close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Upgrader Youth 2.0



| Organizator:
    Asociatia Tineri pentru Educatie si Societate
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVATIE
| Problema de fond
    Proiectul a pornit de la initiativa formatorilor TES de a se implica in viata tinerilor din mediul rural, s-a pornit analiza de nevoi de formare in judetul Valcea si surprinzator pentru noi a reiesit ca tinerii aveau nevoie de a-si imbunatati competentele digitale, din acel moment ne-am apucat sa dezvoltam o programa de formare si am autorizat-o ANC, in ideea ca tinerii ce vor participa in program sa obtina o recunoastere a competentelor in viitor pentru o posibila angajare.

| Scopul programului
    Scopul Proiectului: Creșterea competitivității digitale în rândul tinerilor din mediul rural din Romania.
OS1 Cresterea gradului de informare cu privire la importanta dezvoltarii competenelor digitale in randul tinerilor din mediul rural din Romania, OS2 Facilitarea accesului la dezvoltarea competenelor digitale a cel putin 100 tineri din mediul rural cu varsta cuprinsa intre 16-19 ani din 4 judete defavorizate din Romania si OS3 Dezvoltarea competenelor digitale a 100 de tineri din mediul rural cu varsta cuprinsa intre 16-19 ani din 4 judete defavorizate din Romania.


Upgrader Youth 2.0 Upgrader Youth 2.0 Upgrader Youth 2.0

| Aria geografica
    Valcea, Vaslui, Botosani, Suceava

| Rezumat
    UPGRADER YOUTH 2.0 este un proiect, parte a programului de educatie digitala TES, ce isi propune dezvoltarea de competente digitale pentru tinerii din mediul rural. Beneficiarii programului de formare profesionala au fost 100 de tineri inscrisi in invatamantul liceal rural din judete vulnerabile si comunitati defavorizate din punct de vedere economic, cu rata de abandon scolar mare, respectiv: Vaslui, Botosani, Suceava si Valcea. Nevoia dezvoltarii competentelor digitale in randul populatiei este una dintre prioritatile Uniunii Europene. In viitorul apropiat, 90% dintre locurile de munca vor necesita cunostinte digitale. Potrivit datelor Comisiei Europene, in contextul lipsei unei pregatiri de baza in domeniu, pana in anul 2020 aproximativ 825.000 de locuri de munca vor fi neacoperite din cauza lipsei competentelor digitale. Proiectul a urmarit OS1 Cresterea gradului de informare cu privire la importanta dezvoltarii competenelor digitale in randul tinerilor din mediul rural din Romania, OS2 Facilitarea accesului la dezvoltarea competenelor digitale a cel putin 100 tineri din mediul rural cu varsta cuprinsa intre 16-19 ani din 4 judete defavorizate din Romania si OS3 Dezvoltarea competenelor digitale a 100 de tineri din mediul rural cu varsta cuprinsa intre 16-19 ani din 4 judete defavorizate din Romania. Proiectul s-a dovedit o reusita a programului, 108 tineri din mediul rural din 4 judete defavorizate din Romania au absolvit programul de formare autorizat ANC(Autoritatea Nationala pentru Calificari). Totodata TES si-a dezvoltat programa de formare „Competente informatice”autorizata ANC creata pe nevoile tinerilor din mediul rural. In prezent proiectul continua formarea in 10 judete din Romania(IF,IL,BR,GL,IS,BC,TR,DJ,GJ,MH) pana la jumatatea anului 2019.

| Date beneficiari
    100 tineri cu varsta cuprinsă între 16-19 ani din mediul rural din judete defavorizate

| Date beneficiari
    12 cadre didactice, 6 voluntari, 9463 tineri cu varsta cuprinsă intre 18-35 ani din Romania

| Activitati
    A1. Managementul proiectului, A2.Campanie de informare, promovare și diseminare, A3.Campanie selectare grup tinta, A4.Cursurile de formare. Proiectul s-a desfasurat pornind de la analiza de nevoi a grupului tinta, realizarea programei de formare, testarea programei si imbunatatirea acesteia, atragerea parteneriatelor cu liceele din mediul rural si desfasurarea cursurilor de formare. In urma cursurilor desfasurate formatorii TES au imbunatatit desing-ul de curs pe baza feedbackului primit de la participanti pentru continuarea programului de educatie digitala.

| Rezultatele programului
    Rezultatele proiectului au fost: 4 parteneriate cu unitati de invatamant din mediul rural din judete defavorizate din Ro. O programa de formare autorizata ANC adapta pe nevoile tinerilor din mediul rural, 108 tineri certificati ANC in competente informatice si peste 9000 de tineri informati cu privire la importanta dezvoltarii competentelor digitale. Beneficiarii directi si-au schimbat modul de a privii viitorul devenind interesati de asi continua studiile ca urmare a impactului pozitiv pe care l-au avut cursurile de formare desfasurate in proiect.

| Buget
    50000

| Parteneri
    Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt”, com. Vorona, jud. Botoșani. Liceul Teoretic „Măciuca”, Comuna Măciuca, sat Oveselu, jud. Vâlcea. Liceul „Ștefan cel Mare” Codăești, jud. Vaslui. Liceul Tehnologic „Nicanor Moroșan”, Comuna Pîrteștii de Jos, jud. Suceava.

| Website program
    www.tineripentrueducatie.ro/upgrader-youth-20





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes