close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Campania DAR (Daruieste Ajuta Respecta)



| Organizator:
    Asociatia SEVA (SANSE EGALE VALOARE AUTORITATE)
| Categorie:
    Apararea drepturilor individuale/ colective
| Problema de fond
    Proiectul a inceput in anul 2011 si a continuat in 2012, punctul de pornire fiind cresterea in amploarea a actelor de violenta in special asupra femeilor si a copiilor.Primul pas pentru diminuarea fenomenului este informarea si constientizarea oamenilor asupra pericolelor reale pe care le presupune violenta intrafamiliala. Se impune instruirea personalului din institutiile publice , in vederea gestionarii cu profesionalism a cazurilor de violenta domestica si rezolvarea problemei de catre autoritatile publice locale a crearii de centre de adapost pentru victimile violentei domestice.


| Scopul proiectului
    cresterea nivelului de informare a victimilor /potentialelor victime cu privire la drepturile lor si la posibilitatea utilizarii parghiilor de interventie pentru solutionarea problemelor cu care es confrunta

Campania DAR (Daruieste Ajuta Respecta) Campania DAR (Daruieste Ajuta Respecta) Campania DAR (Daruieste Ajuta Respecta)

| Aria geografica
    Suceava,

| Rezumat
    Campania DAR (Daruieste, Ajuta, Respecta), prin tematica abordata si-a propus atragerea atentiei asupra faptului ca violenta asupra femeii este o incalcare a drepturilor omului Actiunea “DAR” a deschis Campania 16 zile de activism impotriva violentei asupra femeii.Realizată în cadrul parteneriatului activ dintre Asociatia SEVA,Comisia Judeteana pentru Egalitate de Sanse, Societatea Doamnelor Bucovinene, si AREAS, întalnirea a reunit reprezentanţi ai institutiilor judetene cu rol in prevenirea violenţei intrafamiliale, reprezentanti ai autoritătilor publice locale, reprezentanţi ai ONG-urilor sucevene, reprezentanti media. Temele abordate în cadrul acestui forum s-au axat pe tendinţele fenomenului la nivelul judetului nostru, victima din perspectiva dinamicii infractionale, aplicarea modificarilor legislative la Legea 217/2003 privind ordinul de restrictie in practică, ralierea României la miscarea internatională de luptă împotriva violentei asupra femeii si a violentei intrafamiliale.
Am lansat comunicatul de presa venit din partea Asociaţiei Romanian Woman’s Lobby (membra si Asociaţia Seva şi Societatea Doamnelor Bucovinene), un apel către parlamentari, autorităţile centrale, responsabile de politicile publice în vederea semnării Conventiei Consiliului Europei privind prevenirea şi lupta împotriva violentei indreptate împotriva femeilor şi a violenţei în familie.
Obiective :Responsabilizarea comunitatii , dezvoltarea de atitudini non –violente, promovarea dialogului public in vederea constientizarii la nivelul comunitatii, intensificarea campaniilor de prevenire.
Asigurarea resurselor a fost asigurata de parteneri din bugetele proprii. Resurse umane: speciasti organizatii, functionari publici, voluntari. Finalul campaniei: actiunea "In MEMORIAM" , 10.12.2012


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Promovarea unui parteneriat social, solid si eficient intre autoritati, institutii publice si societatea civila pentru identificarea si protejarea victimilor fenomenului violentei in familie. Intarirea rolului COJES .

| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    Asociatia SEVA, COJES (Comisia Judeteana pentru Egalitatea de Sanse), AREAS (Asociatia Regionala de Educare a Adultilor), Societatea Doamnelor Bucovinene

| Website-ul proiectului
    www.asociaseva.ro in lucru





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes