close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Si eu pot schimba ceva!



| Organizator:
    Fundatia COTE
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Din cauza specificului mediului institutionalizat, tinerii din centrele de plasament adopta o atitudine pasiva fata de societate. Ei nu au suficiente contexte de invatare prin experienta. Astfel, cei mai multi au un nivel scazut de abilitati necesare pentru o integrare optima in societate.

| Scopul proiectului
    Scop:sa creeze oportunităţi de implicare creativă în viaţa comunităţii pentru elevi cu vârstele între 15-17 ani ce provin din medii defavorizate.
Obiective:1.67 de elevi cu vârstele între 15-17 ani din judeţul Iasi (36 provenind din familii defavorizate și 31 din centrele de plasament din județul Iași) s-au implicat pentru o perioadă de 9 luni în conceperea şi implementarea unor mici proiecte (31) cu impact pozitiv asupra comunităţii.2.Minim 350 de reprezentanţi ai instituţiilor, organizaţiilor (care ar putea replica modelul) vor fi informați cu privire la posibilitatile concrete de adaptare


Si eu pot schimba ceva! Si eu pot schimba ceva! Si eu pot schimba ceva!

| Aria geografica
    Iasi

| Rezumat
    Nevoia:Oportunitatile scazute pentru implicarea tinerilor in comunitate genereaza pasivitate sociala si un nivel scazut de pregatire pentru viata sociala si profesionala.
Obiective:1.60 de elevi cu vârstele între 15-17 ani din judeţul Iaşi provenind din medii devaforizate se vor implica pe o perioadă de 9 luni în conceperea şi implementarea unor proiecte cu impact pozitiv asupra comunităţii.2.Minim 350 de reprezentanţi ai instituţiilor, organizaţiilor (care ar putea replica modelul propus de proiect) vor fi informati cu privire la modelul Şi eu pot schimba ceva! şi la posibilităţile concrete de adaptare şi replicare. 
Rezultate: 1 tabara pentru formarea echipelor, 31 miniproiecte implementate in comunitate, 168 colaboratori, 4109 membrii ai comunității (beneficiari ai celor 31 de proiecte), 1 Conferință județeană de promovare a modelului Și eu pot schimba ceva! (67 de participanți), 350 de ghiduri "Și eu pot schimba ceva!" distribuite.



| Date beneficiari
    Personalul care a coordonat echipele a urmărit stimularea iniţiativei şi a lucrului în echipă. Tinerilor nu li s-a spus care sunt problemele şi ce să facă, ci ei au fost încurajaţi să identifice anumite probleme ale comunităţii şi apoi să conceapă şi să implementeze mici proiecte pentru ameliorarea situaţiei. Aceasta este ideea fundamentală a proiectului: stimularea iniţiativei şi creativităţii, şi nu direcţionarea elevilor spre anumite activităţi pentru comunitate dinainte stabilite.

| Rezultatele proiectului
    Cele două obiective ale proiectului au fost atinse cu succes. Mai mult decât atât, s-au înregistrat depășiri ale valorilor unor indicatori principali ai proiectului:Au fost selectați 67 de tineri în loc de 60; Au fost realizate 280 de întâlniri de lucru cu beneficiarii în loc de 256; La conferința județeană au fost 67 de participanți în loc de 60; Au fost distribuite 360 de ghiduri în loc de 350; Au avut loc 9 mediatizări în loc de 6. Numărul mare de membri ai comunității (4109) care au beneficiat în mod direct de pe urma implementării celor 31 de mini-proiecte; Numărul mare de persoane-resursă din comunitate (168) care au fost implicați în procesul implementării celor 31 de mini-proiecte; Prieteniile foarte frumoase care s-au format între tinerii din centrele de plasament și tinerii din familii. Educatorii din centrele de plasament au mărturisit că au fost uimiți datorită faptului că anumiți tineri din centre (care se rușinau de trecutul lor și nu își aduseseră niciodată vreun prieten în centru) pentru prima dată și-au invitat prieteni din comunitate în centrul unde ei locuiesc. Bineînțeles, era vorba de colegii lor de echipă, de prietenii pe care și i-au făcut în cadrul proiectului. Procesul de integrare în societate a tinerilor din cadrul proiectului a fost un real succes, ca dovadă fiind înființarea de către aceștia a unui centru pentru tineri, ”Hope Givers”. Astfel tinerii continuă să implementeze mini-proiecte pentru comunitate și după finalizarea proiectului.

| Bugetul proiectului (in RON)
    227696,00

| Parteneri
    DGASPC Iasi, Colegiul tehnic I.C. Stefanescu Iasi

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes