close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



TAR Summer Camp



| Organizator:
    FUNDATIA TE AUD ROMANIA
| Categorie:
    Incluziune socială
| Problema de fond
    Fundația Te Aud România lucrează îndeaproape cu copiii și tinerii din sistemul de protecție socială de mai bine de șapte ani, iar de-a lungul acestor ani – poate una din cele mai importante concluzii face referire la greutățile pe care acești copii și tineri le întâmpină în cadrul mediului formal de învățare. Totodată, lipsa programelor de educație non-formală dedicate acestora le scade semnificativ șansele de a dobândi deprinderi de viață independentă sau abilități ce îi vor deservi pe parcursul vieții. Tabăra de vară în limba engleză a fost gândită să vină în întâmpinarea acestor considerente, în timp ce le lărgește orizontul spre o dimensiune europeană, prin implicarea actorilor și voluntarilor din cinci țări europene.

| Scopul proiectului
    English Summer Camp a avut drept scop principal deprinderea abilităților de bază de comunicare în limba engleză pentru un număr de 60 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din sistemul de protecție socială și copii din comunitate pentru realizarea componentei de integrare socială.
Obiective specifice:
- Reabilitarea și echiparea unui Centru Multimedia complet, care deservește cei peste 120 de copii din sistemul de protecție socială de la Gura Humorului continuu
- Selectarea unui număr de 20 de copii pentru lecții de engleză online constant, pe perioadă nelimitată de timp



TAR Summer Camp TAR Summer Camp TAR Summer Camp

| Aria geografica
    Gura Humorului/Suceava

| Rezumat
    Proiectul TAR English Summer Camp a apărut în contextul mediului globalizat în care trăim și a necesității de a dezvolta în copiii și tinerii din sistemul de protecție socială din jurul nostru abilități ce îi vor deservi pe tot parcursul vieții, indiferent de calea profesională aleasă sau țara în care urmează să locuiască. Astfel, principalul obiectiv al acestei tabere de vară în limba engleză a fost dezvoltarea aptitudinilor de bază de comunicare în limba engleză pentru un număr de 60 de copii și tineri din sistemul de protecție socială al județului Suceava, cu vârste curpinse între 6 și 18 ani, într-un mod distractiv și non-formal.
Toate activitățile s-au desfășurat pe perioada unei săptămâni și au fost conduse în totalitate de un număr de 20 de voluntari, din șase țări diferite – România, Franța, Austria, Germania, Elveția, Portugalia. Zece voluntari ai organizației Te Aud România au fost suport pentru cei 10 voluntari internaționali, parte a organizației WeTomorrow, care s-au ocupat de partea educațională a taberei de vară. Pe parcursul perioadei, cei 60 de tineri au luat parte la activități ce au vizat următoarele domenii: Art, Music, Science, Computer Science 7 & English, Environment and Sports.
În urma implementării proiectului, în cadrul Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, s-a renovat și echipat un Centru Multimedia pentru a deservi peste 120 de copii și tineri din sistemul de protecție socială pe viitor – centru echipat cu 8 laptopuri, videoproiector, peste 500 de cărți și alte resurse educaționale. Ba chiar mai mult de atât, în urma taberei de vară, 20 de copii au fost selectați pentru a participa la lecții de engleză online conduse de voluntarii WeTomorrow săptămânal, în cadrul Centrului Multimedia înființat


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 60 de copii și tineri din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, din trei locații județene (Gura Humorului, Fălticeni și Solca) , dar și un număr de copii din comunitatea humoreană – pentru realizarea componentei de integrare socială în comunitate.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecți pot fi împărțiți în următoarele categorii - Personalul educațional ce lucrează cu copiii și tinerii din sistemul de protecție socială la nivelul locațiilor participante – 150 persoane - Cadrele didactice din unitățile de învățământ de unde acești copii învață – 100 persoane - Personalul din cadrul Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate, unde a fost reabilitat și echipat acest Centru Multimedia – 65 persoane - Toți copiii și tinerii din cadrul Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate, prezenți sau viitori -pentru ca Centru Multimedia a fost gândit ca o resursă materială pe termen lung de care aceștia se pot folosi - 120 de copii și tineri - Întreaga comunitate județeană prin exemplu pozitiv și modelul de bune practici oferit

| Activitati
    Pregătirile pentru acest proiect au început în 2019, însă din cauza pandemiei de Covid 19, desfășurarea acestuia a fost amânată și a avut loc pentru prima dată de abia în anul 2021. Metodologia proiectului a împuternicit în primul rând voluntarii educaționali, tineri și ei, cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, să desfășoare activități cu copiii și tinerii din sistemul de protecție socială, conform abilităților și calităților deținute de aceștia. Astfel, toate activitățile educaționale deprinse în cadrul proiectului au implicat în primul rând 20 de voluntari – 10 voluntari ai organizației noastre ce au colaborat și cooperat cu 10 voluntari WeTomorrow din următoarele țări: Austria, Franța, Germania, Elveția, Portugalia.
Toate atelierele și activitățile desfășurate au avut loc între 09 – 14, și au fost desfășurate în trei grupe – beneficiarii participanți fiind împărțiți pe grupe de vârstă: 6 -10, 10-14 și 14-18 ani. Activitățile educaționale au vizat următoarele ateliere: Arts, Music, Science, Computer Science, English. În cadrul celor șapte zile de activități educaționale, o zi a fost dedicată Mediului Înconjurător și o zi a fost dedicată Sportului și activităților Outdoor.
În fiecare după-amiază, cei 20 de voluntari echipau Centrul Multimedia – unde au ansamblat mobilă, au aranjat rafturi, au pictat un castel cu trepte – zona de relaxare a copiilor și tinerilor beneficiari.


| Rezultatele proiectului
    Proiectul Tabăra de Vara în limba engleză este mai mult de un proiect sporadic, ci este unul ce a generat și continuă să genereze efecte pe termen mediu și lung în rândul beneficiarilor. Astfel, din cei 60 de copii și tineri beneficiari ai taberei de vară în limba engleză, douăzeci au început lecțiile online de engleză cu șase luni înainte ca tabăra să aiba loc, le-au continuat pe durata desfășurării taberei la Gura Humorului, și le continuă și în prezent, în fiecare sâmbătă, cu voluntarii organizației WeTomorrow, online, în cadrul Centrului Multimedia înființat prin proiect. Principala schimbare a acestui proiect este integrarea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție socială în comunitate, dar și într-un context mai amplu, european, cât și dezvoltarea de abilități de comunicare cu lumea din exterior. Proiectul spune o poveste despre integrare globală, pe care ne este foarte greu să o transpunem în cuvinte – o poveste despre emoții și apropiere, în ciuda barierelor de limbă, context, background și alte aspecte. Beneficiarii s-au simțit foarte aproape de toți voluntarii, iar efectul acestei apropieri extraordinare stă la baza ideii repetării anuale a proiectului, din acel punct încolo. Astfel, noi vom organiza o a doua ediție în vara acestui an. Un alt aspect demn de menționat aici, ca și efect neintenționat, a stat în conexiunea și cooperarea celor douăzeci de voluntari – 10 ai organizației noastre (România și Franța) și 10 ai organizației elvețiene WeTomorrow, veniți din 4 țări diferite.

| Bugetul
    52,039

| Parteneri
    Fundația Te Aud România/Organizația WeTommorrow din Elveția/Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava/Primaria Gura Humorului/DHL Express Europe

| Website proiect
    https://www.teaudromania.com/gallery/english-summer-camp/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes