Participanti & Proiecte
Academia de Training
|
Organizator: |
|
Sectiune: Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor |
Beneficiarii vor fi implicați direct în proiect prin intermediul naturii flexibile a strategiei care este centrată pe nevoia beneficiarilor. Astfel, aceștia pot alege din subiectele propuse sau propune alte subiecte care să fie apoi implementate. Datorită modalității de formare cu caracter nonformal, implicarea directă a participanților este esențială pentru a putea fixa abilitățile învățate. Deasemenea, tinerii pot participa la mai multe sesiuni de formare în funcție de dorința și disponibilitatea acestora.
| Acoperire
Academia de Training este un proiect de tradiție, cu peste 13 ani de formare, desfășurat pe toată perioada anului dedicat tinerilor elevi, liceeni și studenți cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani. Proiectul pleacă de la nevoia de acumulare a abilităților transversale pentru tineri care să le permită acestora un parcurs educațional și profesional cât mai eficient alături de buna dezvoltare personală. Scopul proiectului este „Formarea tinerilor prin modalități de educație non-formală”. Obiectivele vizate ale proiectului sunt: informarea a peste 15.000 de tineri cu privire la beneficiile educației non-formale, formarea a peste 10.000 de tineri, organizarea a peste 500 de activități de educație non-formală dedicată tinerilor, implicarea a peste 200 de tineri formatori în cadrul proiectului, realizarea proiectului în parteneriat cu cel puțin 50 de entități guvernamentale, neguvernamentale și de învățământ. Proiectul este realizat cu ajutorul echipei de implementarea, formată din cel puțin un lucrător de tineret al federație,care stabilește strategia, oferta de training-uri și zonele geografice care pot fi targetate, accentuând nevoia implicării cu prioritate a tinerilor defavorizați. Plecând de la direcția echipei voluntarii pornesc procesul de comunicare și realizare a parteneriatelor cu: inspectorate județene, instituții de învățământ preuniversitar și universitar și organizații de tineret pentru a putea prezenta proiectul tinerilor. Mai departe, instituțiile sau beneficiarii aleg subiectele propune sau pot veni cu subiecte separate pentru a putea organiza training-urile. În funcție de necesitate sunt formate grupe de 15-20 de tineri care participă la sesiunea de educație nonformală într-o zi propusă de trainer.
| Rezumat
Menționați câteva date despre beneficiarii direcți sau indirecți (numărul și tipul acestora):
Beneficiarii proiectului sunt tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani, elevi, liceeni sau studenți.
Proiectul vizează implicarea directă a peste 10.000 de beneficiari. De asemenea proiectul intenționează implicarea indirectă a minim 15.000 de tineri prin informarea acestora atât online cât și fizic.
Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt colegii tinerilor, comunitățile din care provin, instituțiile de proveniență și întreaga comunitate academică și socială prin informațiile pe care participanții le acumulează și vor folosi ulterior în beneficiul comunității.
| Date beneficiari direcţi
Rezultatele proiectului sunt:
+15.000 de tineri informați;
+10.000 de tineri formați prin modalități de educație nonformală;
+500 de traininguri realizate;
+200 de tineri formatori;
+100 de voluntari;
+50 de entități partenere;
Creșterea cu 50% a gradului de conștientizarea a beneficiilor educației nonformale a tinerilor;
Creșterea cu 50% a abilităților de dezvoltare transversale a tinerilor;
Creșterea cu 50% a abilităților de formare a trainerilor;
Creșterea cu 50% a gradului de implicare și conștientizarea în viața civică a tinerilor;
Prin implicarea în proiect, beneficiarii au devenit membrii mai activi în propria comunitate prin înțelegerea mai bună a necesității valorilor și abilităților deprise și mai mult decât atât, prin conștientizarea empirică a beneficiilor integrării educației formale cu educația nonformală. Proiectul nostru vine ca un suport al educației academice, prin a fixa lipsurile generale sau specifice neacoperite de ore, cursuri sau seminarii. Cu toate acestea, educația nonformală este imposibilă fără cea formală, astfel intenționăm să încurajăm tinerii să își finalizeze sau continue studiile pentru a putea lega mai bine aceste 2 elemente educaționale interconectate. Prin selecția doar a tinerilor aflați în sistemul educațional promovăm astfel educația și contribuim la lupta dusă de instituțiile de învățământ.
| Activitati
Principalele activități ale proiectului sunt:
Stabilirea strategiei, a training-urilor, a zonelor vizate și a bugetului din partea echipei de proiect care conține cel puțin un lucrător de tineret;
Stabilirea echipelor de lucru și a formatorilor raportat la nevoile beneficiarilor;
Exercitarea strategiei de comunicare;
Stabilirea canalelor de comunicare cu partenerii pentru realizarea sesiunilor de formare prin intermediul voluntarilor;
Prezentarea ofertei de formare către beneficiarii și alegerea subiectelor la care aceștia vor să participe;
Programarea sesiunilor de formare;
Organizarea trainingului pentru participanți;
Comunicarea cu participanții și realizarea sesiunilor de follow-up plecând de la lucrurile învățate.
Metodologii utilizate pentru:
Alegerea membrilor echipei se face prin depunerea unei candidaturi care conține: plan managerial, CV și o scrisoare de intenție care include în mod special prioritizarea și disponibilitatea de implicare în proiect.
Alegerea regiunilor geografice pleacă de statisticile naționale de alfabetizare și abandon școlar/universitar pentru a identifica cele mai afectate zone.
Subiectelor de training plecând de la zonele geografice identificate, nevoile specifice ale acestora și nevoile identificate de către sectorul public, privat și neguvernamental.
Voluntarii sunt numiți de către echipa de proiect după completarea unui formular de participare
Selecția trainerilor este realizată în funcție de disponibilitate, experiență și calificare.
| Despre voluntari
Datorită faptului că proiectul are un istoric de peste 10 ani, a permis reutilizarea sau accesarea resurselor deja prezente în federație, cum ar fi flipchart-uri, roll up-uri, video proiectoare, steaguri, sisteme expoziționale ș.a.m.d. Astfel, nu a necesitat asigurarea materialelor noi de promovare, achiziționând un singur nou rol up. De asemenea, majoritatea trainerilor implicați au avut tricou specific, având un număr redus de materiale de această natură care au trebuit procurate.
LEI
| Rezultatele proiectului
Comunicarea proiectului a fost realizată dual, printr-o campanie care a inclus atât elemente fizice cât și online. Astfel, promovarea fizică a fost realizată prin intermediul voluntarilor care se prezentau în sălile de curs sau în sălile de clasă pentru a prezenta oferta de training-uri stabilite. Online, comunicarea a fost realizată atât prin canalele de comunicare internă a școlilor, liceelor și facultăților unde au fost diseminate anunțurile despre viitoare training-uri cât și pe paginile de social media ale proiectului, Facebook, Instagram, dar și pe paginile Uniunii pentru a putea maximiza rezultatele propuse. Pentru campania fizică au fost utilizate și broșuri, pliante și prezentări digitale pentru a putea explica cât mai ușor natura proiectului și beneficiile asociate cu participarea la Academia de Training.
| Parteneri
Scopul: Formarea tinerilor prin modalități de educație non-formală.
O1. Creșterea cu 50% a gradului de conștientizarea a beneficiilor educației nonformale pentru peste 15.000 de tineri prin intermediul unei campanii de informare pe tot parcurs proiectului.
O2. Dezvoltarea cu 50% a abilităților de dezvoltare transversle pentru peste 10.000 de tineri prin intermediul modalităților de educației nonformală pe parcursul a 12 luni.
O3. Creșterea cu 50% a abilităților de formare a trainerilor prin realizarea a minim 500 de traininguri pe pentru 12 luni prin intermediul rezultatelor obținute.
| Despre organizator
Nu a fost cazul!
| Website proiect