close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Premiul Mentor Pentru Excelenta in Educatie ed. 2014



| Organizator:
    Fundatia Pentru Comunitate
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Talentele de orice varsta in sport, arta, stiinta sau in orice disciplina si felul in care o societate se raporteaza la aceste valori, talente, califica in mare masura o natie. Desi in Romania exista o straduinta pentru a recunoaste performantele atinse de copiii si tinerii talentati, munca din spatele rezultatelor, profesionalismul si indrumarea care au permis atingerea performantelor de exceptie raman adesea in umbra. Premiul Mentor s-a instituit tocmai pentru a oferi recunoasterea publica si o recompensa materiala a muncii unor oameni de exceptie, care prin calitatile lor umane si profesionale au castigat aprecierea comunitatii si a specialistilor din domeniul lor de activitate, si prin perseverenta si dedicatie au avut un rol esential in slefuirea tinerelor talente si in lansarea acestora in diverse domenii de specialitate.

| Scopul programului
    Prin acest premiu se doreste evidentierea acelor profesori, antrenori, dascali care isi asuma o munca si un rol mai putin vizibil in cultivarea talentului si excelentei, si care in ciuda dificultatilor intalnite in drumul spre performante inalte, reusesc sa stimuleze copii talentati, ii pregatesc pentru a face fata competitiilor, si cauta in permanenta posibilitatile lor de dezvoltare. Intr-un context mai larg, dorim sa aratam importanta cultivarii valorilor adevarate prin prisma acelor oameni, care prin perseverenta, profesionalism si devotament lanseaza noile generatii in diverse discipline.

Premiul Mentor Pentru Excelenta in Educatie ed. 2014 Premiul Mentor Pentru Excelenta in Educatie ed. 2014 Premiul Mentor Pentru Excelenta in Educatie ed. 2014

| Aria geografica
    Premiul a fost acordat pana in prezent la patruzeci de persoane in total, din urmatoarele judete: Arad, Arges, Bacau, Bihor, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Covasna, Craiova, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea, Vrancea.

| Rezumat
    Prin acest program se doreste recunoasterea in public al efortului si dedicatiei cadrelor didactice care infiinteaza si coordoneaza unele foruri (competitii, intalniri, cercuri, cluburi, asociatii, etc) si al aportului lor in cultivarea valorilor si excelentei.
Acei profesori, antrenori care se dedica muncii educative, o fac in primul rand din iubirea si devotamentul fata de valorile umane, adesea fara a avea in vedere aspectul financiar. Fie ca este vorba de rezultate exceptionale atinse de un tanar pianist, un patinator, un cor, o dansatoare sau de o echipa sportiva, obtinerea performantelor necesita un sacrificiu din partea celor implicati, dar si din partea persoanei care este initiatorul, motorul activitatii, acesta din urma ramanand adesea aproape invizibil. Prin acest program se doreste evidentierea acelor dascali care isi asuma asadar o munca si un rol mai putin vizibil, dar au reusit si reusesc sa stimuleze copii talentati, ii pregatesc pentru a face fata competitiilor, si cauta in permanenta posibilitatile lor de dezvoltare.
Premiul Mentor ofera recunoasterea publica a muncii unor oameni de exceptie, dar si o recompensa materiala pentru efortul acestora si rezultatele inregistrate. In cadrul Programului sunt premiati anual 10 mentori, care prin calitatile lor umane si profesionale au castigat de-a lungul unei cariere aprecierea comunitatii locale si a specialistilor din domeniul lor de activitate.
„Aceasta distinctie are o semnificatie deosebita pentru mine intrucat reprezinta incununarea unei cariere, este un premiu care se acorda o singura data in viata, ceea ce anuleaza toate celelalte distinctii pe care le-am primit de-a lungul timpului si care au fost repetabile…” (Dumitru Popescu, premiant Mentor)


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi sunt acei profesori, antrenori, mentori care au descoperit si au condus tinere talente spre performante de exceptie. Se premiaza zece personalitati in fiecare an. Pana in prezent patruzeci de persoane au beneficiat de acest premiu, primind 8000 de lei si un trofeu realizat de renumitul artist Ioan Nemtoi.

| Rezultatele programului
    Programul are un efect pozitiv asupra imaginii dascalului care, atat in cadrul institutiilor educationale cat si in afara acestora, depune adesea un efort semnificativ pentru cultivarea talentului si lucreaza mult mai mult decat ar necesita obligatiile obisnuite de serviciu.
Pe langa aprecierea din partea comunitatii, satisfactia si motivatia premiantilor este semnificativa.
„Este un premiu care se acorda dupa niste criterii foarte interesante. Se cauta oameni care influenteaza destinul copiilor. Influenta este contorizata nu neaparat in dosare si nu neaparat in punctaje pe la Inspectoratele Scolare. Aici conteaza foarte mult cum te descriu atat elevii actuali, cat si absolventii“ (Ofelia Burtea)
„Acest premiu e un lucru unic intr-o cariera, se acorda foarte greu si inseamna un plus de motivatie pentru a-mi face meseria asa cum am visat” (Romeo Bolohan)
Premiul Mentor are o rezonanta din ce in ce mai buna in cadrul comunitatilor care recunosc valorile educationale. Printre premiantii editiei 2013 se numara: un profesor nominalizat de catre fostii sai elevi, un antrenor recomandat de catre comunitatea locala, un dascal, a carui nominalizare este sustinuta cu peste 500 de scrisori din partea celor care apreciaza munca sa.


| Bugetul programului (in RON)
    400000

| Parteneri
    Programul este derulat prin Fundatia Pentru Comunitate, finantatorul MOL asigurand atat coordonarea unor activitati prin coordonatorul CSR cat si fondurile necesare pentru derularea programului.

| Website-ul programului
    http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=470&Itemid=106&lang=ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes