close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Scoala internationala de vara



| Organizator:
    Board of European Students of Technology Bucharest
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Rigiditatea mediului academic ingineresc, dorinta tinerilor de a-si largi orizonturile, cat si nevoia de a cunoaste diferite culturi europene au reprezentat argumente solide in favoarea crearii unor activitati care sa imbunatateasca aceste aspecte.De aceea, initiativa de a da nastere acestor cursuri a pornit chiar din partea unor studenti la facultati tehnice (membri fondatori ai organizatiei BEST) care au identificat aceste probleme si au incercat sa le solutioneze inca de acum 20 de ani.
BEST Bucuresti a dorit ca prin evenimentul organizat in vara anului 2010, sa reuneasca 21 de tineri europeni din tari diferite, care studiaza diverse ramuri ale ingineriei, sa poata descoperi secretele ingineriei audio intr-un cadru relaxat si entuziast.


| Scopul proiectului
    Participand la acest eveniment, studentii europeni din 14 tari diferite, din medii sociale diverse, au sansa de a se dezvolta atat cultural cat si personal, prin dobandirea sau fixarea unor informatii din domeniul ingineriei audio, intr-un mediu inedit.
Obiectivul acestui proiect a fost imbinarea subiectelor academice cu mediul social, indepartand barierele culturale si incurajand networking-ul intre tinerii europeni, prin schimbul de experienta.


Scoala internationala de vara Scoala internationala de vara Scoala internationala de vara

| Aria geografica
    Bucuresti, Brasov, Mures, Reghin, Arges, Sibiu

| Rezumat
    Board of European Students of Technology (BEST) este o organizatie studenteasca, non-guvernamentala si non-profit, prezenta in 89 de universitati tehnice din peste 30 de tari europene.
BEST incearca sa faca legatura intre trei componente esentiale din cadrul societatii: studentii, universitatea si companiile prin intermediul unor evenimente de tipul: competitii ingineresti, schimburi culturale, cursuri academice si evenimente de cariera.
Cursurile academice au loc in fiecare universitate tehnica in care exista un grup local BEST si se adreseaza tuturor studentilor europeni, dornici de a se dezvolta prin educatie complementara si a trai o experienta unica.
Aceste cursuri cuprind o componenta academica, in cadrul careia studentii au ocazia de a studia o tema tehnica preferata, si o componenta sociala, prin care se promoveaza multiculturalitatea si interactiunea intre studentii europeni.
In perioada 17-28 iulie 2010, BEST Bucuresti a organizat un curs introductiv de inginerie audio, care a reunit 21 de studenti din 14 tari. Studentii cu profil tehnic se confrunta cu probleme care sunt asociate cu rigiditatea mediului academic si lipsa unei componente sociale.
Pe parcursul a 10 zile, studentii au putut interactiona cu mediul academic intr-un mod inedit prin intermediul cursurilor predate de profesionisti din domeniu, dar si prin vizite la studio sau la fabrica de instrumente. De asemenea, organizatorii au dezvoltat si un program social cu scopul de a elimina barierele culturale dintre participanti.


| Date beneficiari
    Beneficiari directi: Cei 21 de studenti participanti au fost selectati dintr-un total de 260 aplicatii in care si-au exprimat dorinta de a lua parte la eveniment printr-o scrisoare de motivare. Pe durata cursului, participantii au fost convinsi prin calitatea sesiunilor academice, cat si prin implicarea voluntarilor in organizarea logistica sa dea dovada de proactivitate atat in cadrul seminariilor si laboratoarelor tematice, dar si in cadrul activitatilor sociale prin care, timp de 12 zile, au avut parte de un schimb intercultural european.
Beneficiari indirecti:Fiecare eveniment BEST, reprezinta pentru voluntarii organizatiei, studenti tehnici si ei, o buna ocazie de a creste si de a crea oportunitati de dezvoltare si pentru alti studenti. Partenerii evenimentului s-au bucurat de vizibilitate in randul unui public dinamic international.


| Rezultatele proiectului
    Multitudinea de culturi si diferente de la inceputul evenimentului s-au transformat pe parcurs intr-o mai buna intelegere si in mentalitati mult mai deschise. Desi “produsele” rezultate din acest proiect au fost intangibile, la final participantii au facut dovada unui schimb cultural de succes, laudand Romania pentru bogatiile sale istorice si culturale mai putin cunoscute in general si comparand tara noastra cu a lor in termeni de egalitate. Pe plan personal, studentii au acumulat notiuni introductive de acustica, psihoacustica, instrumente muzicale, prelucrarea sunetului. Acestea au venit din partea profesorilor universitari (Cristian Negrescu), muzicienilor din formatii precum Vita de Vie(Sorin Tanase, Adrian Ciuplea) si Urma (Mani Gutau) sau din partea unor ingineri audio(Alex Dragomir). De asemenea, studentii au lucrat cu echipament audio (sonometru), au asistat la un concert simfonic la Sala Radio, au inregistrat o melodie cantata in cor la studioul de la Sala Radio, au vazut cum se construiesc instrumente muzicale la Reghin, au invatat cum sa realizeze efecte muzicale folosind un calculator. Toate aceste activitati practice le-au aratat cum pot face o cariera in industria muzicala.
Efectele acestui curs sunt de durata, fapt dovedit de un rezultat neasteptat al evenimentului si anume legaturile puternice care s-au pastrat si dupa cei 21 de studenti s-au intors in tarile lor. Astfel, nu a trecut mult timp pana cand unii participanti s-au reunit in Europa. De asemenea, unii participanti au ramas strans legati de Romania si au revenit in vizita.


| Bugetul proiectului (in RON)
    19700

| Parteneri
     Universitatea Politehnica Bucuresti, Sala Radio, Gliga, Betty Ice, Celmar, Yuksek, Danone,Ivatherm, BEST international

| Website-ul proiectului
    www.bestbucuresti.ro/sc10





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes