close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



International Student Week in Timisoara - ISWinT



| Organizator:
    Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    In societatile moderne tinerii intampina diferite probleme atat la nivel de individ cat si la nivel de societate.Printre aceste probleme se numara si lipsa incluziunii sociale, inegalitatea de gen sau discursul instigaror la ura, dezinformarea persistenta acestora ducand la scaderea integritatii societatii, cat si la integritatii sanatatii mintale.
Totodata tinerii devin deconectati de propriile culturi si isi creeaza mai multe pareri preconcepute cu privire la restul culturilor existente.
Astfel ISWinT reuseste sa creeze un mediu in care tinerii studenti sa constientizeze, sa dezbata si sa gaseasca o posibila rezolvare pe care sa o implementeze in societatile lor, toate acestea intr-un cadru in care acestia se reconecteaza cu propria cultura si invata diferitele particularitati ale culturilor prezente in cadrul proiectului.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost crearea unui mediu propice pentru constientizarea si rezolvarea problemelor prezente in societate. Obiectivele: 1. Dezvoltarea de abilitati in randul a 100 de participanti, din 40 de tari, prin ateliere educationale non-formale, abordand 8 teme de interes social, in perioada 22 Iulie - 2 August. 2.Promovarea culturii romanesti intre cei 100 de participanti, din 40 de tari din toata lumea, in perioada 22 Iulie - 2 August, in Timisoara. 3.Informarea a 100 de studenti despre traditiile celor 40 tari din care provin acestia, in perioada 22 iulie - 2 august, la Timisoara.

International Student Week in Timisoara - ISWinT International Student Week in Timisoara - ISWinT International Student Week in Timisoara - ISWinT

| Aria geografica
    Timisoara, Oradea

| Rezumat
    International Students Week in Timisoara (ISWinT) este un festival educational, si intercultural care se desfasoara anual, inca din 1994, ajungand in 2019 la editia cu numarul 26. In fiecare an, festivalul trateaza teme de interes pentru societate, reusind sa aduca impreuna tineri din toata lumea care participa la ateliere de educatie non-formala si activitati care incurajeaza schimbul de bune practici si unitatea intre natiuni.
Atat tinerii internationali, cat si tinerii romani, vor avea in cadrul acestui proiect ocazia de a cunoaste si intelege diverse culturi din jurul lumii, aducand in prim plan educatia ca instrument de interventie in comunitate si incercarea de a solutiona probleme recurente cu care se confrunta tineri din intreaga lume.
Ultima editie a avut ca tema indemnul “Invata azi, schimba ziua de maine!”, facand educatia un instrument indispensabil pentru un progres real si sustenabil. Toate atelierele la care au luat parte cei 127 de studenti din 49 de tari au avut ca rol gasirea unor solutii pentru a rezolva problemele de actualitate cu care se confrunta societatea.
Numarul mare de participanți, zonele culturale din care fac parte si pregatirea academica fac ca ISWinT-ul sa reuneasca multe opinii si informatii din aceeasi zona de interes, dar cu abordari diferite.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai proiectului au fost cei 127 de studenti participanti la proiect din 40 de tari.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti ai proiectului au fost cei 120 de organizatori, partenerii proiectului si comunitatea timisoreana.

| Activitati
    Principala activitate din cadrul ISWinT au fost atelierele educationale din perioada 24 - 31 iulie 2019, impartite in 7 sesiuni de 4 ore fiecare, unde au fost abordate teme care se regasesc în Obiectivele Europene de Tineret, cum ar fi combaterea discursului instigator la ura, egalitate de gen, sanatate mintala, educatie de calitate, etc. Tinerii au avut oportunitatea de a se pune în tema cu aceste probleme si de a le gasi o rezolvare pe care mai apoi sa o implementeze in societate.
În cadrul activitatii Seara internationala participantii au avut ocazia de a degusta din mancarea, sa vada dansuri si porturi specifice diferitelor culturi. Parada este un mars format din 700 de tineri din toate colturile lumii care urmeaza un traseu prin zona centrala a orasului.
Seara Romaneasca reprezinta o activitate menita sa le prezinte participantilor cultura romaneasca. Astfel, acestia pot gusta din mancarea specifica, se pot bucura de potul, dansurile si muzica folclorica. In cadrul proiectului participantii au beneficiat de o excurise in orasul istoric Oradea unde fiindu-le prezentate principalele obiective turistice si complexele muzeale al orasului.
Conferinta ISWinT a oferit participantilor ocazia de a interactiona cu 3 vorbitori din 3 domenii de activitate relevanta pentru tema festivalului. Tinerii au participat la discursuri legate atat de dezvoltarea personala cat si despre problemele regasite in societate.


| Rezultatele proiectului
    In urma proiectului ISWinT cei 127 de participanti au invatat sa identifice si sa rezolve problemele prezente in societate in timp ce si-au dezvoltat abilitatile de comunicare invatand despre 8 din cele 11 Obiectivele Europene pentru Tineret in cadrul celor 8 ateliere de lucru: O Uniune Europeană mai conectata cu tinerii, Egalitate pentru toate genurile, Societati incluzive, Informare si dialog constructiv, Sanatate mintala si bunastare, Locuri de munca de calitate pentru toti, Invatamant de calitate, Organizatii de/pentru tineret si programe europene.Pe langa aceasta, tinerii au facut cunostinta cu traditiile si obiceiurile celor 40 de tari din care provin participantii, dar si cultura si arta romaneasca in cadrul activitatilor precum: Seara internationala, Ziua interculturala, Excursie la Oradea, Seara romaneasca si Parada.

Acest proiect a influenta pozitiv atat participantii proiectului, care au invatat sa identifice problemele specifice tinerilor de azi si sa caute solutii pentru ameliorarea acestora, cat si organizatorii, voluntarii Ligii AC, care au acumulat abilitati in diferite arii de lucru ce tin de organizarea, promovarea si implementarea unui proiect de amploare.

Atat partenerii nostri, cat si comunitatea timisoreana s-a bucurat de promovare si vizibilitate ridicata in randul tineretului international.
Principalul rezultat este faptul ca tinerii participanti incep sa constientizeze problemele societatii si totodata le gaseasesc rezolvari pe care mai apoi sa le puna in practica in societatile din care provin.


| Bugetul
    120000

| Parteneri
    Universitatea Politehnica Timisoara - a sprijinit festivalul si a certificat activitatile desfasurate in cadrul acestuia; a venit în ajutorul participantilor care aveau nevoie de viza; a oferit cazare participantilor si a pus la dispozitie locatiile institutiei in care sa se desfasoare o parte din activitatile proiectului. Universitatea din Oradea - a oferit cazare participantilor in vederea vizitarii patrimoniului cultural al municipiului Oradea. Primaria Municipiului Timisoara - a oferit transport public gratuit pentru toti participantii si organizatorii pe perioada festivalului; a permis promovarea si desfasurarea activitatilor festivalului in spatiile special amenajate. Consiliul Judetean Timis - a cofinantat proiectul; a permis desfasurarea ceremoniei de incheiere a festivalului in Sala Multifunctionala, cu titlu gratuit. Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis - a cofinantat proiectul. Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis - a permis desfasurarea mai multor ateliere de lucru și a unor activitati in incinta Casei Tineretului, cu titlu gratuit. Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania - a trimis un reprezentant care sa faciliteze unul dintre atelierele de lucru. Asociatia de la 4 - a proiectat si a ajutat la construirea unei structuri arhitecturale de intampinare a participantilor, amplasata in fata caminului studentesc in care acestia au fost cazati. Muzeul de Arta Timisoara - a permis desfasurarea unui atelier de lucru in Sala Baroca, cu titlu gratuit; a permis vizitarea muzeului de catre participanti. Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana - a promovat evenimentele festivalului. GEYC - Group of European Youth for Change - a fost partener media; a ajutat cu promovarea festivalului; a trimis 2 reprezentanti care sa faciliteze unul dintre atelierele de lucru. Scoala de Valori - a trimis un reprezentant care sa faciliteze unul dintre atelierele de lucru. European Students’ Union - a trimis 2 reprezentanti care sa faciliteze 1 atelier de lucru. Liga Studentilor Romani din Strainatate - partener media. Kiss FM - partener media. Uhvati Film - au proiectat scurtmetraje despre persoanele cu dizabilitati, selectate in cadrul festivalului de film din Novi Sad, Serbia. Vodafone - a oferit cartele gratis pentru participanti. Decathlon - a oferit materiale pentru chill zone (masa de ping-pong, palete de tenis, mingi). Forest One - a oferit materiale lemnoase pentru construirea foisorului. Leroy Merlin - a oferit materiale lemnoase. Continental Automotive - a finantat proiectul. Continental Anvelope - a finantat proiectul.

| Website proiect
    https://iswint.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes