close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Stelutele Curajului



| Organizator:
    Asociatia M.A.M.E.
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Puncte de pornire: Asociatia M.A.M.E. este o organizatie care sprijina copiii bolnavi de cancer si alte boli grave din Romania. Echipa asociatiei nu este straina de suferintele prin care trec copiii cu afectiuni incurabile si familiile acestora, implicandu-se de-a lungul celor 5 ani de activitate in proiecte care raspund nevoilor speciale ale copiilor bolnavi de cancer si alte boli grave.

Nevoia: Experienta pe care am castigat-o ne-a aratat ca pentru a facilita vindecarea in cazul pacientilor cu afectiuni foarte grave, nu este suficient sa le fie asigurate numai serviciile medicale, ci este extrem de important sa fie tratate si problemele de natura emotionala, relationala si materiala pe care le creaza specificul acestor boli.


| Scopul proiectului
    Scopul: Imbunatatirea calitatii vietii a 28 de copii cu probleme grave de sanatate si a parintilor acestora, prin reducerea stresului cauzat de boala.

Obiectivele urmarite pe parcursul derularii proiectului au fost:
- furnizarea unei metode curative alternative, o altfel de terapie, „non-invaziva” si „placuta”;
- eliberarea de anxietatile acumulate, de tensiuni si alte emotii negative.;
- crearea unui grup de suport pentru mamele copiilor suferinzi de boli grave sau in faze terminale.


Stelutele Curajului Stelutele Curajului Stelutele Curajului

| Aria geografica
    Bucuresti, judetul Ilfov

| Rezumat
    ”Stelutele curajului” este un proiect prin intermediul caruia Asociatia M.A.M.E. a venit in sprijinul a 28 de copii cu probleme grave de sanatate. Scopul a fost imbunatatirea calitatii vietii copiilor si a parintilor prin atenuarea impactului provocat de boala si prin reducerea stresului cauzat de aceasta.

Activitatea principala a proiectului a constat in organizarea de ateliere de terapie prin arta si joc pentru copiii cu probleme grave de sanatate (cancer si alte boli grave), activitati artistice la care copiii au participat in perioadele dintre spitalizari. Prin participarea la atelierele de art-terapie copiii si-au dezvoltat abilitati de a confrunta problemele legate de starea de sanatate si au reusit sa faca fata mai usor traumei cauzate de boala, durere si tratamentele invazive.

Boala si spitalizarea unui copil reprezinta o experienta traumatizanta si o situatie de criza pentru intreaga familie. Chiar daca stresul asociat bolii nu poate fi eliminat in totalitate, studiile si cercetarile in domeniu arata ca terapia prin arta este o activitate artistica care ajuta la vindecare deoarece produce efecte benefice prin capacitatea ei de a face pacientii sa isi exprime non-verbal emotiile negative, furia, temerile, nelinistea, tristetea si anxietatea.

Asociatia M.A.M.E., si-a dorit sa vina in sprijinul copiilor bolnavi, completand tratamentul medical cu activitati de terapie emotionala prin arta si creatie la care copiii au participat cu interes si placere, acestea fiind un mijloc de stimulare al creativitatii, care este un garant al sanatatii psihice.


| Date beneficiari
    -

| Rezultatele proiectului
    Rezultate/beneficii aduse beneficiarilor directi (copiilor bolnavi): diminuarea stresului, depresiei, anxietatii; dezvoltarea capacitatilor de comunicare verbala si nonverbala; rezolvarea conflictelor intra si interpersonale; spargerea blocajelor emotionale; dezvoltarea creativitatii; eliberarea de tensiuni, stres, frustrari si sentimente negative acumulate; consolidarea respectului fata de sine si a increderii in sine; dezvoltarea capacitatilor cognitive (memorie, atentie, gandire, etc.); perfectionarea unor abilitati si deprinderi deja formate (pictura,colaj, joc de rol, etc.) In cazul copiilor bolnavi de leucemie si cancer care erau nevoiti sa suporte investigatii si interventii medicale dureroase (biopsia maduvii spinarii), terapia prin arta s-a dovedit benefica, facandu-i mult mai cooperanti si mai concentrati.

Rezultate/beneficii aduse beneficiarilor indirecti (parintilor): dobandirea de abilitati in vederea interactiunii cu copilul; reducerea anxietatii privind boala copilului; cunostinte noi privind nevoile si ingrijirea copilului bolnav; incurajarea spre replicarea atelierelor de art terapie acasa in cadrul familial.


| Bugetul proiectului (in RON)
    33200,00

| Parteneri
    Cosmote si GlaxoSmithKline

| Website-ul proiectului
    www.asociatiamame.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes