close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



CONIL FEST - FESTIVALUL INTEGRARII ASOCIATIA CONIL -



| Organizator:
    Asociatia CENTRUL DE PERFORMANTA BEFORE&AFTER SCHOOL CONIL
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Asociatia CONIL este un ONG care militeaza pentru integrarea copiilor cu dizabilitati si CES (cerinte educationale speciale) in societate si in invatamantul de masa. Asociatia sprijina descoperirea talentelor de orice fel, in orice context, atat la copii tipici, cat si la copiii cu dizabilitati, propunandu-si sa educe viitoare talente care sa fie o prezenta constanta pe scena sau in lumea artistica. Nevoia identificata a fost aceea a unui spatiu propice, prietenos, pentru copiii cu nevoi speciale, pentru ca acestia sa-si dezvolte abilitatile in vederea unei mai bune integrari scolare si sociale. De asemenea, nevoia unei oferte educationale de calitate accesibila oricarei categorii de copii, indiferent de conditia materiala.

| Scopul proiectului
    Scopul festivalului CONIL FEST este sprijinirea
integrarii copiilor cu cerinte educationale speciale, prin implicarea acestora in activitati de natura artistica, asa cum este acest festival.
Obiectivele festivalului sunt:
sprijinirea copiilor cu dizabilitati in sensul integrarii
lor in randul copiilor tipici din invatamantul de masa
promovarea tuturor copiilor talentati si incurajarea
acestora, pentru a le creste increderea in fortele proprii si pentru a-si infrunta emotiile la aparitia pe scena; descoperirea de noi talente, educarea si sprijinirea lor in etapa de formare.


CONIL FEST  - FESTIVALUL INTEGRARII ASOCIATIA CONIL - CONIL FEST  - FESTIVALUL INTEGRARII ASOCIATIA CONIL - CONIL FEST  - FESTIVALUL INTEGRARII ASOCIATIA CONIL -

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Scopul Festivalului Integrarii CONIL FEST este sprijinirea
integrarii copiilor cu cerinte educationale speciale, prin implicarea acestora in activitati de natura artistica.
Obiectivele festivalului sunt:sprijinirea copiilor cu dizabilitati in sensul integrarii
lor in randul copiilor tipici din invatamantul de masa,
promovarea tuturor copiilor talentati si incurajarea
acestora, pentru a le creste increderea in fortele proprii si pentru a-si infrunta emotiile la aparitia pe scena, precum si descoperirea de noi talente, educarea si sprijinirea lor, in etapa de formare.
Problema integrarii copiilor cu dizabilitati nu se poate solutiona in absenta unor premise precum: sensibilizarea copiilor din invatamantul de masa in ceea ce priveste nevoile si dorinta de integrare a copiilor cu cerinte educationale speciale si cresterea tolerantei copiilor tipici si a parintilor acestora fata de situatiile concrete ale copiilor cu dizabilitati.
Asociatia CONIL sustine integrarea copiilor cu cerinte speciale de educatie si faciliteaza accesul acestora la o educatie de calitate, prin identificarea si sprijinirea copiilor cu dizabilitati si prin realizarea unor planuri personalizate pentru educarera acestora.
De asemenea, Asociatia CONIL sprijina descoperirea talentelor atat la copii tipici cat si la copii cu dizabilitati, propunandu-si sa educe viitoare talente care sa fie o prezenta constanta pe scena. In acest sens CONIL organizeaza festivaluri artistice, expozitii cu vanzare de produse, concursuri si competitii de gen, la care invita copiii talentati.
Editia 2012 a adus alaturi pe scena copii tipici si copii cu dizabilitati senzoriale, un total de 1000 de copii, din care 200 cu dizabilitati. Acestia proveneau de la 30 de institutii din Bucuresti si imprejurimi.


| Date beneficiari
    Asociatia CONIL a fost reprezentata de o serie de trupe muzicale si artistice, compuse din copii tipici si cu dizabilitati, provenind din institutiile proprii, care au evoluat pe scena in cadrul evenimentului.

| Rezultatele proiectului
    Beneficiarii implicati au progresat fie in plan scolar, prin imbunatatirea performantelor scolare, fie in plan social, prin o relationare mai buna in familie sau comunitate. Ca efect direct s-a evidentiat o mai mare incredere in sine a beneficiarilor, si, in consecinta, o integrare sociala sporita.

| Bugetul proiectului (in RON)
    25000,00

| Parteneri
    Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 2 - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 3 - Facultatea de Teologie Ortodoxa “Iustin Patriarhul” – Universitatea Bucuresti - Centrul Scolar nr 3 pentru copii hipoacuzici - Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti, sector 2 - Fundatia Vodafone Romania - Primaria Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti - Fundatia Heydar Aliyev – Reprezentanta pentru Romania - AITA - Asociatia pentru interventie terapeutica in autism

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes