close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



USR SummerCamp



| Organizator:
    Uniunea Studentilor din Romania
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Conform Barometrulu de opinie publica- tineret, 42% dintre respondenti beneficiaza numai de 3-4 ore pe saptamana pentru a intreprinde activitati diverse. Acelasi document subliniaza faptul ca 38% dintre respondenti nu practica niciun fel de activitate fizica, iar 24% se implica in activitati sportive de 2-3 ori pe luna.
In ceea ce priveste nivelul de toleranta, numai 3,4% dintre respondenti se simt discriminati in functie de diverse criterii. Totusi, cea mai mare parte a acestora evita sa se invecineze cu persoane care reprezinta minoritati sau au anumite orientari si vicii.
Asadar, USR SummerCamp a aparut in urma constientizarii acestor nevoi, dezvoltandu-se sentimentul de responsabilitate sociala. Prin intermediul proiectului ne-am dorit sa contribuim la cresterea gradului de implicare al tinerilor in activitati diverse.



| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este reprezentat de crearea cadrului optim prin care distractia sa se imbine cu educatia non-formala in vederea formarii tinerilor
O1 Stimularea implicarii studentilor in activitati de educatie non-formala
O2 Dezvoltarea persoanla a 300 de tineri pe parcursul celor zece serii componente ale taberei prin intermediul educatiei
O3 Facilitarea comunicarii si a schimbului de bune practici intre participanti
O4 Informarea a peste 5000 de tineri cu privire la importanta practicarii sportului in vederea mentinerii unui stil de viata sanatos si incurajarea participarii la competitii


USR SummerCamp USR SummerCamp USR SummerCamp

| Aria geografica
    Costinesti, Constanta

| Rezumat
    USR SummerCamp reprezinta un proiect al Uniunii Studentilor din Romania, care reuneste in fiecare vara la Costinesti, peste 300 de tineri din cele mai importante centre universitare din tara. Prin obiectivul sau general, si anume dezvoltarea tinerilor prin intermediul educatiei non-formale, proiectul urmareste indrumarea acestora catre implicarea in viata comunitatii, in activitati cu caracter social, educativ, cultural, sportiv si de divertisment. Proiectul ofera un cadru optim de petrecere a timpului liber al tinerilor, intr-un mod constructiv si creativ, cu impact asupra transformarii lor in membri activi ai comunitatii. De asemenea, USR SummerCamp isi propune sa promoveze lucrul in echipa, sentimentele de apartenenta la grupuri sociale si voluntariatul, in vederea sprijinirii dezvoltarii personale a tinerilor prin prisma activitatilor de divertisment. Proiectul urmareste oferirea de oportunitati diverse de petrecere a timpului liber, asigurand o platforma - resursa online cu informatii si subiecte de interes pentru tineri, in aceasta privinta.
Asadar, prin intermediul USR SummerCamp, imbinarea dintre distractie si educatia non-formala conduce catre dezvoltarea personala a participantilor si conturarea unui cetatean care sa contribuie activ la dezvoltarea societatii.


| Date beneficiari
    Publicul tinta al USR SummerCamp il constituite tinerii si turistii prezenti pe plaja de la Obelisc, Costinesti. Numarul beneficiarilor directi ai proiectului este de 300.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti in numar de 5000 sunt tinerii prezenti in perioada desfasurarii proiectului pe plaaja de la Costinesti

| Activitati
    A1- Managementul proiectului. (ziua 1–ziua 2) Aceasta activitate cuprinde planificarea si pregatirea proiectului, stabilirea responsabilitatilor si sarcinilor solicitantului si partenerilor implicati in proiect.
A2–Campanie de constientizare a studentilor cu privire la importanta educatiei non-formale in viata studentilor (ziua I a fiecarei serii). In cadrul acestei activitati am facilitat accesul studentilor la actiuni precum teatrele de vara, seri de folk si karaoke, concursuri, flash-moburi, jocuri pe plaja, petreceri tematice si alte activitati de divertisment.
.A3–Organizarea competitiilor sportive (zilele 2-4 ale fiecarei serii).S-au organizat competitii sportive de fotbal si volei intre studenti, cu scopul oferirii unui model de petrecere a timpului liber intr-un mod sanatos.
A4–Cursuri de instruire a studentilor cu elemente de educatie non-formala (ziua I a fiecarei serii). Activitatea a presupus desfasurarea unei serii de 10 traininguri, adresate studentilor si tinerilor din Romania
A5–Organizarea unei campanii de ecologizare (ziua a V-a a fiecarei serii) In cadrul acestei activitati au participat 300 de studenti si tineri, in vederea aducerii unui aport pozitiv asupra comunitatii locale.
A6-Organizarea a 10 manifestatii pe tema egalitatii intre tineri (ziua a III-a a fiecarei serii).S-au realizat flash-moburi, inaltare de zmee cu mesaje motivationale si manifestare cu prafuri colorate.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele obtinute in urma proiectului s-au materializat in:

1. Cresterea numarului de studenti care s-au implicat in activitati de educatie non-formala (obiectiv realizat prin intermediul A2)
2. S-au realizat sesiuni de formare pentru 300 de participanti din cele zece serii prezente in tabara pe toata perioada de desfasurare a proiectului (realizat in cadrul A4)
3. S-a facilitat schimbul de bune practici intre studentii veniti din toate colturile tarii (realizat in cadrul A6)
4. Peste 300 de tineri veniti in tabara au putut participa la cele 30 de competitii sportive ( fotbal, volei sau inot) pe intregul parcurs al proiectului, realizandu-se astfel O4- informarea tinerilor cu privire la importanta practicarii sportului in vederea unui stil de viata sanatos prin intermediul A3.
5. S-au organizat 10 campanii de ecologizare a plajelor din statiunea Costinesti, in cadrul A5
6. S-au realizat 10 workshopuri de prim ajutor in cadrul sesiunilor de formare, actiune realizata in cadrul A4.
7. S-au realizat 10 manifestatii de tipul flashmob in vederea eliminarii diferentelor de orice tip in randul tinerilor, rezultat in cadrul A6.


| Bugetul
    170000

| Parteneri
    Ministerul Tineretului si Sportului, Complex Cultural Sportiv Studentesc Tei, IQool.

| Website proiect
    https://www.facebook.com/summerusr/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes