor de dezvoltare personala pentru tineri, integreaza solutii pentru fiecare problematica existenta, oferind un pachet de beneficii care urmaresc standarde internationale de recunoastere si calitate.
Scopul programului reflecta misiunea de a face programul Award disponibil tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, indiferent de mediul de provenienta.
Printre beneficiile tinerilor se numara: abilitarea acestora de a-si construi propriul program de activitati, setandu-si propriile obiective si perseverand in atingerea lor; imbunatatirea nivelului de frecventare al scolii si al angajabilitatii; implicare sporita in activitati de voluntariat in comunitate, incurajand acceptarea sociala; sustinerea starii de bine, psihica si fizica.
Actiunile au inclus promovarea programului catre tineri, lansarea programului in diferite orase cu participarea reprezentantilor comunitatii, organizarea si desfasurarea in fiecare oras a cursurilor de Lideri Award, mentorii care sustin si motiveaza participantii sa parcurga si sa finalizeze Award-ul.
Cu sprijinul Asociatiei Little People Romania, fundatiei Rangoonwala, sponsorilor nationali Banca Transilvania si Mol, precum si a sponsorilor Galei Regale 2013, programul a cunoscut o extindere rapida la nivel national. Impreuna cu Ambasada Marii Britanii din Bucuresti si sprijinul neconditionat al Ministerului Educatiei, peste 2000 de tineri au cunoscut un real progres personal pana in prezent.
Lansat oficial in anul 2013, sub patronajul ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei printr-o Gala Regala cu prezenta ASR Printul Edward al Marii Britanii, programul Award continua sa aiba un impact pozitiv in vietile tinerilor din intreaga tara.


| Date beneficiari
    Beneficiarii programului, atat participantii, cat si voluntarii, au adus si continua sa aduca o reala contributie la dezvoltarea Award-ului la nivel national prin crearea de grupuri de actiune precum Clubul ALUMNI al finalizatorilor de Aur si realizarea de proiecte adresate tinerilor, precum si imbunatatirile si aportul adus de catre adultii voluntari, contribuind la imbunatatirea calitatii de livrare a programului.
De asemenea, programul Award creste si devine disponibil tinerilor datorita promovarii pe care fiecare persoana implicata o aduce.


| Rezultatele proiectului
    Printre beneficiile tinerilor se numara: abilitarea acestora de a-si construi propriul program de activitati, setandu-si propriile obiective si persevereand in atingerea lor; imbunatatirea nivelului de frecventare al scolii si al angajabilitatii; implicare sporita in activitati de voluntariat in comunitate, incurajand acceptarea sociala; sustinerea starii de bine psihica si fizica a participantilor.

La tinerii din centrele de plasament programul a avut efectul a 3 ani de consiliere in doar cateva luni prin participarea in program alaturi de tienri din comunitate, fapt reiesit din marturia unuia dintre coordonatorii de programe de tineret in cadrul unei ONG.

Programul a fost de asemenea extins si la tinerii de etnie roma si catre cei cu boli cronice, unul dintre ei fiind ales sa isi impartaseasca experienta din program la un eveniment sustinut in casa Printului Edward al Marii Britanii si reprezentand atat Romania.


| Bugetul proiectului (in RON)
    203188,81

| Parteneri
    Ministerul Educatiei Tineretului si Sportului, Ambasada Marii Britanii, Little People, Inspectoratele Scolare Judetene, Consilii Judetene ale Elevilor, Organizatii Non-guvernamentale, Organizatii de Tineret, Scoli, Licee, Cluburi Sportive

| Website-ul proiectului
    http://www.dofe.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes