close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ATELIERE DE CREATIVITATE



| Organizator:
    Grupul de initiativa din cadrul Colegiului Tehnic Resita
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    In 21 noiembrie 2011, Fundatia Centrul Educatia 2000+ (www.cedu.ro), organizatie independenta de politici, consultanta si servicii educationale, a anuntat selectia unor proiecte care vizeaza imbunatatirea parteneriatului scoala-comunitate. Programul de granturi s-a derulat în cadrul proiectului „Parteneriat pentru educatie! Granturi pentru scoli in dificultate!” si a fost finantat de Fundatia Soros Romania, prin programul Fondul de Urgenta.
Obiectivul general al programului de granturi este imbunatatirea accesului elevilor din mediile sociale defavorizate la un invatamant de calitate prin implementarea de proiecte de scurta durata la nivelul scolilor unde acestia isi desfasoara activitatea.
Am aplicat şi noi, cei de la Colegiul Tehnic din Resita, iar proiectul nostru, “Ateliere de creativitate”, s-a numarat printre cele castigatoare.


| Scopul proiectului
    Aflandu-se la o varsta dificila, e foarte important ca adolescentii sa nu se alature unor medii cu potential infractional.Prin activitatile de voluntariat derulate in parteneriat cu biserica, le oferim tinerilor o alternativa de petrecere a timpului liber, iar finantarea acordata de Fundatia Soros ne-o oferit ocazia de a invata lucruri noi si de a extinde tematica activitatilor. Obiectivele vizate prin proiect sunt: atragerea elevilor in activitati extrascolare, dezvoltarea increderii acestora in fortele proprii, dezvoltarea capacitatii elevilor de a confectiona si valorifica un produs, etc.

ATELIERE DE CREATIVITATE ATELIERE DE CREATIVITATE ATELIERE DE CREATIVITATE

| Aria geografica
    Resita

| Rezumat
    Aflandu-se la o varsta dificila, e foarte important ca adolescentii sa nu se alature unor medii cu potential infractional.Prin activitatile de voluntariat derulate in parteneriat cu biserica, le oferim tinerilor o alternativa de petrecere a timpului liber, iar finantarea acordata de Fundatia Soros ne-o oferit ocazia de a invata lucruri noi si de a extinde tematica activitatilor. Obiectivele vizate prin proiect(atragerea elevilor in activitati extrascolare, dezvoltarea increderii acestora in fortele proprii, dezvoltarea capacitatii elevilor de a confectiona si valorifica un produs, apropierea de biserica si valorile moralei crestine)au fost atinse prin intermediul urmatoarelor activitati: Lansarea proiectului si a blogului proiectului, Achizitionarea materialelor si amenajarea atelierului, Demararea si derularea activitatilor, Excursie la Muzeul satului banatean, Lansarea unui magazin virtual si redactarea de materiale promotionale, Dezbatere:Exemple de bune practici pentru sprijinirea copiilor proveniti din medii sociale defavorizate, Evaluarea si diseminarea rezultatelor. Rezultate concrete atinse : 40 de elevi activeaza in cadrul Clubului Ateliere de creativitate,a fost amenajat un spatiu pentru pregatirea si expunerea obiectelor confectionate de elevi, participarea la expozitii si targuri de profil, 40 de elevi care au invatat sa confectioneze singuri obiecte handmade, vizitarea Muzeului satului banatean din Timisoara, blogul, magazinul virtual si revista proiectului,portofoliul proiectului cuprinzand: ganduri, idei, impresii,parteneriate, chestionare de impact,fotografii.
Blogul proiectului: http://ctratelieredecreativitate.blogspot.ro/
Produsele realizate de noi le găsiţi aici :
http://atelieredecreativitatehandmade.blogspot.ro/2012/07/bijut


| Date beneficiari
    Indrumati de profesorii coordonatori, elevii au invatat sa confectioneze obiecte decorative, dar si-au dezvoltat si spiritul antreprenorial prin participarea la targuri si expozitii in cadrul carora au avut prilejul de a valorifica obiectele confectionate. Apropierea de biserica, de valorile moralei crestine, de lumea satului banatean, dezvoltarea gustului pentru frumos, oferirea oportunitatii de a invata ceva nou,de a se simti utili, de a castiga un ban in plus prin care sa-si ajute familiile, consideram ca reprezinta un mijloc de a le rezolva macar o parte dintre problemele inerente varstei. Prin interesul si disponibilitatea manifestate, elevii au contribuit si contribuie la succesul si continuitatea proiectului.

| Rezultatele proiectului
    Ca urmare a derularii proiectului, a fost special amenajat un spatiu in care membrii clubului Ateliere de creativitate isi desfasoara activitatea. Celor 40 de elevi apartinand grupului tinta li s-au alaturat si alti colegi atrasi de preocuparile celor implicati in proiect. Prin participarea la targuri si expozitii de profil, elevii au avut ocazia sa-si valorifice rezultatele muncii utilizand banii obtinuti pentru achizitionarea de produse necesare derularii proiectului. Prin vizitarea Muzeului satului banatean si expozitiei de ceramica, elevii s-au familiarizat cu obiceiurile din Banat si au cunoscut mesteri artizani. Blogul proiectului, magazinul virtual si revista proiectului sunt mijloacele prin care ne-am promovat activitatile. Presa locala ne-a sprijinit si ea in acest sens. Prin departamentul de voluntariat care functioneaza in scoala noastra, biserica ne-a sprijinit oferindu-ne sfaturi si exemple de bune practici. Portofoliul proiectului cuprinzand: ganduri, idei, impresii, parteneriate, chestionare de impact, fotografii a fost un mijloc prin care elevii au dobandit incredere in ei, au observat impactul proiectului asupra comunitatii si au avut ocazia de a se cunoaste mai bine. Parteneriatele incheiate ne-au oferit noi oportunitati de dezvoltare a proiectului prin oferirea sprijinului in derularea unor activitati.

| Bugetul proiectului (in RON)
    11000

| Parteneri
    Protopopiatul ortodox Reşiţa, Biblioteca Judeţeană

| Website-ul proiectului
     http://ctratelieredecreativitate.blogspot.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes