close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Clubul Studentilor Diplomati



| Organizator:
    AsociaÅ£ia StudenÅ£ilor Economişti din Rom�nia
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Proiectul s-a lansat datorita nevoilor de informare identificate in randul studentilor interesati de domeniul diplomatiei, care nu au oportunitatea de a studia domeniul intr-un mediu academic sau de a se dezvolta pe cont propriu, prin intermediul mijloacelor non-formale. Lipsa de oportunitati a dus la crearea unei imagini negative in legatura cu modalitatile de angajare in acest domeniu, fiind considerat exclusivist. ASER a dorit sa faciliteze accesul la mediul diplomatic prin colaborari fructuoase cu fosti si actuali ambasadori si profesionisti din diplomatie, punandu-se bazele unei comunitati active de studenti. Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt tinerii de la facultatile cu profil economic si social din Bucuresti, care isi doresc si vor sa faca primul pas catre o cariera in diplomatie.

| Scopul proiectului
    CSD are drept scop educarea studentilor in ceea ce presupune o cariera in domeniul realatiilor internationale, al afacerilor externe si al diplomatiei. Obiectivele proiectului au fost de a populariza conceptul de diplomatie in intreg mediul universitar economic, de a selecta 16 candidati pentru a participa la activitatile proiectului si de a forma o comunitate de tineri pasionati si pregatiti in domeniul diplomatiei. Echipa de implementare a proiectului a reusit sa aduca in prim plan domeniul diplomatiei in randul tinerilor din trei universitati din Bucuresti: ASE, UB si SNSPA.

Clubul Studentilor Diplomati Clubul Studentilor Diplomati Clubul Studentilor Diplomati

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    “Clubul Studentilor Diplomati”(CSD) este un proiect ASER, ce s-a desfasurat pentru prima data in perioada 4-14 mai 2011. Este primul proiect pe aceasta tema pentru studentii din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si a pornit de la nevoia identificata in randul studentilor de la Facultatea de Relatii Economice Internationale de a se familiariza cu ceea ce presupune o carieră în domeniul relaţiilor internaţionale, al afacerilor externe şi al diplomaţiei, intr-un mod practic si interactiv. CSD si-a propus sa popularizeze conceptul de diplomatie, atat in randul studentilor cat si in intreg mediu universitar economic, selectand din randul celor interesati 16 participanti la activitatile proiectului, acestia reprezentand primii membrii ai unei comunitati de tineri pasionati si pregatiti in domeniul diplomatiei. Echipa de implementare a proiectului a reusit sa aduca in prim plan, prin intermendiul promovarii online si offline, domeniul diplomatiei in randul tinerilor din trei universitati din Bucuresti: Academia de studii Economice, Universitatea Bucuresti, Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative.

| Date beneficiari
    Beneficiarii proiectului s-au implicat dupa terminarea acestuia in formarea si consolidarea comunitatii CSD. Aceasta a realizat de-a lungul ultimului an mai multe proiecte proiecte proprii, avand in plan diverse proiecte nationale si internationale.

| Rezultatele proiectului
    Proiectul CSD a avut un impact major asupra vietii profesionale a participantilor, aducandu-le un plus de cunostinte in domeniul diplomatiei, oferindu-le oportunitati de internship in cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si a Institutului Diplomatic Roman (IDR), popularizand conceptul de diplomatie in randul studentilor. CSD a reusit sa implice activ oamenii din domeniul diplomatiei direct in proiect. Printre rezultate concrete ale proiectului se afla implementarea unei comunitati de 16 studenti care organizeaza proiecte pentru propria dezvoltare, impreuna cu partenerii principali ai proiectului. Pe langa membrii aflati in comunitate, luna de luna, 120 de studenti interesati de domeniu sunt informati in legatura cu oportunitatile aparute in cadrul MAE, IDR sau alte institutii partenere. Desi aflat la prima editie, proiectul a avut un impact major in randul tinerilor studenti la facultatile de profil, atragand 80 de aplicatii pentru activitatile clubului si crescand vizibilitatea asociatiei in randul studentilor din Academia de Studii Economice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si Universitatea Bucuresti.

| Bugetul proiectului (in RON)
    2761,57

| Parteneri
    Parteneri Generali: CRREDAE, BRD Societe Generale, Parteneri Oficiali: British Embassy Bucharest, Facultatea de Relatii Economice Internationale, Fundatia Universitara a Marii Negre, Parteneri Logistici: Academia de Studii Economice, Tudor Taylor, Ericom, Nemira, Institutul European din Romania, Parteneri Educationali:Achieve Global, Youth Academy, Centru de Resurse pentru Organizatii Studentesti, ANOSR, ASCENDIS, FORCE, Parteneri Media: Adevarul de Seara, Hipo, My Job, LTV.ro, Balaur.ro, Emgels, Studentie.ro, Metropotam.ro, Inspire, Lume Buna.ro, Evenimente Studentesti.ro, Page Down.

| Website-ul proiectului
    www.csd.aser.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes