close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Impreuna pentru copiii nostri



| Organizator:
    Asociatia de Consultanta si Consiliere Economico-Sociala Oltenia
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    In regiunea S-V Oltenia aproape 300.000 de copii au sansa de a beneficia de servicii medicale umane iar din acest motiv nu mai vrem sa fim codasi in clasamentul mortalitatii infantile din cauza lipsei de echipamente performante.Ne gaseam in anul 2012 in situatia constatarii migrarii "halatelor albe",din 7 chirurgi ramanand 5,din 2 anestezisti pediatri ramanand 1.Contaminati de microbul socialului am gasit solutii pentru imbunatatirea conditiilor din sistemul medical cu scopul cresterii sperantei de viata a copiilor din regiune.Nevoia a fost identificata si argumentata de experientele personale ale sociologului Andreea Nita care isi operase ambii copii suferinzi de afectiuni ORL in acest bloc operator si medicului Alin Stoica care isi operase copilul in urma unui accident rutier cu efecte majore asupra toracelui si membrelor inferioare.

| Scopul proiectului
    Scopul a fost de a determina oamenii sa constientizeze importanta conditiilor Sectiei de Chirurgie pediatrica a Spitalului Regional intrucat deserveste nu numai bolnavii din Craiova,ci din toata regiunea S-V Oltenia.Obiective:imbunatatirea serviciilor medicale prin dotarea cu echipament chirurgical laparoscopic cu lant video HD a Sectiei,cresterea calitatii actului medical,stopand migratia medicilor(in Regiune sunt 2 medici/mia de locuitori),incurajarea autoritatilor publice locale de a investi in unitatile sanitare din Craiova prin desfasurarea unor activitati de lobby cu ajutorul Mass-Media

Impreuna pentru copiii nostri Impreuna pentru copiii nostri Impreuna pentru copiii nostri

| Aria geografica
    Craiova, Dolj

| Rezumat
    Sectia de chirurgie pediatrica a spitalului Clinic Judetean Nr.1 era dotata cu un bloc operator cu echipament sovietic achizitionat inca din 1970. De la nevoia schimbarii aparaturii,a igienizarii blocului operator si a introducerii surselor stabile de curent electric, Sectia avea nevoie de reinventare. Si cum sumele obtinute din redirectionarea impozitului pe venit ar fi atins nevoia identificata in 30-35 de ani, singura idee cu potential viabil nu era decat aceea de catalizare a mass-media pentru declansarea unei ample campanii de fundraising. Nu am mai vrut sa participam pasiv la neputinta unui sistem, la migratia chirurgilor exceptionali in tari in care se poate profesa medicina evoluata, adaptata la evoulutiile tehnologice ale secolului XXI si am actionat! Obiectivul principal a constat în strângerea de fonduri prin donatie în vederea amenajarii si dotarii sectiei cu un bloc operator modern cu echipament chirurgical laparoscopic cu lant video HD. Prin actiuni de fundraising,activitati media,organizarea balului caritabil si achizitionarea echipamentelor pentru dotarea spitalului,am reusit ca Sectia de Chirurgie pediatrica a Spitalului sa fie dotata cu un echipament laparoscopic cu lant video HD. Medicii pot acum performa, parinții pot fi încrezatori in actul medical si stiu ca vindecarea copiilor presupune o suferinta ameliorata si o interventie non+invaziva(fizic si psihic). Proiectul are cel mai semnificativ impact la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia prin stimularea implicarii comunitatii in rezolvarea unei probleme trenante,a sensibilizat autoritațile publice și a determinat CJ Dolj sa reabiliteze intregul bloc operator a Sectiei de Chirurugie pediatrica a singurului Spital Regional din Romania (neigienizat de 20 de ani).

| Date beneficiari
    Pe parcursul activitatilor de foundraising ni s-a alaturat o masa semnificativa de oameni, beneficiari directi sau indirecti au contribuit la atingerea obiectivului proiectului.Prin achizitionarea unui bilet de intrare la balul caritabil,oamenii au contribuit financiar pentru achizitionarea aparatului laparoscopic.Pictori remarcanti si-au donat creatiile pentru a fi scoase la licitatie,copii tineri talentati,artisti si-au aratat talentul prin spectacol,persoane din mass-media au publicat articole,au realizat emisiuni TV, marii antreprenori din Regiune au sponsorizat organizarea balului.

| Rezultatele proiectului
    Scopul si obiectivele proiectului au fost atinse. Degeaba am fi continuat sa strigam catre autoritati ca se pierd vieti sau ca sunt incapabile sa amelioreze durerile copiilor suferinzi fara echipamente si medicamente! Am fi ramas in acelasi impas si ne-am fi lamentat etern! Am reusit sa mobilizam societatea civila, mediul de afaceri si autoritatile publice locale, implicandu-i neconditionat pe cei empatici, pe cei altruisti, pe cei activi social si corporatist. Personalitati publice, politice, oameni de afaceri, intelectuali, studenti, elevi, artisti au rezonat si s-au implicat! Importanta si utilitatea crearii unor conditii de imbunatatire a accesului la servicii medicale de calitate a fost inteleasa de sute de personae din municipiul Craiova. Sectia de Chirurgie pediatrica a Spitalului Clinic Judetean Nr. 1 din Craiova a fost dotata cu un echipament laparoscopic cu lant video HD. Utilizand aceste echipamente, medicii pot acum performa, parintii pot fi increzatori in actul medical (toti medicii sunt instruiti in utilizarea tehnicii laparoscopice) si stiu ca vindecarea copiilor presupune o suferinta ameliorata.Cu siguranta dotarea Sectiei dimineaza rata mortalitatii infantile la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, reduce durata interventiilor chirurgicale si implicit intensifica performanta interventiei. Pe de alta parte, proiectul nostru a sensibilizat autoritatile publice si a determinat Consiliul Judetean Dolj sa reabiliteze intregul bloc operator.

| Bugetul proiectului (in RON)
    4374

| Parteneri
    Fundatia Medici pentru Copii, Fundatia Gazeta de Sud, TVS Craiova

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes