close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Eveniment international - Participarea tinerilor la evenimentul The World Youth Want (Armenia)



| Organizator:
    Fundatia World Vision Romania
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Cu scopul de a creste impactul interventiilor sale in viata copiilor, in special a celor vulnerabili, World Vision si-a luat propus sa ii implice pe acestia activ in initiativele derulate la nivelul comunitatii.
Astfel, intr-o comunitate mica, precum orasul Negresti, din judetul Vaslui a fost lansata catre tineri invitatia de a se implica in viata comunitatii si de a deveni vocea tinerilor din comunitate la nivel international. Mai precis, evenimentul si-a propus implicarea tinerilor si copiilor in solutionarea problemelor existente, probleme identificate tot de catre acestia .
In acelasi timp, pentru ca organizatia sa fie capabila sa raspunda acestor nevoi a oferit o platforma pentru acesti tineri, in care ei sa-si faca auzite gandurile si ingrijorarile.


| Scopul proiectului
    Scopul participarii celor 6 tineri la acest eveniment international a fost acela de a facilita participarea acestora la crearea si dezvoltarea noilor obiective de dezvoltare ale mileniului.
Obiectivele principalele au fost reprezentate de:
1. Crearea unui spatiu pentru un dialog intre generatii - copii, tineri si adulti pe problematica bunastarii copilului si a ODM.
2. Imputernicirea tinerilor in realizarea unei prezentari, a unui document care sa reprezinte vocea copiilor aflati in situatii vulnerabile din comunitatea lor.


Eveniment international - Participarea tinerilor la evenimentul The World  Youth Want  (Armenia) Eveniment international - Participarea tinerilor la evenimentul The World  Youth Want  (Armenia) Eveniment international - Participarea tinerilor la evenimentul The World  Youth Want  (Armenia)

| Aria geografica
    orasul Negresti, judetul Vaslui

| Rezumat
    Implicarea scazuta a tinerilor din mediul rural si chiar urban a condus la identificarea nevoii de a creea oportunitati in care acestia sa-si faca cunoscute nevoile si dorintele. Intr-un mediu caracterizat de nevoi, lipsa oportunitatilor de afirmare, precum si a celor de exprimare a ideilor si punerea in practica a acestora, evenimentul The World Youth Want este primul care ofera o oportunitate reala tinerilor ce provin din comunitati defavorizate, de a-si exprima la nivel international nevoile, dorintele, precum si prioritatile lor. Tinerii au reprezentat vocea comunitatii, facandu-se cunoscute astfel nevoile si interesele acesteia.
Scopul participarii la acest eveniment international a fost acela de a facilita implicarea tinerilor in crearea si dezvoltarea noilor obiective de dezvoltare ale mileniului (ODM) De asemenea, scopul Conferintei The World Youth Want a fost acela de a creea o platforma, un cadru pentru tineri in care acestia sa aiba oportunitatea de a influenta ODM dupa 2015.
Pentru asigurarea unei reprezentari cat mai eficiente la nivel international, in vederea reprezentarii intereselor tuturor tinerilor din comunitate, in cadrul procesului de pregatire in vederea participarii, tinerii au fost sprijiniti sa conduca o cercetare la nivelul comunitatii lor.
Printre rezultatele obtinute se numara cele 2 declaratii ale tinerilor, realizate in cadrul activitatilor evenimentului. La eveniment au participat tineri din Afganistan, Albania, Armenia Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Georgia, Germania, Kosovo, Liban, Palestina, iar cele doua documente realizate insumeaza nevoile copiilor din tarile mai sus mentionate si o serie de propuneri, solutii la probleme cu care tinerii si copiii de varsta lor se confrunta.


| Date beneficiari
    “Cand vreti sa faceti ceva pentru copiii, va rugam sa o faceti impreuna cu noi, copiii” - pornind de la unul din motto- urile evenimentului , pe tot parcursul acestuia tinerii au fost implicati in luarea deciziile in ceea ce ii priveste.
Rolul angajatilor World Vision a fost doar acela de a facilita procesul si de a ne asigura ca tinerii sunt capabili sa reprezinte vocea tuturor copiilor din comunitatea lor. Astfel, incepand cu procesul de selectie a tinerilor, care a fost unul democratic, coordonat exclusiv de catre tineri, continuand cu cercetarea pe care acestia au intreprins-o la nivelul comunitatii lor, precum si cu realizarea unei prezentari generale care sa cuprinda nevoile copiilor din zona respectiva, intreg procesul a avut la baza conceptul implicarii active a tinerilor.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele imediate ale participarii tinerilor la acest eveniment sunt reprezentate de declaratia elaborata de catre tineri in cadrul activitatilor, declaratie ce insumeaza interesele si nevoile tinerilor din toate tarile implicate si are ca scop influentarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.
Participarea la acest eveniment a adus o schimbare majora, atat in viata beneficiarilor directi cat si a celor indirecti: pentru prima data nevoile copiilor din comunitatea lor au fost exprimate la nivel international. Raportul cercetarii realizate de catre tineri, precum si prezentarea sustinuta de catre acestia in cadrul evenimentului, pe baza rezultatelor cercetarii, au facut posibila cunoasterea nevoilor comunitatii vasluiene.
De asemenea, participarea tinerilor la acest eveniment a adus o schimbare in comportamentul si atitudinea lor, schimbare ce s-a propagat si in randul celorlalti beneficiari ai proiectului. Participand la eveniment tinerii au inteles scopul proiectului, au constientizat resursele ce le sunt puse la dispozitie, precum si drepturile si puterea pe care o au in semnalarea unor probleme, cresterea nivelului de constientizarea la nivelul membrilor comunitatii si chiar in solutionarea unora.


| Bugetul proiectului (in RON)
    13240

| Parteneri
    Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, Agentia Nationala Antitrafic, Liceul “Nicolae Iorga” Negresti, Fundatia World Vision Romania

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes