close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Build yourself a career



| Organizator:
    AsociaÅ£ia StudenÅ£ilor Economişti din Rom�nia
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Proiectul “Build yourself a career” a fost creat de catre ASER in parteneriat cu Asociatia Sin Fronteras, in urma unei analize a nevoilor profesionale ale tinerilor in care am observat ca antreprenoriatul si abilitatile necesare angajarii sunt doua teme foarte discutate si populare in randul tinerilor de astazi. Consideram ca informarea absolventilor si a tinerilor someri cu privire la oportunitatile de angajare si de construire a unei cariere de succes constituie o necesitate pentru acestia. Prin interactiunea cu alte medii culturale, afland detalii despre situatia locurilor de munca in alte ţari, printr-un schimb de informatii si experiente, tinerii vor avea o idee mai clara asupra etapelor parcursului lor profesional.

| Scopul proiectului
    Obiectivele proiectului nostru sunt cresterea competentelor profesionale si sociale prin intermediul metodelor de educatie non-formala, informarea si constientizarea asupra pasilor de urmat pentru a atinge cariera dorita, dobandirea unor abilitati esentiale, abordarea temei antreprenoriatului si a angajarii intr-un context international. Ne dorim incurajarea dialogului intercultural si promovarea unui mediu lipsit de prejudecati si atitudini discriminatoare, includerea tinerilor cu oportunitati reduse, pentru a le oferi acestora acces la informatii ce ii pot ajuta sa aiba un start in cariera.

Build yourself a career Build yourself a career Build yourself a career

| Aria geografica
    Bucuresti, Teo - Spania, Veliko Tarnovo - Bulgaria, Castellalto - Italia, Czestochowa - Polonia

| Rezumat
    "Build Yourself a career" a fost un proiect multilateral de schimb de tineri, sub Actiunea 1.1, finanțat de catre Programul Tineret in Actiune, care a reunit tineri din 5 tari europene: Polonia, Spania, Bulgaria, Italia și România. Cei 30 de participanti au petrecut 8 zile in capitala din Romania, Bucuresti.
Tema proiectului a fost dezvoltarea abilitatilor potrivite pentru o cariera de succes ca un angajat sau un antreprenor. De aceea, unul dintre obiectivele proiectului a fost de a informa tinerii cu privire la varietatea de oportunitati pe care le au in calea lor profesionala si sa sublinieze cei mai importanti pasi in construirea unei cariere. In timpul acestor 8 zile, au avut ocazia de a intalni oameni de succes, pentru a invata din povestile lor de viata si, de asemenea, pentru a afla cateva sfaturi si trucuri despre cum sa ai succes intr-o cariera. Cursurile de instruire si atelierele de lucru despre "branding personal", "vorbitul in public", "improvizatie", sau "conducere" au fost foarte interactive si ca urmare, participantii nu numai ca au invatat mai multe despre aceste subiect, dar, de asemenea, au ajuns sa se cunoasca mai bine.
Proiectul a fost vizibil nu doar pentru participanti, asa ca am reusit sa-l promovam pe site-ul asociatiei noastre si pagina de Facebook. Am avut un logo al proiectului, o pagina de Facebook, am impartit flyere, articole legate de activitati, despre oaspetii nostri si programul Tineret in Actiune.


| Date beneficiari
    Pe plan intern, am organizat intalniri ale membrilor din asociatia noastra pentru a ne stabili sarcinile, fiecare sarcina a fost delegata catre o persoana, sau catre o echipa. Aceste intalniri s-au desfasurat la sediu asociatiei,sau pe skype, fiecare dintre membrii implicati prezentand rezultatele pe care le-au obtinut.De asemenea a fost o comunicare continua pe grupul de gmail , prin organizare pe spreadsheeturi, prin Gdocs cu membrii celorlalte organizatii partenere. Cele 5 organizatii am realizat impreuna programul pentru cele 8 zile petrecute in Romania, pentru ca mai apoi fiecare tara sa isi ca responsabilitate una dintre zilele de desfasurare si sa realizeze toate materialele necesare activitatilor.

| Rezultatele proiectului
    Evaluarea finala ne-a aratat faptul ca acesti tineri au considerat faptul ca informatiile primite si experientele traite in cadrul acestui proiect i-au ajutat foarte mult in ceea ce priveste cariera lor, dar si ca vor sa se implice in problemele societatii impotriva discriminarii. In plus, a fost foarte populara ideea ca nu vor ca aceasta experienta traita sa fie una singulara, ci ar trebui sa aiba continuitate.
In cadrul proiectului am discutat despre posibilitatea organizarii unor noi proiecte comune, care sa reprezinte o continuitate a acestuia. Impreună am hotarat ca acest proiect poate constitui punctul de plecare a unei serii de proiecte, dar, cu siguranță temele, modalitățile de lucru, strategiile aplicate vor trebui diversificate. Un alt aspect al discutiei l-a constituit partenerii pe care sa-i implicam în viitoarele proiecte pentru a spori vizibilitatea proiectului.
Feedback-ul pe care l-am primit a fost de asemenea pozitiv si dupa ce participantii s-au întors in tarile din care provin. Acestia au continuat sa tina legatura prin emailuri, dar si pe retele de socializare (Facebook, Twitter). Din acest fapt, am dedus ca participantii au legat prietenii, au devenit interesati de tema proiectului si de moduri in care ar putea sa schimbe ceva si in tarile lor. Prin aceasta, nu putem decat sa afirmam ca scopul proiectului a fost atins, fiind un schimb de tineri care s-a desfasurat cu succes.


| Bugetul proiectului (in RON)
    56317,87

| Parteneri
    ASER Bucuresti, Asociacion Xuvenil Vrenza, Euroassociation Tarnovgrad, Cooperativa Sociale Formatalenti, Rural Youth Union, CROS

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes