close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Demnitate și speranță pentru pacienți vulnerabili



| Organizator:
    Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria
| Sectiune:
    
| Problema de fond
    Proiectul este un răspuns la nevoile persoanelor care nu pot accesa serviciile publice de sănătate primare sau de specialitate.
România este singura țară din UE în care cel puțin 10% din populație nu este acoperită de asigurări de sănătate:șomeri pe termen lung, vârstnici la vârsta pensionării care nu pot accesa o pensie, femei casnice singure, tineri iesiți din sistemul de institutionalizare, persoanele fără act de identitate (OECD 2023).
Persoanele fără asigurare au acces gratuit la unele servicii: îngrijirea de urgență, în timpul sarcinii, inscrierea în programele naționale de sănătate, dar pentru alte probleme de sănătate trebuie să acopere singuri toate costurile aferente.Printre categoriile enumerate se numara multe persoane care sunt incadrate ca si bolnavi cronici, deci pe care accesul la sistemul de urgenta medicala nu ii ajut


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este oferirea de sprijin medical și social persoanelor care nu pot accesa servicii medicale și care sunt în situații defavorizate din cauza stării sociale și a stării de sănătate precare. Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea stării de sănătate fizică și mintală și creșterea calității vieții pentru un număr de 1000 de pacienți, din care 500 de femei.

Demnitate și speranță pentru pacienți vulnerabili Demnitate și speranță pentru pacienți vulnerabili Demnitate și speranță pentru pacienți vulnerabili

| Acoperire
    Bucuresti

| Rezumat
    Sute de mii de bolnavi din România nu beneficiază de asigurări de sănătate și de asistență medicală. Prin acest proiect ne-am propus să continuăm să oferim consultații și investigații medicale gratuite de calitate pentru persoane aflate în vulnerabilitate socială, fără venituri și asigurări medicale, dar și asistență socială și psihologică în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac. De asemenea, ne-am dorit să creștem numărul de pacienți ai policlinicii. Beneficiarii provin din medii defavorizate, incluzând familii sărace, persoane fără educație, vârstnici fără pensie, mame singure cu mai mulți copii, tineri ieșiți din sistemul instituțional și persoane cu dizabilități.
Prin acest proiect, am asigurat nu doar accesul la servicii medicale esențiale, ci și sprijin pentru reintegrarea beneficiarilor în societate, ajutându-i să își recapete nu doar sănătatea, ci și șansele de a deveni membri activi ai comunității. Rezultatele proiectului – 2500 de pacienți unici din care 656 de femei, 10322 de investigații din care 5900 pentru femei, 4097 servicii stomatologice, 4263 servicii de medicină de familie, 2980 de analize, 2506 cutii de medicamente.


| Date beneficiari direcţi
    - 1000 de persoane fără venituri și fără asigurări de sănătate, unele dintre ele cu multe patologii
- 500 de femei singure, mame cu mai mulți copii sau bunici avand în întreținere nepoți


| Activitati
    Principalele activități au reprezentat oferirea de servicii medicale persoanelor neasigurate și recent persoanelor cu asigurare dar cu venit de incluziune socială și oferirea de asistență socială.
Acestea primesc analize de laborator, servicii de stomatologie gratuite sau la preturi foarte mici pentru pacientii cu venituri mici), medicină generală, oftalmologie, psihologie , ginecologie, și foarte important asistență socială pentru găsirea unui loc de munca oferită de un asistent social.


| Rezultatele proiectului
    În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024, au fost oferite 10322 de investigații (din care 5900 pentru femei), pentru 2500 de pacienți unici (din care 656 de femei). Investigațiile au constat în servicii medicale integrate, interdisciplinare pentru următoarele specialități: stomatologie, medicină de familie, medicină internă, analize de laborator, ginecologice, oftalmologice, psihologie:
- 4097 servicii stomatologice,
- 4263 servicii de medicină de familie,
- 2980 de analize,
- 957 medicină internă,
- 313 gincologie,
- 458 oftalmologie,
- 190 psihologie.
În afară de acestea au fost oferite și alte investigații în parteneriat cu alte facilități medicale, printre care clinicile INClinic și Sala Palatului, care sunt tot clinicile Fundației.
De asemenea, au fost oferite 2506 cutii de medicamente pentru bolnavii cronici și 198 de perechi de ochelari.
Aproape jumătate din investigațiile de la clinică au fost stomatologice care, pe lângă dimensiunea medicală au și un impact social pozitiv asupra beneficiarilor, care au o probabilitate mai mare de a se angaja in conditiile în care au o dantură foarte afectată.


| Parteneri
    Fundația Inovații Sociale Regina Maria, DGASMB

| Despre organizator
    Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria oferă de 14 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale prin cele 3 policlinici sociale din Bucureşti şi educație unui număr de 120 de copii din cele 3 centre educaţionale ale fundaţiei (Băneasa,CUIB Băneasa și Corbeanca). Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este iniţiativa filantropică a familiei Dr. Wargha şi Mitra Enayati şi face parte din ENAYATI Group.

| Website proiect
    https://www.fundatiainovatiisociale.ro/policlinica-baba-novac



Copyright © Gala Societății Civile - 2025
Site dezvoltat de Netvibes

-->