close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



S. A. F. E. - SIGURANȚĂ APĂRARE FERICIRE ELIBERARE



| Organizator:
    Asociația Cultural Social Economică Christiana
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Guvernul României nu îndeplineşte în totalitate standardele minime în vederea eliminării traficului de fiinţe umane; totuşi, guvernul depune eforturi semnificative în acest sens. Autorităţile au făcut eforturi semnificative pentru aplicarea legii, însă au emis sentinţe reduse sau cu suspendare, care nu au descurajat traficanţii de persoane şi nu au garantat siguranţa victimelor după eliberarea acestora. Guvernul a identificat un număr mare de victime, însă instituţiile publice şi private au oferit asistenţă doar unei jumătăţi dintre acestea. Guvernul nu a acordat fonduri ONG-urilor care oferă asistenţă victimelor traficului de persoane, iar acestea au întâmpinat dificultăţi în obţinerea de servicii medicale, consiliere psihologică şi recuperare din mâinile traficanţilor.

| Scopul proiectului
    Creşterea gradului de conştientizare în rândul comunităţii (copii, tineri, familii, vârstnici), asupra riscurilor asociate traficului de persoane.
OS 2.
Formarea și instruirea categoriilor de personal din sistemul educativ, medical, juridic care ar putea intra in contact cu victime ale traficului de persoane
OS 3.
Facilitare accsesului la servicii sociale pentru victimele traficului de persoane prin instituirea unui call-center la sediul centrului, operațional 24/24.


S. A. F. E. - SIGURANȚĂ APĂRARE FERICIRE ELIBERARE S. A. F. E. - SIGURANȚĂ APĂRARE FERICIRE ELIBERARE S. A. F. E. - SIGURANȚĂ APĂRARE FERICIRE ELIBERARE

| Aria geografica
    Piatra Neamț /Neamț

| Rezumat
    Organizarea unui centru de prevenire și instruire în activitatea antitrafic de persoane, cu rol de a organiza campanii de informare privind apărarea drepturilor omului în raport cu prevederile legii 678/2001 cu modificările și completările ulterioare, privind prevenirea și combaterea traficului de persoane și de facilitare a accesului la servicii sociale pentru victimele traficului de persoane.

Obiectivele proiectului:

OS 1.
Creşterea gradului de conştientizare în rândul comunităţii (copii, tineri, familii, vârstnici), asupra riscurilor asociate traficului de persoane.
OS 2.
Formarea și instruirea categoriilor de personal din sistemul educativ, medical, juridic care ar putea intra in contact cu victime ale traficului de persoane
OS 3.
Facilitare accsesului la servicii sociale pentru victimele traficului de persoane prin instituirea unui call-center la sediul centrului, operațional 24/24.

GRUPURI TINTA al programului 2016-2018
Grupul tinta va fi reprezentat de catre 3000 copii- tinerii cu varste cuprinse intre 10 – 19 ani, 100 cadre didactice (diriginți), 50 asistenti medicali, 10 medici, 15 avocați/magistrati.
Resursele disponibile:
- financiare: 2500 lei, 3500 lei, 5000 lei, 250000 lei Primaria mun. Piatra Neamt,
- materiale: mijloace de transport, instalatii de sunet, proeictor, laptop (resurse proprii)

- umane: manager de proeict, responsabil comunicare, grafician, responsabil financiar, psiholog, asistent medical, asistenti sociali, speakeri (10), voluntari (peste 150 implicați pe parcursul programului)
Rezultate:
- elevi participanti la sesiuni de informare/constientizare: 3000; functionari publici 150, politisti 30, specialisti 20, avocati 150

- cadre didactice: 250

- mese rotunde/seminarii/conferinte: 15

- total activitati preventive: 55

- emisiuni TV 8


| Date beneficiari
    copii/tineri -elevi

| Date beneficiari
    cadre didactice, functionari public, politisti, specialisti avocati

| Activitati
    Asociația Cultural Socială Economică Christiana implementat în 2016 proiectele Safe 1 si Safe 2, în parteneriat cu Primaria municipiului Piatra Neamt, prin care a reusit să atragă atenția cumunității locale, asupra acestui fenomen care, datorită situației politico-economice instabile tinde să ne afecteze tot mai mult. In urma derularii celor doua proeicte, organizatia a identificat importanta infiintarii in cadrul sau a unui centru dedicat organizarii de activitati antitrafic de persoane, de la campanii de prevenire și instruire, la activități de facilitate a accesului victimeleor traficului de persoane la servicii sociale (consiliere psihologica, juridica, asitenta medicala), din august, organizatia fiind in proces de acreditare pentru acordarea acestui tip de servicii.
Din raportarile pe cele doua proiecte anterioare, atat finale dar si din minutele evenimentelor au organizate, a rezultat nevoia dea continua seria de sesiuni de informare pe tema traficului de persoane și de asemenea de a coopta cât mai mulți reprezentanti ai comunitatii în genul acesta de activitati, deoarece este un fenomen care ne poate afecta pe toti și prevenirea este cu atat mai importanta cu cât o victimă a traficului de persoane, în orice formă ar fi ea, este greu recuparată de societate.
* postarea materialelor de informare în incinta sediilor administraţiei publice locale şi a instituţiilor de învăţământ de pe raza localitatilor partenere * realizarea de sesiuni comune de informare / dezbatere


| Rezultatele proiectului
    Creșterea gradului de informare a tinerilor din municipiul Piatra-Neamț cu privire la prevederile legii 678/2001, cresterea gradului de constientizare in randul tinerilor a pericolului reprezentat de traficul de persoane, a expunerii la infracțiuni contra libertății și integrității sexuale, la infracțiuni contra libertății persoanei.
-diseminarea de materiale preventive antitrafic: pliante, afişe, broşuri, mesaje,
spoturi campanii, pixuri personalizate, şepci, tricouri, agende.
-informarea populaţiei cu privire la cunoaşterea fenomenului traficului de persoane şi a riscurilor asociate
-instruirea funcţionarilor publici cu privire la cunoaşterea dimensiunilor traficului
de persoane, a formelor de exploatarea la nivel local, naţional şi regional, precum şi a legislaţiei din domeniu,
-promovarea liniei telefonice administrată de A.N.I.T.P. - 0 800 800 678 ;
+ 40213133100’’.
Activitatea a inceput ca o atentionare izolata, deoarece in 2015, in statisticele oficiale, judetul Neamt avea raportate 3 victime, in conditiile in care acestea se inregistreaza in statistici, dupa ce procesul este declarat inchis definitiv. Ori, prin deschiderea subiectului, s-a constatat ca de fapt situatia este cu totul alta, multe persoane regasindu-se in descrierea victimelor traficului de persoane. Formele traficului de persoane in zilele actuale pot lua multe forme, iar multe persoane plecate la lucru in strainatate sunt traficate prin munca fortata. Asa ca, aceasta tema a devenit de interes pentru multe persoane si informatiile pe care le oferim, chiar sunt utile.


| Bugetul
    35000

| Parteneri
    Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Inspectoratul Județean de Politie Neamț, Primăria Piatra Neamț, Primăria com. BODESTI, Primăria com. BORLESTI, Primăria com. TARCAU, Primăria Bicaz, Primăria com. HORIA, AGENȚIA NAȚIONALĂ IMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE

| Website proiect
    https://www.facebook.com/christianaasociatie/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes