close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Amprenta Umană



| Organizator:
    Asociația Studenților la Sociologie și Asistență Socială (Universitatea din București)
| Sectiune:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    Asociația realizează anual o analiză de nevoi a studenților facultății în scopul identificării unui set de soluții. Printre răspunsuri s-a regăsit într-un număr semnificativ lipsa de cunoștințe legat de mediu și efectele omului asupra acestuia. Astfel, alături de voluntari devotați pe domeniul de mediu, a fost conceptualizată și realizată prima ediție a proiectului "Amprenta Umană" în anul 2021. Obiectivele au rămas creșterea nivelului de conștientizarea a efectului omului asupra mediului, familiarizarea cu posibile obiceiuri sustenabile, incorporabile în ritmul cotidian, și promovarea acestor obiceiuri prin activități.

| Scopul proiectului
    Obiectivele sunt creșterea nivelului de conștientizarea a efectului omului asupra mediului, familiarizarea cu posibile obiceiuri sustenabile, incorporabile în ritmul cotidian, și promovarea acestor obiceiuri prin activități.

Amprenta Umană Amprenta Umană Amprenta Umană

| Aria geografica
    București

| Rezumat
    Proiectul "Amprenta Umană" este realizat anual de departamentul "Student Development" şi are ca scop creşterea interesului în rândul studenților pentru sustenabilitate, ecologie, reciclare şi un stil de viață sănătos. Toate acestea se întâmplă atât prin traininguri, cât şi prin activități practice.

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii principali sunt studenții din centrul universitar București. În fiecare zi de activitate au participat în jur de 30 de studenți, însă numărul țintă se apropia de 50 de participanți.


| Activitati
    Organizarea propriu-zisă a început cu aproximativ trei săptămâni înainte de data proiectului, efectuându-se o serie de ședințe și sesiuni de contactare pentru a obține parteneri și traineri. Formatul a fost de trei zile, fiecare concentrată în jurul unei activități cu specific pe reciclare, stil de viață sănătos, sustenabilitate și ecologie. În paralel, am avut și un stand permanent de reciclare în facultate în colaborare cu Alucro unde am adunat doze goale, am avut o zonă de relaxare pentru studenți și un monitor cu diferite informații pe această temă și un joc de puzzle. La stand au stat pe rând 4 membri din echipa de organizare.
În prima zi am organizat un Treasure Hunt în Parcul Cișmigiu cu ghicitori pe specificul proiectului, dar și despre zona în care ne aflam, câștigătorii primind bilete la un concert. Echipele au fost de câte doi și a durat aproximativ o oră, având 4 echipe.
În cea de-a doua zi am avut un Training ținut de un student la medicină pe tema sustenabilității în cadrul căruia am dezbătut și o serie de mituri pe sănătate.
În cea de-a patra zi am colaborat împreună cu ADVU și împreună cu aproximativ 20 de participanți am gătit mai multe feluri de mâncare vegană, fiind sprijiniți pe tot parcursul activității de colaboratorii noștri. Totul s-a desfășurat în sediul acestora, iar la final am mâncat cu toții împreună pe terasa lor, fiind un punct de socializare și coeziune semnificativ. În plus, acest moment a marcat un început de comunicare relativ constantă cu ADVU, dorind să mai lucrăm împreună și pe viitor.
Pe tot parcursul evenimentului am comunicat constant cu echipa de organizare, am fost activi pe conturile organizației cu scopul promovării proiectului, dar și al partenerilor, iar la final am avut și o ședință, cât și un formular de feedback.


| Rezultatele proiectului
    Evenimentul a avut ca rezultat direct cresterea nivelului de constientizare asupra sustenabilitatii, sanatatii, reciclatului si veganismului. In plus, evenimentul a deschis noi porti de colaborare cu organizatii precum Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU).

| Despre organizator
    Asociația Studenților la Sociologie și Asistență Socială (A.S-S.AS) este o organizaţie studențească autonomă, apolitică, non-guvernamentală și non-profit care a fost fondată pe 25 ianuarie 2011 cu scopul reprezentării drepturilor și intereselor tuturor studenților Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București. Prin intermediul voluntariatului, studenții care fac parte din A.S-S.AS, au șansa de a transpune abilităţile și cunoştinţele lor.

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes