close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



NightCademy



| Organizator:
    Organizația Studenților pentru Natură
| Sectiune:
    Programe
| Problema de fond
    Beneficiarii direcți ai proiectului sunt studenții din municipiul Cluj-Napoca, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Am dorit să ne focusăm pe acest grup țintă pentru tinerii participanți dornici să se implice în dezvoltarea comunității clujene prin formarea unor relații în urma activităților nonformale propuse.

| Scopul programului
    Beneficiarii au fost încurajați să participe la cât mai multe activități propuse, iar în perioada de pre-implementare a proiectului au fost implicați în promovarea acestuia prin creșterea paginilor de socializare ale Organizației, dar și în momentul finalizării proiectului prin evaluarea acestuia cu ajutorul unui chestionar de tip feedback.



| Acoperire
    Echipa a fost formată din 49 de voluntari, dintre care un coordonator, toți tinerii având vârste cuprinse între 18 și 23 de ani.


| Rezumat
    Scopul proiectului NightCademy a fost crearea unui cadru informal și interactiv care să încurajeze socializarea, formarea de noi prietenii și starea de bine a studenților. Ne-am propus să oferim o alternativă inedită de petrecere a timpului liber, chiar în mediul academic, prin activități care combină relaxarea cu implicarea activă. De asemenea, prin acest proiect am reușit promovarea și punerea Facultății într-o nouă lumină, fiind percepută de studenții participanți ca un mediu prietenos și deschis pentru a se forma noi conexiuni.

| Date beneficiari direcţi
    Prin implementarea proiectului NightCademy, participanții s-au bucurat de obținerea mai multor beneficii, precum accesul în Facultatea de Biologie și Geologie timp de 24 de ore, oportunitatea de a interacționa atât cu colegi, cât și cu studenți din cadrul altor facultăți, contextul de a forma noi prietenii și șansa de a opta pentru activitățile la care să ia parte pe timpul nopții, precum vizionarea de filme, participarea la un Escape room, accesul la jocuri de societate, realizarea de experimente, precum și audierea unui concert al unei trupe locale de tineri în amfiteatrul facultății. Astfel proiectul a atins beneficiarii direcți în număr de 170.
Efectele generate în urma desfășurării proiectului au fost multiple, incluzând creșterea popularității facultății în rândul studenților din Cluj-Napoca, creșterea vizibilității paginii de Instagram a Organizației Studenților pentru Natură, sporirea stării de bine a participanților, îmbunătățirea relațiilor colegiale și a prieteniilor stabilite între aceștia și crearea unor amintiri frumoase pentru participanți, aceștia având șansa de a lua parte la un eveniment unic dedicat studenților. De asemenea, una dintre schimbările produse datorită derulării proiectului a fost modificarea percepției studenților asupra facultății, sălile de curs fiind transformate într-un mediu non-formal, astfel făcând mai plăcută participarea ulterioară la cursurile susținute în respectivele săli.


| Activitati
    Pentru desfășurarea acestui proiect, s-a întocmit echipa de voluntari, care mai apoi au fost distribuiți în alte subechipe. Următorul pas a fost alegerea tematicii și a activităților ce s-au dorit a fi implementate, dar și stabilirea sarcinilor fiecărei echipe, în cadrul ședințelor organizatorice. Tot în perioada de pre-implementare a fost mobilizată echipa de Fundraising pentru a căuta diferiți parteneri ce ar fi putut fi interesați de promovarea proiectului.
În timpul evenimentului propriu-zis, participanții s-au putut implica într-o multitudine de activități, fără a simți trecerea timpului. În deschiderea serii, a avut loc un concert cu o trupă locală, creându-se astfel atmosfera de festival. Pentru a putea să afle informații interesante printr-un mod de prezentare interactiv, s-au organizat o serie de experimente simple și de efect, captând astfel atenția publicului și într-un mod interactiv. În plus, a fost implementat un Escape Room pentru a consolida munca în echipă și gândirea critică prin rezolvarea unor puzzle-uri și punerea cap la cap a unor indicii. Între toate aceste activități, participanții s-au putut bucura de vizionări de filme sau jocuri de societate.


| Rezultatele programului
    Bugetul alocat pentru această activitate a fost de 30 de euro, sumă folosită pentru asigurarea materialelor consumabile pentru experimente și pentru asigurarea materialelor ce au fost folosite de echipa de decorațiuni. Acest buget a fost acoperit în totalitate din fondurile proprii ale Organizației. În vederea organizării NightCademy, am beneficiat de contribuții în natură din partea Facultății de Biologie și Geologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Astfel, locația și sistemul de sonorizare au fost oferite gratuit.

| Parteneri
    NightCademy „O zi de festival, o noapte la facultate” reprezintă unui proiect dedicat studenților din cadrul tuturor facultăților din Cluj-Napoca, aceștia fiind și beneficiarii direcți. Pornind de la ideea de a petrece o noapte în facultate, proiectul s-a dezvoltat de-a lungul anilor, abordându-se diferite tematici și găzduind activități care să creeze atmosfera potrivită.
Astfel, pentru a ieși din cotidianul zilelor clasice de facultate, studenții s-au putut bucura creând o viziune nouă asupra locului în care își petrec majoritatea timpului, fără a mai fi presați de clasicul mediu de studiu. Aceștia au, de asemenea, nevoie de a petrece timp cu prietenii, dar și de a forma noi legături într-un cadru non-formal.


| Despre organizator
    Scopul Organizației Studenților pentru Natură, din Cluj-Napoca este atât identificarea și realizarea intereselor comune ale studenților, cât și promovarea științei, a protecției și a conservării naturii. Astfel, prin dezvoltarea proiectelor cu caracter științific-educațional, precum organizarea de conferințe și traininguri, cât și cu caracter socio-cultural, OSpN contribuie la nevoile educaționale, culturale și sociale ale studenților și elevilor.

| Website proiect
    https://www.instagram.com/p/C7hMLOBoK91/?igsh=Zmh2MXA0OGExaGgw



Copyright © Gala Societății Civile - 2025
Site dezvoltat de Netvibes

-->