close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Mana cu Mana



| Organizator:
    Asociatia United Hands Romania
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Pentru realizarea partii artistice din proiect (fotografii ilustrate cu mainile copiilor) s-a discutat cu copiii despre aspiratiile lor, dorinte, obiective, modul in care isi vad viitorul si in care se raporteaza la socitate. Am observat cat de multa nevoie au copiii de activitati in afara centrelor de plasament (un mediu inchis, departe de forma de familie). Prin analiza datelor publice despre copiii din centre de plasament este usor de observat ca acestia au dificultati de integrare sociala, o imagine negativa adesea in comunitate, stima de sine si motivatie reduse. Am pornit de la pretextul artistic pentru a atrage in mod original atentia comunitatii, prin emotie pozitiva.

| Scopul proiectului
    Ne-am dorit sa crestem stima de sine a copiilor, sa ii obisnuim mai mult cu activitati in comunitate, in afara centrelor, sa le oferim mai multe perspective de dezvoltare, dar in acelasi timp sa aratam comunitatii ca acesti copii exista, sunt copii ca oricare altii, nu sunt "defecti", doar au nevoie de un mic sprijin pentru a putea sa le crestem sansele de a reusi in viata, in conditiile in care nu au o familie alaturi. Am dorit sa facem totul 100% voluntariat, transparent, implicand cat mai multi parteneri din comunitati.

Mana cu Mana Mana cu Mana Mana cu Mana

| Aria geografica
    implementare in judetul Constanta a unei componente locale, insa proiect national

| Rezumat
    Demers conceput in beneficiul copiilor aflati sub o forma de protectie in centre de plasament, prin: implicarea copiilor din centre de plasament intr-un proiect artistic, pozitiv, creativ, care să creasca gradul de respect de sine al acestora, dar si gradul de incredere in relatia cu mediul exterior centrului; atragerea atentiei comunitatii fata de existenta copiilor institutionalizati si intelegerea corecta a nevoilor si perspectivelor acestora, fara dramatizare, dar prin stimularea sentimentelor comunitatii fata de copiii institutionalizati - o relatie mai puternica intre comunitate si centrele de plasament, o perceptie corecta asupra acestor copii in comunitatea locala, drept “copiii nostri”, “parte din viitorul comunitatii”; strangerea de fonduri in beneficiul copiilor din centre de plasament din judetul Constanta, pentru derularea de programe in afara centrelor – excursii, tabere, cursuri (pasiuni si materii scolare, meditatii), diverse activitati cu scop recreational, educational si cultural, dar si pentru cresterea gradului de integrare a copiilor institutionalizati in societate. Am reusit sa mobilizam resurse si oameni, sa atragem parteneri din comunitate plus voluntari si sa implementam activitati pentru copii, deschizand un drum in acest sens. Proiectul continua in 2018.

| Date beneficiari
    100 de copii din doua centre de plasament

| Date beneficiari
    zeci de mii de oameni ce au interactionat cu mesajele campaniei

| Activitati
    Impreuna cu fotograful Horia Manolache, copiii din 2 centre de plasament din judetul Constanta au realizat fotografii artistice avand ca subiect mainile copiilor. Fiecare fotografie a fost asociata cu unele cuvinte exprimate de copilul a carui mana apare. Un artist grafic a interpretat aceste dorinte, ilustrand speranta, viitor pozitiv, aspiratii, capacitate de reusita. Fotografiile au fost expuse online, dar si intr-un mall din Constanta (City Park) timp de doua saptamani. Au fost transmise mesajele campaniei in acest mod inedit, atragand atentia asupra copiilor din centre de plasament: sunt copii ca oricare altii, cu sperante si idealuri, cu viitor; au nevoie de a fi intelesi corect si de a fi sprijiniti de comunitate. Proiectul a fost promovat online si offline, prin retele sociale, mass-media (inclusiv parteneri nationali). Am promovat posibilitatea de a dona online si am folosit banii 100% pentru activitati realizate pentru copii.

| Rezultatele proiectului
    Mesajul proiectului a ajuns la zeci de mii de persoane inca din aceste doua luni din 2017 (noiembrie - decembrie), online si offline. Am generat continut pozitiv in media locala si nationala, despre copiii din centre de plasament, in conditiile in care de cele mai multe ori se prezinte probleme ale sistemului si probleme generate de copiii din centre. Am aratat ca acesti copii merita incurajati si sprijiniti si ca este pana la urma interesul pragmatic al comunitatii - acesti copii vor deveni adulti si trebuie integrati corect, pentru ca vor face parte din viitorul comunitatii.

In ceea ce priveste componenta locala, am implicat mai puternic oamenii din sistem in actiuni in afara centrelor si am deschis mai multe oportunitati pentru copii, inclusiv acces la cursuri de limba engleza. Copiii s-au aratat mai optimisti, mai cooperanti inclusiv la centru si la scoala, dorind sa fie implicati si mai departe in cat mai multe activitati in beneficiul lor, in afara centrelor in care isi petrec mare parte din timp... Proiectul continua in 2018, deci realizarile vor fi contabilizate complet in acest an.


| Bugetul
    0

| Parteneri
    Asociatia United Hands Romania, Fundatia Refresh, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta

| Website proiect
    www.manacumana.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes