Participanti & Proiecte
GreenUp
|
Organizator: Asociația Frends pentru Dezvoltare |
|
Sectiune: |
Obiectivele proiectului au fost:
1.Creșterea gradului de promovare a voluntariatului în domeniul mediului pentru tineri.
2.Crearea unei comunități de 10 asociații pentru realizarea de împăduriri.
3.Încurajarea participării a 100 de tineri la crearea unui mediu mai verde.
4.Plantarea a 900 de arbori de către voluntarii participanți la eveniment.
Proiectul “GreenUp” răspunde nevoii de împădurire, astfel, plantarea de arbori contribuie la crearea unui mediu sustenabil pentru zona locală, aceștia contribuind la micșorarea temperaturii ambientale și la oxigenarea și purificarea aerului, “Spaţiile verzi au o acţiune directă asupra organismului nostru, micşorează temperatura ambiantă, stimulează schimburile de aer, oxigenează şi purifică aerul.”  Activitățile implementate la plantare au fost: instructaj realizat de ocolul silvic pentru participanți cu privire la plantarea corectă a puieților, plantarea arborilor și participarea la networking a voluntarilor. Proiectul a avut ca rezultate implicarea a 100 de voluntari din 8 asociații diferite și diverse privind grupa de vârstă a voluntarilor și plantarea a 700 de puieți.
| Scopul proiectului
Proiectul a fost inițiat din dorința de a contribui la crearea unui mediu mai verde, scopul acestuia a fiind de a susține eforturile de împădurire prin organizarea unui eveniment de plantare de arbori. Obiectivul proiectului a fost de a atrage participanți pentru a putea fi plantat un număr semnificativ de puieți.
| Acoperire
6
| Rezumat
Ocolul Silvic Bolintin, Azuga, Think Blu, Snack4you, BeaTrans Capital, Societatea Studenților Voluntari, Rotary.
| Date beneficiari direcţi
Beneficiarii direcți ai proiectului au fost cei 100 de participanții care au provenit din 8 asociații diferite. Aceștia au ajutat la implementarea proiectului prin plantarea a 700 de arbori în ziua evenimentului.
| Activitati
Implementarea proiectului a avut loc în perioada ianuarie-aprilie 2024, în proiect au fost 6 direcții în care au activat voluntarii, respectiv: administrativ, fundraising, resurse umane, parteneriate, relații publice și grafică. Voluntarii care au activat pe administrativ s-au ocupat de pregătirea terenului pentru plantare împreună cu ocolul silvic, de pregătirea și oferirea către participanți a echipamentului necesar, pe partea de fundraising voluntarii au conceput mapa de sponsorizare, aceștia ocupându-se și de căutarea și contactarea sponsorilor. Pe direcția de resurse umane voluntarii s-au asigurat de transmiterea informațiilor legate de eveniment către participanți, menținerea legăturii cu aceștia și gruparea acestora pe transport până la teren. Voluntarii de la parteneriate au contactat asociațiile, transmițând informațiile despre eveniment, totodată, voluntarii care au activat în proiect pe partea de relații publice au realizat un plan de postări ale proiectului, au realizat textele pentru acestea si briefurile având o colaborare constantă cu voluntarii de la direcția de grafică care au realizat atât vizualurile pentru postări cât și cele pentru invitația asociațiilor și a desfășurătorului.
| Rezultatele proiectului
Din echipa de proiect au fost implicați 18 voluntari, activând în cele șase direcții: administrativ, fundraising, resurse umane, parteneriate, relații publice și grafică.
Voluntarii din administrativ au pregătit terenul, au gestionat echipamentul și s-au asigurat că totul este pregătit pentru ziua plantării. Cei din fundraising au obținut sponsorizări și beneficii pentru a îmbunătăți experiența voluntarilor.
Voluntarii din resurse umane au informat participanții și au organizat transportul acestora. Cei din parteneriate au contactat asociații și au facilitat implicarea acestora. Echipa de relații publice a realizat planul de promovare, iar cei din grafică au creat materialele vizuale necesare.
Totodată, voluntarii asociației au contribuit la eficientizarea proiectului prin desfășurarea activităților din ziua evenimentului, aceștia ajutând participanții să se grupeze pe echipe, oferindu-le cafea, ceai și gustări.
| Parteneri
Județul Giurgiu, comuna Vânătorii Mici
| Despre organizator
| Website proiect
Nu au existat dificultăți în colaborarea cu voluntarii.