close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Side by Side for the Black Sea



| Organizator:
    Fondul International de Cooperare si Parteneriat Marea Neagra- Marea Caspica
| Categorie:
    Protectia mediului
| Problema de fond
    Tema generală a proiectului se refera la protectia mediului,iar tema specifică este prevenirea poluării apei în Bazinul Mării Negre. În acest proiect ne-am propus desfășurarea unui training pe o perioadă de 8 zile în cadrul căruia au fost abordate subiecte cum ar fi ciclul apei in natura, relaţia
dintre apă şi domenii precum sănătatea,economia şi relaţiilor internaţionale.
Beneficiarii directi ai acestui proiect au fost 31 de tineri din 9 țări din Bazinul Mării Negre reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale care activează în domeniul pretecției mediului.
Cursul de formare a întrunit 27 de tineri active în ONG-urile de tineret din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, România, Rusia, Turcia, Ucraina și Ungaria, carea au analizat și dezbătut situația apei din bazinul Mării Negre. Beneficiarii indirecți au fost o


| Scopul proiectului
    Proiectul are ca scop creşterea capacităţii organizațiilor non- guvernamentale din Regiunea Mării Negre de desfășurare de activităti de combatere a poluării apelor.Primul obiectiv constă în facilitarea schimbului de experienţă şi de bune practici privind activităţile de prevenire a poluarii apelor, desfasurat între 27 de tineri din 9 țări din Regiunea Mării Negre şi a Bazinului Dunării pe parcursul a trei luni. Al doilea obiectiv vizează creşterea nivelului de cunoştinţe în ceea ce priveşte calitatea apei din M. Neagră pentru 27 de tineri pe parcursul a 8 zile de activitate. Al doilea obi

Side by Side for the Black Sea Side by Side for the Black Sea Side by Side for the Black Sea

| Aria geografica
    Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, România, Rusia, Turcia, Ucraina și Ungaria

| Rezumat
    Primul obiectiv constă în facilitarea schimbului de experienţă şi de bune practici privind activităţile de prevenire a poluarii apelor, desfasurat între 27 de tineri din 9 țări din Reg. Mării Negre şi a Bazinului Dunării pe parcursul a trei luni. Al doilea obiectiv vizează creşterea nivelului de cunoştinţe în ceea ce priveşte calitatea apei din Marea Neagră pentru 27 de tineri pe parcursul a 8 zile de activitate. Al doilea obiectiv face referi la dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor în domeniul activităţilor de prevenire apă, cetăţenie activă şi, de asemenea, la facilitarea incluziunii sociale a tinerilor cu oportunităţi reduse Al treilea obiectiv se referă la asigurarea corectitudinii şi egalităţii de acces la proiectul nostru pentru 9 tineri cu oportunităţi reduse din ţările participante la proiect.
Proiectul urmărește dezvoltarea sistemelor de suport pentru activități din domeniul tineretului.Activitățile din timpul training-ului au dus la realizarea altor 5 propuneri de proiecte noi dezvoltate de către participanți precum și propuneri de organizare a 2 evenimente de construire de rețele care să ajute la dezvoltarea rețelei de ONG-uri din Bazinul Mării Negre implicate în proiecte privind poluarea apei.
A fost creat site-ul proiectulu “Side by Side for the Black Sea”- http://www.sbs-project.info/ care cuprinde prezentarea proiectului, o galerie foto și un forum de dezbateri și discuții pe teme reprezentative pentru proiect.
Pe baza schimbului de cunoștiințe și metode între participanți au fost tiparite 50 de ghiduri de bune practici privind prevenirea poluării.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai proiectului au fost 31 de tineri din 9 țări din Bazinul M. Negre reprezentanți ai ONG-urilor care activează în domeniul pretecției mediului.
Cursul de formare a întrunit 27 de tineri activi în ONG-urile de tineret din Azerbaidjan,Bulgaria,Georgia, Moldova,Ro,Rusia,Turcia,Ucraina și Ungaria,care au analizat și dezbătut situația apei din bazinul M. Negre. Benef. indirecți au fost org. de proveniență ale participanților, dar și comunitățile din care aceștia vin.,,Side by Side for the Black Sea” va continua cu dezvoltarea rețelei de ONG-uri de tineret implicate în pr. de prevenire a poluării apei prin 2 evenimente de networking care au avut loc în prima parte a acestui an în Ucraina și Azerbaidjan.
Actv. din timpul training-ului au dus la realizarea altor 5 propuneri de proiecte noi dezvoltate de participanti.


| Rezultatele proiectului
    Prin sesiunile de formare ținute de specialiști în domeniu,tinerii și-au dezvoltat abilitatea de a identifica legăturile dintre calitatea apei,sănătatea omului,economie și rel. inter.În plus ei au învățat să înțeleagă impactul reciproc pe care activitățile antropice îl au asupra calității și disponiblității apei, dar și să se gandească la soluții pentru a preveni poluarea apei.Creşterea gradului de conştientizare cu privire la efectele pe care poluarea le are asupra apei,şi a dezvoltării societăţii umane a fost un alt rezultat al proiectului. Înţelegere mai profundă a relaţiei dintre apă şi,de sănătate şi economie de apă, precum şi rolul apei în rel. inter. a fost unul dintre impactul pe care proiectul de voluntariat l-a avut atât asupra voluntarilor implicați,cât și asupra participanților. Cadrul adecvat de experienţe intercultural oferit de acest proiect a favorizat înţelegerea de catre participanți adiversității cultural intrucat participanții proveneau din medii, culture si religii diferite( musulmani, ortodocși,etc) Implicarea participanților din 9 țări diferite a fost atît o provocare, cât si o oportunitate de a consolida cooperarea regional în acest domeniu al prevenirii și combaterii poluării apei.
Activitățile din timpul training-ului au dus la realizarea altor 5 propuneri de proiecte noi dezvoltate de către participanți.A fost creat site-ul proiectulu“Side by Side for the Black Sea”- http://www.sbs-project.info/. Au fost tiparite 50 de ghiduri de bune practici,400 de broșuri,50 afişe.Comunicatul de presă al proiectului a aparut pe 14 siteuri.


| Bugetul proiectului (in RON)
    81900,00

| Parteneri
    Organizatia Beylikduzu Municipiality Youth Parliament din Turcia, Organizatia Institute of Study in Development “MilleniuM” din Republica Modova, NGO “Balkans without borders

| Website-ul proiectului
    http://www.sbs-project.info/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes