close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Flori pentru Suflet 2017



| Organizator:
    Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    In contextul actual al imbatranirii populatiei, singuratea si izolarea sociala reprezinta probleme importante ale varstnicilor din intreaga lume. In medie, un varstnic singur petrece 99 de zile pe an fara a vorbi sau vedea pe cineva. In Romania, conform unui studio GfK realizat in 2015 pentru Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, unul din doi varstnici se simte singur si inutil. Prin proiectele sale, Asociatia Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor doreste sa traga un semnal de alarma asupra situatiei actuale a batranilor din tara noastra.

| Scopul proiectului
    Scop: Incurajarea comportamentului civic si a voluntariatului prin mobilizarea membrilor comunitatii in sprijinul cauzei varstnicilor din Romania
Obiective:
-Gasirea unui mecanism usor de implementat si folosit pentru gasirea de parteneri la nivel national
-Mobilizarea a 500 de voluntari de toate varstele din cat mai multe localitati din tara
-Oferirea a 6500 de flori catre persoane varstnice si informarea acestora despre serviciile ONG-urilor dedicate lor


Flori pentru Suflet 2017 Flori pentru Suflet 2017 Flori pentru Suflet 2017

| Aria geografica
    28 de județe din țară: Bucuresti, Ilfov, Iasi, Buzau, Constanta, Prahova, Timis, Bacau, Sibiu, Maramures, Alba, Vaslui, Bihor, Brasov, Ialomita, Neamt, Galati, Braila, Mures, Suceava, Dambovita, Teleorman, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Giurgiu

| Rezumat
    Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice (1 octombrie) Asociatia Niciodata Singur – Prietenii Varstnicii a derulat a 6-a editie a Campaniei Flori pentru Suflet. Campania, ce are loc simultan in 11 tari din intreaga lume doreste sa traga un semnal de alarma asupra situatiei varstnicilor din tara noastra, dar si sa le arate batranilor ca nu sunt singuri. Oameni de toate varstele se alatura campaniei si de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice merg si daruiesc flori batranilor pe care ii intalnesc. In 2017, peste 500 de persoane din 28 de judete au oferit 6500 de flori persoanelor varstnice. Modalitatea de implicare in campanie este foarte simpla, asociatia oferind un kit cu toate cele necesare desfasurarii actiunii organizatiilor, institutiilor, companiilor sau persoanelor fizice care vor sa se alature initiativei. Florile si felicitarile cu mesajul campaniei au fost distribuie in perioada 28 septembrie – 3 octombrie 2017, varstnicilor pe care echipele de voluntari i-au intalnit in caminele de batrani, cafenele si restaurante, casierii si puncte de lucru ale partenerilor, centre de zi, parcuri si spatii publice sau chiar la domiciliul acestora.

| Date beneficiari
    - 6500 de varstnici din 27 de judete ale tarii, atat din mediul urban, cat si rural au primit „Flori pentru Suflet” si felicitarea campaniei - 500 de voluntari cu varste cuprinse intre 5 si 60 de ani au participat la campanie

| Date beneficiari
    - aproximativ 1.000.000 de utilizatori online, cititori de presa sau persoane din retelele sociale ale celor participanti la campanie

| Activitati
    1. Gasirea de parteneri noi/Reactivarea partenerilor precedenti
A fost creat un landing page de inscriere dedicat campaniei. Printr-o campanie online, au fost gasiti aproximativ 35 de parteneri noi (ONG-uri nationale, locale si regionale, institutii, companii sau voluntari) din judete in care Niciodata Singur nu derulase programe pana in prezent. De asemenea, au fost reactivati 15 parteneri din anii trecuti.
2. Realizarea kit-ului pentru parteneri
Pentru a oferi unitate campaniei, a fost realizat un kit de implementare pe care asociatia l-a trimis tuturor partenerilor. Acesta continea materialele de campanie (postere, felicitari, insigne pentru voluntari) si un set de materiale de comunicare customizabile (set branding social media si comunicat de presa). De asemenea, a existat o aplicatie Facebook de customizare a fotografiei de profil pe care participantii la campanie au fost invitati sa o foloseasca.
3. Stabilirea zonelor de distributie si a evenimentelor
Fiecare partener al campaniei a avut de organizat una sau mai multe actiuni de distributie a florilor si a felicitarilor. Acestea au fost comunicate catre asociatie care a realizat un document centralizat al campaniei.
4. Derularea campaniei
Campania a fost derulata in perioada 28 septembrie – 3 octombrie de catre toti partenerii din proiect. In total, au fost organizate 70 de actiuni de distributie de flori.


| Rezultatele proiectului
    Rezultate cantitative
- 6500 de flori distribuite in 28 de judete din Romania
- 500 de voluntari de toate varstele mobilizati
- 50 de parteneri (ONG, companii, institutii, persoane fizice) mobilizati
- 70 de evenimente si actiuni de distributie organizate in saptamana campaniei
- Dezvoltatea unui mecanism online de recrutare a partenerilor de campanie
- Crearea de parteneriate cu alte ONG-uri care sprijina cauza varstnicilor
Rezultate calitative
- Incurajarea comportamentului civic si a voluntariatului pentru cauza varstnicilor singuri
- Stabilirea dialogului social si intergenerational intre beneficiarii proiectului
- Cresterea gradului de constientizare a problematicii varstnicilor din Romania la nivelul intregii tari
- Cresterea calitatii vietii varstnicilor din centrele rezidentiale partenere si de la domiciliu prin actiuni de socializare, recreative si artistice
- Oferirea unui model de campanie „la cheie” pentru toti cei care vor sa se implice si sa organizeze activitati in sprijinul varstnicilor, cu ocazia Zilei de 1 octombrie.


| Bugetul
    755268

| Parteneri
    Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Grupul CEZ in Romania, Oracle Volunteers (Bucuresti), Trattoria Monza (Bucuresti), Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (Iasi), Fundatia Crucea Alb-Galbena (Bucuresti, Buzau, Constanta), Asociatia Modelam Inimi (Plopeni, Prahova), Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu Balaceanca (Bucuresti), Centrul de zi pentru persoane varstnice Galati, Lutz&Associates (Timisoara), Asociatia Exista o Sansa (Buhusi, Bacau), Fundatia Papadia (Iasi), Centrul Diecezan Caritas Iasi, Crucea Rosie Romania Subfiliala Medias, Asociatia Progenies (Bucuresti), APVCD Familia 2004 Blaj, Asociatia Mansio (Baia Mare), Colegiul National Gheorghe Lazar (Bucuresti), Asociatia Serviciilor Sociale Tatarani (Vaslui), Fundatia People to people (Oradea), Directia de Servicii Sociale Brasov, Asociatia Samarineni in Comunitate (Ialomita), Fundatia Filantropica Omenia (Tg. Neamt), ArcelorMittal Galati, Centrul de resurse al comunitatii Aurul Negru (Telega, Prahova), Asociatia Familie si Educatie pentru copii (Vaideiu/Ogra, Mures), Fundatia Sozialstation Metzingen-Sibiu, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, Colegiul de Arta “Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul National “Petru Rares” Suceava, Consiliului Judetean al Elevilor Suceava, Colegiul National “Stefan cel Mare” Suceava, Asociatia Tineri de Succes (Suceava), Primaria Serbauti (Suceava), Asociatia SEVA (Suceava), Centrul de ingrijire si asistenta Pitesti, Caminul pentru Persoane Varstnice Sfanta Elena (Targoviste), Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 4 (Bucuresti), Centrul de zi “Clubul Seniorilor Covasna” (Bucuresti), Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 2, Centrul rezidential pentru persoane varstnice Speranta (Bucuresti), Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Complexul de Servicii Socio-Medicale Sf. Dimitrie (Bucuresti), Centrul de ingrijire pentru persoane varstnice Vasarely (Ploiesti), Serviciul Public de Asistenta Sociala Constanta, Caminul pentru persoane varstnice “Sfantul Alexandru” (Titu), Centrul Generatii (Bucuresti), Fundatia pentru sprijin comunitar Bacau, Fundatia Ajutor International Diaconia Brasov, Asociatia Sf. Arhidiacon Stefan (Bucuresti), Asociatia Chance for Life (Bucuresti), 2doGood.

| Website proiect
    http://niciodatasingur.ro/floripentrusuflet/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes