close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



SummerCamp



| Organizator:
    Uniunea Studentilor din Romania
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Contextul proiectului este legat de diversificarea modalitatilor de petrecere a timpului liber si nevoia de formare si dezvoltare personala prin voluntariat a studentilor, promovand un stil de viata sanatos in randul acestora. In urma unei analize axate pe tineri, am determinat o suma de nevoi la nivel national: de practicare a unui stil de viata sanatos, de comunicare, networking, teamwork, responsabilizare, recreere, dezvoltare a abilitatilor si de implicare in activitati de educatie non-formala si informala. Proiectul urmareste, asadar, cresterea numarului de tineri care au acces la oportunitati diverse de recreere, de practicare a sportului si a unui stil de viata sanatos, imbinand distractia cu educatia non-formala si voluntariatul, contribuind astfel la dezvoltarea personala a acestora.

| Scopul proiectului
    Proiectul urmareste indrumarea studentilor catre implicarea in viata comunitatii.
-Informarea a peste 5000 de studenti cu privire la oportunitatile de recreere, de practicare a unui stil de viata sanatos si asupra beneficiilor actiunilor de voluntariat.
-Dezvoltarea personala a cel putin 300 de studenti prin metode de educatie non-formala.
-Stimularea implicarii a peste 500 de studentii la viata societatii prin intermediul activitatilor sportive, de ecologizare sau de educatie non-formala.


SummerCamp SummerCamp SummerCamp

| Aria geografica
    Bucuresti, Arad, Oradea, Iasi, Suceava, Targu-Mures, Satu Mare, Cluj-Napoca, Constanta, Targoviste, Timisoara, Craiova si Sibiu.

| Rezumat
    USR SummerCamp reuneste in fiecare vara in statiunea Costinesti un numar de peste 500 de tineri din cele mai importante centre universitare din tara.Prin obiectivul sau general:„Stimularea implicarii tinerilor in viata societatii”, USR SummerCamp urmareste indrumarea tinerilor catre implicarea in viata comunitatii, in activitati cu caracter sportiv, social, educativ, cultural si de divertisment. Proiectul ofera un cadru optim de petrecere a timpului liber al tinerilor, intr-un mod constructiv si creativ. Ca activitati amintim: organizarea de competitii sportive pe plaja, organizarea de seri culturale de folk si muzici bune, activitati de ecologizare, sesiuni de activitati non-formale si treasure hunt. Prin intermediul acestui proiect contribuim in mod direct la implementarea directiilor de actiune ale Strategiei nationale in domeniul politicii de tineret, in mod specific la dezvoltarea unui tineret sanatos fizic si mental, promovand idealul ”Mens sana in corpore sano”. Principalele tipuri de activitati eligibile ale proiectului sunt activitatile de formare si actiunile de voluntariat. De asemenea, proiectul contribuie la promovarea egalitatii de sanse, atingandu-se astfel implicit si componenta de coeziune sociala la nivel de regiuni de dezvoltare si inclusiv la nivel national. Proiectul urmareste si oferirea de oportunitati diverse de petrecere a timpului liber, asigurand o informare continua in mediului online in aceasta privinta. Asadar, cu ajutorul proiectului USR SummerCamp, reusim sa imbinam distractia cu educatia non-formala, pentru a-i face pe participanti sa isi depaseasca anumite bariere pentru a se dezvolta personal, si totodata, pentru a ii motiva sa contribuie activ la dezvoltarea societatii.



| Date beneficiari
    Beneficiari directi - 500 studenti

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti - 5000 tineri si studenti

| Activitati
    1- Managementul proiectului s-a desfasurat permanent in vederea unei implementari eficient a proiectului.

A2- Promovarea proiectului si inscrierea participantilor. Aceasta etapa a proiectului este constituita din realizarea materialelor de promovare in vederea inscrierii participantilor si promovarii proiectului in randul tinerilor.

A3- Organizarea activitatilor recreative si sportive pentru cei peste 500 de tineri din taberele studentesti.
A3.1- Campanie de constientizare a studentilor cu privire la importanta educatiei non-formale in viata acestora.
A3.2- Organizarea competitiilor sportive.
A3.3- Cursuri de instruire a studentilor cu elemente de educatie non-formala.
A3.4- Organizarea unor campanii de ecologizare. In cadrul acestei activitati au participat 500 de studenti, in vederea aducerii unui aport pozitiv asupra comunitatii locale.
A3.5- Organizarea a 10 manifestatii pe tema egalitatii intre tineri. S-au realizat flash-moburi, inaltare de zmee cu mesaje motivationale si manifestare cu prafuri colorate.
A3.6- Organizarea a 10 seri tematice. Au fost organizate seri culturare de folk si muzici bune, jocuri de socializare si cunoastere, foc de tabara, petreceri pe plaja.
A4- Monitorizarea si evaluarea proiectului.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele obtinute in urma organizarii USR SummerCamp sunt urmatoarele:

1.Peste 500 de studenti veniti in taberele studentesti informati cu privire la oportunitatile de recreere si practicarea voluntariatului, precum si beneficiile acestuia in vederea insusirii unui stil de viata sanatos.
2.300 de tineri au dobandit noi abilitati practice si cunostinte teoretice in ceea ce priveste vorbitul in public, gestionarea emotiilor, organizarea unui proiect.
3.300 de tineri instruiti in motode de implicare in voluntariat, project management si managementul voluntarilor.
4.500 de tineri implicati in activitatile sportive si recreative organizate de beneficiarii proiectului
5.Actiuni de dezvoltarea prin educatie non-formala, dar si activitati de recreere si divertisment organizate in Costinesti, in cele 10 serii, de catre voluntarii Uniunii Studentilor din Romania: 10 traininguri, 30 de competitii sportive pentru studentii din tabere, 10 seri tematice, printre care amintim seara culturala de folk si muzici bune, 20 de campanii de ecologizare in statiunea Costinesti, 10 manifestatii de tipul flashmob in vederea eliminarii diferentelor de orice tip in randul tinerilor activitati de energizare si animatie
6.S-a facilitat schimbul de bune practici intre studentii veniti din toate colturile tarii.
Beneficiarii au experimentat activitati sportive si recreative, actiunile intreprinse au dus la cresterea calitatii experientei de voluntariat, dobandirea de noi abilitati si interactiunea cu studenti din cat mai multe medii.


| Bugetul
    155000,00

| Parteneri
    Ministerul Tineretului si Sportului, Complex Cultural Sportiv Studentesc Tei.

| Website proiect
    http://summer.uniunea.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes