close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



SUNT SURDO-MUT. VREAU SI EU SA SUN LA 112!



| Organizator:
    Asociatia1 Iunie 2001
| Categorie:
    Apararea drepturilor individuale/ colective
| Problema de fond
    Primii paşi în realizarea Serviciului 112 pentru surdo-muţi au fost făcuţi din 2008 când a fost organizată o întâlnire între Asociaţie şi ISU ,,Neron Lupaşcu'' Buzău, în prezenta reprezentantului la acea data al ANPH Ioana Mihaela Leşe. Printre alte subiecte aflate pe ordinea de zi s-a regăsit şi problema inexistenţei Serviciului 112 pentru surdo-muţi. De atunci, instituţia a susţinut proiectul ,,Sunt surdo-mut. Vreau şi eu să sun la 112!''.
De asemenea Consiliul Judeţean ne-a oferit sprijin ori de câte ori am vrut să desfăşurăm activităţi de informare necesare realizării Serviciului 112 pentru surdo-muţi. Presa locală s-a arătat şi ea foarte interesată de subiect care a luat treptat amploare.Însă, fără nici un dubiu,Instituţia Prefectului Buzău a avut un rol esenţial în realizarea Serviciului 112 pentru surdo-muţi:punerea la dispoziţie a spaţiului. Nici Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a stat deoparte şi demersurile s-au concretizat în semnarea unui protocol de colaborare care să stea la baza implementării proiectului. Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei - Direcţia Generală Persoane cu Handicap şi Parlamentul României au dat asigurări în scris pentru susţinerea proiectului şi au furnizat baza de date cu persoanele surdo-mute.
Realizarea primelor activităţi s-a datorat numeroaselor adrese, scrisori, întâlniri, dezbateri, participare la emisiuni sau emiterea a numeroase comunicate de presă, toate activităţi iniţiate de Asociaţia ,,1 Iunie 2001''.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost acela de a face posibilă funcţionarea Serviciului 112 la nivel naţional.
Obiectivele proiectului au fost informarea persoanelor cu deficienţe de comunicare verbală despre existenţa acestui serviciu în judeţele menţionate, încheierea parteneriatelor prin intermediul cărora serviciul să poată fi dezvoltat.


SUNT SURDO-MUT. VREAU SI EU SA SUN LA 112! SUNT SURDO-MUT. VREAU SI EU SA SUN LA 112! SUNT SURDO-MUT. VREAU SI EU SA SUN LA 112!

| Aria geografica
    BUZAU, VRANCEA, SUCEAVA, CRAIOVA, CLUJ

| Rezumat
    Actualul proiect este o continuare a activităţilor pilot desfăşurate sub acelaşi nume. De aceea prin activităţile pe care dorim să le implememtăm în cadrul acestui proiect urmărim atât promovarea activităţilor necesare funcţionării Serviciului 112 pentru surdo-muţi în judeţele Buzău, Vrancea, Cluj, Suceava precum şi crearea unui context favorabil de punere în practică a acestui serviciu special. Prin acest proiect nu urmărim să modificăm Legislaţia. Urmărim să o facem facem aplicabilă. Conform Legii 448/2006 persoanele cu deficienţe psihosenzoriale auditive trebuie să aibă drepturi egale cu auzitorii la Serviciul 112.
În România, potrivit Oronanţei Guvernului nr.34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale în calitate de administrator al SNUAU, are obligaţia de a primi apeluri de la persoane cu dizabilităţi. În acest sens există semant un protocol de colaborare între Asociaţia 1 iunie 2001 şi STS. Principalele obietive vizate au fost facilitarea accesului persoanelor cu deficienţe de comunicare verbală la Serviciul 112.


| Date beneficiari
    O parte din beneficiarii implicaţi în proiect au fost implicaţi în simularea unor situaţii limită în care se pot afla persoanele cu deficienţe de comunicare verbală datorită imposibilităţii de a accesa Serviciul 112.

| Rezultatele proiectului
    Proiectul s-a concretizat în funcţionarea Serviciului 112 la nivelul judeţului Buzău precum şi la nivelul unităţilor educative partenere. În scopul implementării serviciului la nivel naţional s-a impus organizarea mai multor mese rotunde de către echipa de proiect, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţii instituţiilor din domeniul social şi educaţional.

| Bugetul proiectului (in RON)
    200000

| Parteneri
    Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Direcţia Generală pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap, Consiliul Judeţean Buzău, • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ,,Elena Doamna”, Focşani , Liceul Special Tehnologic pentru Copii cu Deficienţe Auditive Buzău, Centrul Şcolar Beethoven - Craiova, Liceul Special pentru Surzi - Cluj Napoca

| Website-ul proiectului
    proiectul nu are propriul site. este promovat însă pe site-ul www.unuiunie2001.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes