close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Award Youth Covasna



| Organizator:
    Fundatia The Duke of Edinburgh's International Award
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Proiectul Award Youth Covasna este rezultatul interactiunii cu tineri de etnie maghiara din medii dezavantajate si a cunoasterii impactului programului pe care l-a avut asupra acestei categorii vulnerabile. Award-ul, fiind derulat in peste 130 de tari, face parte dintr-o mare familie, iar livrarea lui catre tinerii care provin din astfel de medii a avut loc si in alte tari, avand acces la experientele si rezultatele acestora.
Nevoia pregnanta a tinerilor din medii cu oportunitati reduse este o relatie sanatoasa si bazata pe incredere cu adulti din interiorul si exteriorul institutiei, care sa fie cladita pe valori bine stabilite de la inceput.Nevoia de modele si de a fi implicati in activitati de voluntariat este majora, iar impactul acestor actiuni este de lunga durata. Proiectul derulat in judetul Covasna ofera o metodologie demonstra.


| Scopul proiectului
    Scopul: a contribui direct la dezvoltarea tinerilor de etnie maghiara din medii vulnerabile in vederea integrarii sociale si a dezvoltarii lor personale.
Obiective: a face programul Award disponibil tinerilor din judetul Covasna, cu scopul de a creste implicarea institutiilor de gen si a tinerilor in programe voluntare. A implica 550 de tineri si 61 de adulti voluntari din 4 orase in program, facilitand procesul de integrare sociala, contribuind la gasirea unui loc de munca dupa terminarea studiilor si a dezvoltarii lor personale.


Award Youth Covasna Award Youth Covasna Award Youth Covasna

| Aria geografica
    Proiectul a fost derulat in 4 orase din judetul Covasna: Sfantu Gheorghe, Covasna, Baraolt si Targu Secuiesc.

| Rezumat
    Nevoi identificate: dezvoltarea personala a tinerilor de etnie maghiara din medii vulnerabile, cu familii monoparentale sau cu un venit redus, care nu dispun de programe de educatie ce vizeaza dezvoltarea de competente in vederea formarii unui comportament responsabil si independent, care insa au o structura rigida si nu sunt bazate pe alegerea sau nevoia individuala a tanarului. Proiectul Award Youth Covasna a adus o noua perspectiva in lucrul cu tinerii din comunitarea maghiara, implicand adultii si tinerii in mod voluntar, oferind posibilitatea alegerii activitatilor, realizarea de activitati de formare profesionala si dezvoltare personala cu ajutorul partenerilor, precum si dezvoltarea unei relatii sanatoase, bazate pe incredere.
Activitati: formare de Lideri, Supraveghetori si Evaluatori cu experienta in lucrul cu tinerii, prezentarea programului la peste 1.000 de tineri, inscrierea si mentorarea a 550 de tineri din medii vulnerabile, sprijinirea lor in realizarea activitatilor, organizarea anuala de tabere outdoor, oferirea de cursuri de prim ajutor, workshopuri de supravietuire, campare, formare de noi abilitati, recunoasterea tinerilor finalizatori, implicarea celor care au avut rezultate in evenimente internationale.
Rezultate parteneriate cu 19 institutii, formarea a 61 de Lideri Award în Sfantu Gheorghe, Covasna, Baraolt si Targu Secuiesc din judetul Covasna, inscrierea și mentorarea a 550 de tineri, implicarea a peste 100 de voluntari Award, participarea la proiecte internationale, cursuri formare pentru Lideri Award in Bulgaria si Slovenia, Conferinta Regionala EMAS care a adus impreuna peste 60 de delegati din Europa, Statele Mediteraneene si Arabe, desfasurarea a 3 tabere de vara pentru derularea de activitati outdoor.



| Date beneficiari
    550 de tineri de etnie maghiara si 61 de adulti, formati ca Lideri Award, care au lucrat direct cu tinerii

| Date beneficiari
    Peste 1000 de tineri si 100 de adulti voluntari

| Activitati
    Ducele de Edinburgh, Kurt Hahn , educationalist german, şi Lordul John Hunt au realizat ca dezvoltarea tinerilor era deficitara in anumite domenii importante si au creat un program care sa reprezinte ”un set de abilitati in arta de a fi independent”.
Award-ul este structurat in patru sectiuni, la fiecare dintre cele 3 niveluri: Bronz, Argint si Aur. Astfel, tinerii din proiectul Award Youth Covasna care s-au inscris i program au ales si parcurs activitati, pe o perioada de cel putin 6 luni, din sectiunile: Abilitati Personale, Activitati Fizice si Voluntariat, sectiunea de Aventura parcurgand-o in taberele de vara, organizate si derulate cu persoane abilitate tehnic, in domeniul outdoor. Fiecare tanar a avut un Lider Award, un adult voluntar format, care i-a oferit sprijin, consultanta, l-a ajutat sa isi seteze obiective la fiecare activitate si sa le atinga.
Ca activitati din cadrul proiectului amintim: formarea adultilor ca Lideri,Supraveghetori si Evaluatori din interiorul si din afara institutiilor implicate, prezentarea programului la peste 1000 de tineri,inscrierea si mentorarea a 550 de tineri din medii vulnerabile,sprijinirea lor in realizarea activitatilor, organizarea anuala de tabere outdoor, oferirea de cursuri de prim ajutor, workshopuri de supravietuire, campare, formare de noi abilitati, implicarea in evenimente internationale, recunoașterea progresului personal întâlnit, prin recunoașterea progresului tinerilor în cadrul unei ceremonii de premiere publice.


| Rezultatele proiectului
    - Reusite scolare - cresterea prezentei tinerilor din medii dezavantajate la orele de curs, a dedicarii studiului si ridicarea nivelului de reusita scolara
- Incluziune sociala - indiferent de mediul de provenienta,economic etnie sau religie, Award-ul ofera un cadru in care cu totii sa devina implicati, sa cunoasca noi persoane si experientele de viata ale acestora, dezvoltand noi abilitati, construind stima de sine si spargand barierele sociale si stereotipurile create
- Voluntariat și comunitate - cresterea implicarii in activitati voluntare si comunitare, precum si a participarii tinerilor in viata sociala și a comunitatii din care fac parte. Participantii la nivel global au oferit comunitatilor din care fac parte peste 4 milioane de ore de voluntariat
- Mediu - cresterea nivelului de constientizare a problemelor de mediu de catre tineri si a implicarii acestora in intiative de mediu sustenabile
- Dezvoltarea unui stil de viata sanatos - promoveaza un stil de viata sanatos, tinerii isi imbunatatesc sanatatea fizica si mentala prin construirea unei stari bune de sanatate, o disciplina si un program organizat, dar si prin dezvoltarea atributelor personale
- Dezvoltarea de abilitati de viata independenta - dezvoltarea gandirii critice si creative, rezvolvarea de probleme, managementul timpului care imbunatateste rezultatul educational
- Acreditare și recunoaștere – organizarea de ceremonii publice de premiere organizata la nivel local sau national, obtinand deasemenea si o acreditare internationala pentru progresul avut in timpul parcurgerii programului.


| Bugetul
    126000

| Parteneri
    Fundatia The Duke of Edinburgh's International Award Romania, Asociatia Turul Madar, Liceele din cele 4 orase mentionate

| Website proiect
    www.dofe.ro / http://turuliroda.ro/category/dofe-program/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes