close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii \



| Organizator:
    Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Neuromotor Bacau
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Persoanele cu handicap constituie o categorie dezavantajată a populaţiei României. Prezenţa handicapului, starea socială precară, în cele mai multe cazuri, izolarea psihologică determinată de statutul de persoană exclusă, lipsa unor servicii alternative adresate acestora, dificultatea accesului la informaţia în domeniu, reprezintă probleme greu de rezolvat pentru o persoană cu deficienţe neuromotorii. Sistemul medico-social din România pune în faţa persoanelor cu handicap probleme dificile legate de costul şi adresabilitatea serviciilor sociale. Pentru cei mai multi din cei peste 1770 de beneficiari ai asociatei noastre, cel mai mari dificultati sunt legate de marginalizare si excludere sociala.Parintii sufera datirota faptului ca copilului si tanarul cu handicap este vazut ca o persoana fara viitor, ca o povara pe umerii societatatii.

| Scopul proiectului
    Scopul organizarii acestui festival este de a demonstra ca handicapul nu trebuie sa conduca la izolare, nu trebuie sa afecteze viata copilului; copii sunt copii indiferent de existenta talentului sau handicapului, si pot fi educati astfel incat, impreuna, sa construiasca o lume mai buna.
Obiectivele proiectului:
- prezentarea valorii copilului cu handicap,
- diminuarea marginalizarii sociale,
- organizarea festivalului de muzica usoara.


Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii \ Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii \ Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii \

| Aria geografica
    Nationala

| Rezumat
    Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii “Stea printre stele” este concurs de interpretare care îşi propune să contribuie la descoperirea şi lansarea de copii si tineri interpreţi de muzică uşoară, sa aduca impreuna copii talentati, copii cu dizabilitati, care sunt beneficiarii nostri traditionali, si personalitati marcante ale muzicii usoare romanesti.
Scopul organizarii acestui festival este de a demonstra ca handicapul nu trebuie sa conduca la izolare, nu trebuie sa afecteze viata copilului; copii sunt copii indiferent de existenta talentului sau handicapului, si pot fi educati astfel incat, impreuna, sa construiasca o lume mai buna.
In cei 19 ani de activitate am constat ca o problema spinoasa cu care copii cu dizabilitati si famiile acestora se confrunta este aceea a marginalizarii si excluderii sociale. Copii si tinerii cu handicap neuromotor si asociat sunt privati, in marea lor majoritate de viata sociala. Ei nu reusesc, de cele mai multe ori sa fie integrati ca membrii deplini ai comunitatii din care fac parte. Termenul de handicapat continua sa aiba in vocabularul nostru o conotatie negativa. Semenii nostri ignora ca orice persoana este o importanta resursa sociala, ignora valoarea primara a vietii umane.
Solutia pe care noi am propus-o este aceea a prezentarii valorii persoanei cu handicap, a prezentarii aptitudinilor si calitatilor persoanei cu handicap. Obiectivele proiectului:
-prezentarea valorii copilului cu handicap,
-diminuarea marginalizarii sociale,
- organzare festivalului de muzica usoara.
Pricipalele activitati: atelier de arterapie, festivalul de muzica usoara.
Rezultate esentiale:
- 42 de copii si-au exersat abilitatile confectionand obiecte,
- 53 de copii au participat la competitie,
- 17 copii cu handicap au participat la parada modei


| Date beneficiari
    Nu este cazul

| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului:
-45 de copii cu handicap sau boli invalidante si-au demonstrat abilitatile prin confectionare de cercei, bratari, tablouri,etc,
-17 copii cu handicap au participat la parada modei pe scena teatrului in cadrul galei de premiere,
-53 de copii talentatidin toata tara au concurat in cadrul festivalului,
-a fost organizata expozitia cu vanzare,
-s-au incasat 1135 ron ca urmare a vanzarii
-minim 400 de persoane au vizionat cele 2 zile de spectacol,
- a fost organizata gala de premiere, in cadrul careia toti copii au fost premiati,
Cel mai mare impact l-a avut faptul ca copii talentati si cei cu dizabilitati au interactionat timp de 2 zile cat s-a derulat festivalul, fiind, pe rand, spectatori si artisti, avand astfel oportunitatea de a se privi din alta perspectiva, opusa celei de asistat social.
Familiile copiilor talentati si juriul(format din personalitati marcante ale muzicii usoare romanesti- Mihai ALexandru, Oana Sarbu, Silvia Dumitrecu, Virgil Popescu, Claudiu Bulete, Bogdan Dragomir, Marcel Iorga si Gabriela Nichita), au declarat, ca niciodata nu au privit copilul cu handicap ca pe o persoana cu potential, ci doar cu empatie si mila, neputandu-se distanata de problema handicapului. Toti participanti si-au manifestat interesul de a participa si la editiile urmatoare, considerand ca este un eveniment unic, ce trebuie sa devina o traditie.


| Bugetul proiectului (in RON)
    15124

| Parteneri
    Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, Teatru Municipal Bacovia, Axial Music si Club Adamas Bacau

| Website-ul proiectului
    steaprintrestele.blogspot.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes