close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Saptamana Antreprenoriatului



| Organizator:
    Asociatia Un Strop de Fericire
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Asociatia a fost infiintata in ianuarie 2012, este o organizatie de tineret care facilitează accesul tinerilor la oportunităţi de învăţare, dezvoltare personală şi promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare în comunitate. Prin mijloace practice şi metode inovative de educaţie, permitem tinerilor să dobândească competenţe esenţiale, cunoştinţe şi abilităţi, care contribuie la dezvoltarea lor socio-educativă, încurajează participarea activă în societate şi le îmbunătăţeşte perspectivele de admitere la universitate şi angajare.Prin chestionare de nevoi,feedback la activitati curente, conexiune activa cu scoli, suntem la curent cu nevoile tinerlor de a isi dezvolata initiativa, sociala sau de afaceri, de a invata practic, inclusiv international facand parte din grupul Sokkin Group International, o retea de organizatii de tineret din Euro

| Scopul proiectului
    Ne-am propus ca prin oportunități practice de invatare sa dezvolatam abilitatile antreprenoriale ale tinerilor. Obiective: Sa construim un cadru atractiv si practic de invatare prin care tinerii sa isi dezvolte competentele atreprenoriale si cele de baza. Sa ii echipam astfel cu cunostinte antreprenoriale in stransa legatura cu viata reala de afaceri. Sa le schimbam atitudinea, sa le crestem interesul si motivatia pentru a se implica, a fi creativi. Sa construim o punte de colaborare între tineri și mediul de afaceri si scoala, de folos atat pentru formarea tinerilor cat si pentru angajatori.

Saptamana Antreprenoriatului Saptamana Antreprenoriatului Saptamana Antreprenoriatului

| Aria geografica
    Ploiesti

| Rezumat
    Nevoia:Proiectul s-a născut din nevoia de a oferi oportunitățile de educație practică pe care liceenii și studenții nu le au în cadrul sistemului de învățământ formal.
Obiectiv: Obiectivul nostru este de a oferi tinerilor oportunități practice de învățare, construind, totodată, o punte de colaborare între tineri și mediul de afaceri.
Activitati:4 noiembrie, Atelier „start plan de afaceri”,
5 noiembrie, Conferinta „Afaceri de Succes”, cu speakeri ca Ulla Luukas, Head Coach, profesor, al Universitatii de Antreprenoriat din Jyvaskyla,Finlanda Tiimi Academy; profesor Universitar Doctor Ovidiu Nicolescu, presedinte de Onoare al Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România
6 noiembrie, atelier „Teampreneur”, lucru in echipa cu leaderi din companiile partenere
7 noiembrie,concurs de Idei de Afaceri propuse de elevii de liceu unui juriu format din antreprenori locali
8 noiembrie,vizita de studiu.
Echipa formata dintr-un coordonator de proiect, o echipa de 10 adolescenti voluntari, suport din companii si institutii partenere.
Rezultate:Numar crescand participant, limitat la 500 din cauza resurelor organizatorice.
Atitudine activa dezvoltata tinerilor; initiativa, descoperirea beneficiilor acestui mod practica de invatare. Cresterea numarului de tineri care doresc sa se afilieze ca membri ai centrului nostru de tineret. Formarea competente de baza pe langa cele specific de antreprenoriat, cautate de piata muncii si universitati – flexibilitate, gandire creativa, initiativa, munca in echipa, competente digitale, motivatia.
Cultivam increderea angajatorilor, a scolii si parintilor in aceasta metoda de formare a tinerilor, in puterea relatiei antreprenori- angajotri- tineri in formare.


| Date beneficiari
    500 de tineri, in special elevi de liceu cu varsta de 16 -17 ani.

| Date beneficiari
    200 de membri activi ai centrului de tineret, cateva mii de elevi ,plus familile lor, din scolile partipante - Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National I.L. Caragiale, Colegiul National Al. I. Cuza, Colegiul National Nichita Stanescu Ploiesti. Angajatii companiior si institutilor partenere. Presa locala.

| Activitati
    Proiectul s-a născut din nevoia de a oferi oportunități de educație practică pe care liceenii nu le au în cadrul sistemului de învățământ formal. Avand parteneri, companii,institutii, scoli, de traditie si incredere, pentru ca raspundem cu servicii si activitati de calitate, avand ca partener principal unul dintre cele mai mari colegii din Ploiesti, Mihai Viteazul, plus un istoric de cateva editii, actiunea de implementare s-a dovedit relativ simpla. Pe baza acestor parteneriate am stabilit nevoia detaliata, metodologia de participare la consursuri sau activitati, resursele necesare, calendarul activitatilor si personanele responsabile.Etapele au fost: 1.de pregatire, cu aprox 2 luni inainte,2.de implementare, 3. de evaluare si raportare. Implementarea a constat in:4 noiembrie, Atelier „start plan de afaceri”; 5 noiembrie; Conferinta „Afaceri de Succes”, cu speakeri ca Ulla Luukas, Head Coach, profesor, al Universitatii de Antreprenoriat din Jyvaskyla,Finlanda Tiimi Academy; profesor Universitar Doctor Ovidiu Nicolescu, presedinte de Onoare al C.N.I.P.M.M România; 6 noiembrie, atelier „Teampreneur” cu leaderi din companiile partenere; 7 noiembrie concurs de Idei de Afaceri propuse de elevii de liceu unui juriu format din antreprenori locali; 8 noiembrie,
vizita de studiu la Titi Aur Academy, un model de business inovativ si educatie.Multe din premii au constat in internshipuri la comp. partenere.


| Rezultatele proiectului
    Numar crescand participant, limitat la 500 din cauza resurelor organizatorice.
Atidudine activa dezvoltata tinerilor; initiativa, descoperirea beneficiilor acestui mod practica de invatare.Cresterea numarului de tineri care doresc sa se afilieze ca membri ai centrului nostru de tineret.
Formarea competente de baza pe lana cele specific de antreprenoriat, cautate de piata muncii si universitati – flexibilitate, gandire creativa, initiativa, munca in echipa, competente digitale, motivatia.
Cultivam increderea angajatorilor in aceasta metoda de formare a tinerilor, in puterea relatiei antreprenori- angajotri- tineri in formare.
Constientizam scoala si parintii asupra beneficilor acestei metode de invatare practica.


| Bugetul
    15000,00

| Parteneri
    Proleasing Grup, Metigla, Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Prahova, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, AFI Ploiesti, TMT Analysis , Kredo , AlpAcces, Cons. Judetean Prahova, Colegiul National Mihai Viteazul din Ploiesti, Universitatea de Antreprenoriat din Jyvaskyla, Finlanda

| Website proiect
    http://www.stropdefericire.ro/educatie-nonformala/saptamana-antreprenoriatului-2/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes