close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



S.O.C.I.AL. Entrepreneurship – Seeking Opportunities, Creating Impact And Learning Entrepreneurship



| Organizator:
    Asociația Team Work
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Tinerii reprezinta una dintre categoriile de populatie vulnerabile care se confrunta cu problema somajului. Potrivit statisticilor Eurostat, rata somajului in randul persoanelor sub 25 de ani din tarile Uniunii Europene a fost de 21.4% in anul 2011, in timp ce in Romania aceasta s-a ridicat la 23.7%.
Companiile evita frecvent sa angajeze tineri, care adeseori nu au experienta de munca si a caror formare necesita investitii semnificative si aleg sa lucreze cu profesionisti din partea carora au garantia unei productivitati ridicate.
Proiectul S.O.C.I.A.L. Entrepreneurship a venit in intampinarea acestei probleme prin promovarea antreprenoriatului social ca mijloc de creare de noi locuri de munca si sursa de dezvoltare a comunitatilor europene.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost sa ii incurajeze pe tineri sa se implice in activitati de antreprenoriat social.
Obiective:
- cresterea gradului de constientizare a antreprenoriatului social in randul a 30 de tineri ca solutie pentru problema somajului;
- cunoasterea activitatii a doua intreprinderi sociale de catre participanti prin participarea la workshop-uri;
- crearea unei retele online de 500 de tineri europeni interesati de antreprenoriatul social, care sa le permita sa impartaseasca idei, experiente si informatii cu tineri din alte tari, atrasi de acelasi domeniu.


S.O.C.I.AL. Entrepreneurship – Seeking Opportunities, Creating Impact And Learning Entrepreneurship S.O.C.I.AL. Entrepreneurship – Seeking Opportunities, Creating Impact And Learning Entrepreneurship S.O.C.I.AL. Entrepreneurship – Seeking Opportunities, Creating Impact And Learning Entrepreneurship

| Aria geografica
    Bucuresti (mentionam ca, fiind un schimb de tineri, acoperirea este internationala)

| Rezumat
    “S.O.C.I.A.L. Entrepreneurship – Seeking Opportunities, Creating Impact And Learning Entrepreneurship" a fost un schimb multilateral de tineri, finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune (Actiunea 1.1). Proiectul s-a desfasurat la Bucuresti, in perioada 22-30 august 2012 si a reunit 30 de tineri (voluntari, lideri din ONG-uri) din 5 tari: Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia si Turcia.
Participantii au avut ocazia sa descopere beneficiile antreprenoriatului social si contributia acestuia la reducerea problemei somajului, luand parte la diferite activitati bazate pe invatare non-formala: prezentari, jocuri de rol, simulari, dezbateri, brainstorming, ateliere de pictura.

Pe parcursul proiectului tinerii au luat contact direct cu antreprenori sociali din Bucuresti, le-au aflat povestile si au invatat din experienta acestora. Ei si-au putut forma o imagine de ansamblu legata de activitatea unei intreprinderi sociale prin vizite efectuate la sediul Atelierului de panza si al Atelierelor Fara Frontiere.
S.O.C.I.A.L. Entrepreneurship a fost conceput astfel incat sa ofere un spatiu de reflectie in cadrul caruia participantii au identificat diferite probleme la nivelul comunitatilor din care provin, au gasit solutii creative si, mai ales, au aflat cum anume se pot implica ei insisi in rezolvarea acestor probleme si care sunt resursele de care pot beneficia in acest demers.


| Date beneficiari
    Cei 30 de tineri voluntari au avut un rol activ in implementarea proiectului, toate activitatile depinzand de implicarea lor directa.
Metodele de lucru utilizate apartin sferei educatiei non-formale, stimuland creativitatea, participarea directa, spiritul de initiativa si axandu-se pe nevoile de invatare ale participantilor. Acestea au fost reprezentate de jocuri de rol, dezbateri, brainstorming, prezentari, lucru in echipa, jocuri (de cunoastere, de energizere, de spargere a ghetii), activitati interculturale, debriefing, grupuri de feedback, atelier de pictura. Voluntarii au trecut atat prin postura de beneficiari ai activitatilor, cat si prin cea de formatori pentru ceilalti participanti.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului constau in constientizarea de catre participanti a impactului pozitiv pe care il pot avea asupra comunitatilor din care provin prin desfasurarea de activitati de antreprenoriat social si cresterea dorintei de informare si de implicare in acest sens. Participantii s-au aratat dornici sa sprijine intreprinderile sociale din tarile de provenienta, in timp ce unii dintre acestia si-au exprimat interesul de a initia ei insisi proiecte de antreprenoriat social.
Rezultatele finale sunt brosura online pe tema antreprenoriatului social realizata de participanti, grupul de Facebook S.O.C.I.A.L. Entrepreneurship adresat tinerilor interesati de antreprenoriatul social si in cadrul caruia acestia pot gasi resurse utile si pot face schimb de experienta si de bune practici, precum si filmuletul de prezentare a proiectului.


| Bugetul proiectului (in RON)
    56185

| Parteneri
    Organizatii implicate in proiect: Istanbul Youth Assembly (Turcia), Rookies (Slovacia), Associação Liláz (Portugalia), Stowarzyszenie Inicjatyw Młodziezowych (Polonia) Parteneri: ViitorPlus, Ateliere Fara Frontiere

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes