close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Global Volunteer



| Organizator:
    AIESEC in Romania
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Global Volunteer, a luat nastere odata cu organizatia, dupa Al Doilea Razboi Mondial. De-a lungul timpului acesta a fost modelat pe nevoile si generatiile care aveau sa vina, ajungand in varianta finala, oferind tinerilor oportunitatea sa se dezvolte personal si profesional intr-un cadru multicultural. Varianta din prezent, Global Volunteer, a aparut dupa parteneriatul dintre AIESEC si ONU realizat la sfarsitul anului 2015, in care AIESEC s-a angajat sa aiba o contributie la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila pana in anul 2030. Astfel, participantii Global Volunteer merg in alte tari pe proiecte menite sa contribuie la unul dintre cele 17 obiective, devenind o parte activa a acestei schimbari pe care 193 de tari din lume o sustin pentru 2030.

| Scopul proiectului
    Global Volunteer isi propune sa ofere tinerilor din Romania oportunitatea de a adeveni cetateni globali, interesati de ce se intampla in lume, devenind o parte activa in schimbarea pozitiva de care este nevoie, dezvoltandu-se atat personal, cat si profesional.
Obiective: abilitati de leadership prin dezvoltarea celor 4 calitati din modelul unic creat de AIESEC: solution oriented, empowering others, self awareness si world citizen; dezvoltarea abilitatilor profesionale; derularea unui proiect intre 6-8 saptamani bazat pe unul dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabila.


Global Volunteer Global Volunteer Global Volunteer

| Aria geografica
    Global Volunteer, program realizat de organizatia internationala de tineri, AIESEC, este desfasurat an de an in Romania, in cele 14 orase (Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Pitesti, Oradea, Suceava, Sibiu, Tirgu Mures, Timisoara) in care exista filiale. Desi nu exista o filiala in toate orasele Romaniei, chiar si tinerii din alte orase pot participa in program, accesandu-l online si fiind repartizati catre cel mai apropiat comitet local AIESEC

| Rezumat
    Prin programul Global Volunteer le oferim tinerilor români oportunitatea de a se descoperi ca lideri intr-un mediu multicultural. Programul isi dorește să le deschida tinerilor orizonturile si sa-i transforme in cetateni globali, constienti de ceea ce se intampla in jurul lor si cu atitudinea necesara pentru a actiona pentru schimbare. In contextul socio-politic de astazi si, mai ales, avand in vedere evenimentele actuale din lume, nevoia de a putea fi toleranti fata de alte popoare si de a avea puterea de a-i asculta si intelege pe ceilalti este una din ce in ce mai mare. Mai mult decat atat, programul le oferă participanților o vedere de ansamblu și dezvoltarea unor abilitati care ii vor ajuta mai departe atunci când vor intra pe piața muncii, indiferent de domeniul in care vor activa. Desi termenul de leadership nu este cel mai folosit in tara noastra, valorile si comportamentele care deriva din acesta sunt lucruri de care societatea romaneasca are nevoie pentru a evolua. Tinerii merg intr-o alta tara pentru a aduce o schimbare in societatea de acolo, iar cand se intorc in Romania privesc lucrurile diferit si sunt mai deschisi la a face ceva.

| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai programului in perioada mentionata au fost cei 513 tineri romani care au trait o experienta AIESEC in alta tara.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti sunt participantii proiectelor pe care tinerii din Romania au facut voluntariat, numarul acestora nefiind contorizat de entitatea care trimite ci de entitatea AIESEC din tara unde voluntarii merg.

| Activitati
    Activitatile din cadrul programului sunt numeroase si aceste difera in functie de alegerile participantilor in ceea ce priveste tara si proiectul. Proiectele fiind organizate pe baza celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabila, tematica acestora este diferita, iar participantii aleg ce li se potriveste cel mai bine de pe platforma internationala AIESEC. Proiectul dureaza intre 6-8 saptamani iar responsabilitatile participantului consta in facilitarea acestuia, cum ar fi sa predea limba engleza, sa promoveze solutiile pentru problemele lumii, sa promoveze cultura tarii noastre, sa scrie articole despre orasul in care ajunge si sa il promoveze, sau alte exemple in functie de domeniul proiectului ales. Participantii au parte de pregatire organizata de traineri AIESEC, care se asigura ca acestia vor avea cea mai buna experienta, primind consultanta atat din partea AIESEC Romania cat si a tarii gazda.

| Rezultatele proiectului
    Cei 513 tineri romani care au luat parte la proiectul Global Volunteer, plecand in tari din toata lumea, schimbandu-se pe ei in timp ce au contribuit la societatea respectiva prin proiectele pe care le-au derulat. Efectele generate de proiect sunt numeroase, iar tinerii care au participat la proiect au s-au dezvoltat intr-un cadru multicultural, adaugand la experienta lor personala si profesionala o experienta internationala de voluntariat. In cele 30 de ore de activitate saptamanala, timp de 6-8 saptamani, tinerii au dezvoltat abilitati generale precum, lucrul in echipa, limba engleza, orientarea catre solutii, public speaking, cat si unele specifice in functie de responsabilitatile cerute pe proiectele din tarile in care au plecat, cum ar fi design grafic sau social media.


| Bugetul
    78373

| Parteneri
    Principalii parteneri ai proiectului sunt universitatile din orasele in care acesta este derulat, acesta fiind adresat tinerilor, respectiv studentilor. Pe langa instutiile de invatamant care sustin acest proiect, un partener de baza pe care l-am avut anul trecut la nivel national este Erasmus+, prin intermediul caruia am reusit sa trimitem 32 tineri, oferindu-le acestora si o bursa pe perioada experientei internationale.

| Website proiect
    https://aiesec.ro/global-volunteer/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes