close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Sanatate pentru o viata mai buna



| Organizator:
    Hope and Homes for Children Romania
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Copiii si tinerii vulnerabili nu au, in majoritatea cazurilor, acces la servicii medicale primare sau de specialitate din cauza lipsei de informatii privind serviciile medicale a inexistentei acestor servicii in zonele in care locuiesc, la care se adauga lipsa resurselor financiare necesare pentru acoperirea costurilor pentru analize, tratamente si interventii. HHC ofera sprijin copiilor si tinerilor vulnerabili: celor din familii sarace prin programul de prevenire a separarii copilului de familie, tinerilor care parasesc sistemul de protectie prin programul de integrare socio profesionala, dar si copiilor si tinerilor tipici sau cu nevoi speciale din casele de tip familial deschise dupa inchiderea orfelinatelor. Acest sprijin poate consta in servicii si informatii care sa ii ajute sa aiba o stare de sanatate mai buna.

| Scopul proiectului
    Facilitarea accesului la servicii medicale primare sau specializate pentru copii si tineri vulnerabili (din case de tip familial, care frecventeaza centre de zi, care frecventeaza centre de primire in regim de urgenta, copii din programul de prevenire a separarii copilului de familie, tineri care au parasit sistemul de protectie) prin tratament specializat si interventii medicale, tratament stomatologic si interventii, informare si campanii de educare, activitati de recreere si socializare. Copiii aflati in situatie de abandon si familiile lor au fost sustinute pentru a ramane impreuna.

Sanatate pentru o viata mai buna Sanatate pentru o viata mai buna Sanatate pentru o viata mai buna

| Aria geografica
    Maramures, Suceava, Bistrita-Nasaud, Botosani, Iasi

| Rezumat
    Copiii si tinerii vulnerabili nu au, in majoritatea cazurilor, acces la serviciile medicale primare sau de specialitate din cauza lipsei de informatii si a inexistentei acestor servicii in zonele in care locuiesc, la care se adauga lipsa resurselor financiare necesare pentru acoperirea costurilor pe care le implica analize, tratamente si interventii. Initiativa proiectului ”Sanatate pentru o viata mai buna” a pornit de la crezul ca dragostea vindeca si ca afectiunea este o componenta importanta care trebuie sa nu lipseasca din viata niciunui copil – parte a campaniei de lansare a asigurarii de sanatate a companiei NN din vara anului 2016, dar si a misiunii Hope and Homes for Children. Proiectul si-a propus sa faciliteze accesul la servicii medicale de baza si de specialitate pentru copii vulnerabili, sa deruleze campanii de consiliere si educatie pentru adoptarea unui stil de viata mai sanatos, si activitati de recreere (excursii si alte activitati de recreere si socializare) pentru copiii cu nevoi speciale. Nevoile identificate au fost: tratament specializat si interventii medicale, tratament stomatologic si interventii, informare si campanii de constientizare/educare, activitati de recreere si socializare pentru copii si parinti. Pe parcursul proiectului, au fost acoperite costurile pentru diverse nevoi medicale, tratamente si interventii de specialitate pentru 40 copii si tineri (inclusive bolnavi cronic), tratamente stomatologice pentru 20 tineri iesiti din sistemul de protectie si campanii de consiliere pentru 160 copii si familiile lor din in programele HHC de prevenire a abandonului din 5 judete. 10 copii din Bacau, 23 de copii din Iasi si 5 copii din Maramures au fost inclusi in programul de prevenire a separarii copilului de familie derulat de HHC.

| Date beneficiari
    60 de copii si tineri au beneficiat de tratamente si servicii medicale. 160 de copii din programul de prevenire a separarii copilului de familie au primit consiliere privind obiceiurile de viata sanatoasa. 38 de copii au fost inclusi in programul de prevenire a separarii copilului de familie.

| Date beneficiari
    Persoanele care au ajuns in contact cu beneficiarii directi ai proiectului (copii, tineri si adulti din sistemul de protectie a copilului), dar si membri ai comunitatilor in care traiesc beneficiarii.

| Activitati
    Parteneriatul dintre NN si HHC a pornit de la crezul ca dragostea vindeca si ca afectiunea este o componenta importanta care nu trebuie sa lipseasca din viata copiilor, de ea fiind legata dezvoltarea lor armonioasa si sanatoasa. In vara 2016, ca parte a campaniei pentru lansarea asigurarii de sanatate, NN a instalat in Baneasa Shopping Mall o cabina foto de donat pupici prin care fiecare pupic se transforma in fonduri donate HHC prin care a fost implementat programul „Sanatate pentru o viata mai buna”. Programul a acoperit costurile pentru tratamente medicale (boli cronice si acute) si interventii de specialitate pentru 40 de copii si tineri, tratamente stomatologice pentru 20 de tineri iesiti din sistemul de protectie si campanii de consiliere pentru 160 de copii si familiile lor din programele de prevenire a abandonului din Maramures, Suceava, Bistrita-Nasaud, Botosani si Iasi. Au fost organizate excursii si alte activitati de recreere si socializare pentru copiii cu nevoi speciale din Iasi si Suceava. Copiii din Suceava au vizitat Maramuresul, s-au plimbat cu mocanita si au participat la activitati ecologice, iar copiii din Iasi au vizitat manastiri, muzee si targuri si au fost implicati in activitati ecologice. Dupa 6 luni, au fost alocate fonduri si pentru sprijinirea copiilor din familiile expuse riscului de separare. 10 copii din Bacau, 23 din Iasi si 5 din Maramures au fost inclusi in programul de prevenire a separarii copilului de familie al HHC.

| Rezultatele proiectului
    Programul a acoperit costurile pentru diverse nevoi medicale si interventii de specialitate pentru 40 de copii si tineri din sistemul de protectie (case de tip familial dezvoltate de HHC), tratamente stomatologice pentru 20 de tineri iesiti din sistemul de protectie si campanii de consiliere pentru 160 de copii si familiile lor din programul de prevenire a seprarii copilului de familie desfasurat de HHC in judetele Maramures, Suceava, Bistrita-Nasaud, Botosani si Iasi. Au fost asigurate ingrijirea si tratamentele esentiale pentru copiii si tinerii bolnavi cronic si tratamente si interventii medicale pentru tinerii dezinstitutionalizati. Au fost organizate excursii si alte activitati de recreere si socializare pentru copiii cu nevoi speciale din judetele Iasi si Suceava. Copiii din Suceava au vizitat Maramuresul, s-au plimbat cu mocanita si au participat la activitati ecologice, iar copiii din Iasi au vizitat diverse manastiri, muzee si targuri din judet si au fost implicati in diferite activitati ecologice. Toate aceste actiuni au fost realizate si cu sprijinul autoritatilor locale. 10 copii din 3 familii din judetul Bacau, 23 de copii din 7 familii din judetul Iasi si 5 copii din 5 familii din Maramures au fost inclusi in programul de prevenire a separarii copilului de familie. Prin toate aceste actiuni, viata copiilor si tinerilor a fost imbunatatita. Acestia continua sa ramana in programele HHC pe termen mediu si lung (in functie de situatia lor) si sa fie monitorizati de specialistii Fundatiei (asistenti sociali, psihologi, educatori, formatori).

| Bugetul
    281014

| Parteneri
    Fundatia Hope and Homes for Children, NN

| Website proiect
    https://www.hopeandhomes.ro/noutati/proiect-sanatate-nn





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes