close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Summer Course



| Organizator:
    Board of European Students of Technology Timisoara
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    "Cursurile de vara" au fost infiintate in 1991, odata cu aparitia organizatiei BEST, la nivel european.
Unul dintre telurile organizatiei are la baza organizarea cursurilor academice pentru studentii facultatilor tehnice, pentru a beneficia de educatie complementara cat si pentru a-si dezvolta cunostintele pe plan cultural.
Anul trecut, in Timisoara, am sustinut cel de-al 25-lea curs academic, in colaborare cu profesori de la Universitatea "Politehnica" Timisoara. Pe plan local, este singurul eveniment studentesc care ofera imbinarea mediului academic cu schimbul cultural si social, avand un mare impact asupra mediului nostru, putand cunoaste conditia studentului european.


| Scopul proiectului
    Scopul a fost imbunatatirea cunostintelor studentilor europeni din domeniul tehnologic printr-un curs.
-organizarea de cursuri academice de minim 34 ore in perioada celor 12 zile de curs pentru studentii din Europa
-organizarea de activitati sociale in fiecare zi, pentru studentii europeni, timp de 12 zile
-interactiunea studentilor europeni cu modul de predare din sistemul universitar romanesc in timpul celor 34 de ore
-crearea unui mediu multicultural pentru studentii din Europa in timpul celor 12 zile


Summer Course Summer Course Summer Course

| Aria geografica
    Timisoara, Alba Iulia, Sibiu

| Rezumat
    Evenimentele organizate de BEST Timisoara sunt axate in primul rand pe raspunderea nevoilor specifice studentilor de la facultatile cu profil tehnic.
Unul dintre proiectele de baza ale organizatiei, ce o defineste ca si structura, este cursul de vara, cunoscut ca si BEST Summer Course. Prin intermediul lui se realizeaza educatia non-formala a tinerilor studenti, prin participarea la cursuri pe o anumita tema tehnica, de actualitate si de care acestia sunt pasionati. Mai mult, cadrul activitatii este propice promovarii multiculturalitatii, 24 de studenti ai Universitatilor tehnice din Europa vor interactiona direct cu studentii timisoreni, dar si cu mediul cultural timisean pe parcursul desfasurarii evenimentului.
Fiecare curs de vara BEST este structurat pe o parte academica si o parte sociala. Partea academica este alcatuita din ore de curs, laboratoare, workshop-uri si seminarii, in cadrul carora studentii straini vor deprinde si isi vor consolida cunostinte in domeniul de care sunt pasionati, iar cea sociala consta intr-un program ce incurajeaza interactiunea intre tinerii de diferite nationalitati, programul fiind format dintr-o excursie intr-unul din orasele din Romania, din vizitarea obiectivelor turistice din Timisoara, cat si din activati de socializare (Seara Romaneasca- participantilor li se va prezenta o sceneta cu obiceiurile si traditiile romanesti, vor fi intampinati cu paine, sare si palinca, vor primi o bratara cu tricolorul Romaniei, vor degusta sarmale, mamaliga, ciocolata romaneasca si vor invata dansuri populare precum: Brasoveanca, Hora; alte activitati sunt Lectia de Limba Romana si Seara Internationala-participantii se vor imparti pe echipe nationale si vor incerca sa isi prezinte cat mai bine tara, obiceiurile, cantecele, mancarea).


| Date beneficiari
    Cei 23 de studenti participanti au avut ocazia de a-si imbunatati bagajul de cunostinte luand parte la acest curs si de a-si aduce aportul in societate folosindu-se de noile aptitudini dobandite. Cursul a reprezentat o alternativa eficienta a cursurilor formale tinute de majoritatea universitatilor tehnice din Europa, bazat pe foarte multe elemente practice menite sa accelereze procesul de intelegere si de a elimina barierele dintre teorie si practica.
Castigul societatii este acela de a se putea folosi de oameni competenti care au o pregatire adecvata pentru a face fata situatiilor dificile care pot aparea pe plan profesional.


| Rezultatele proiectului
    Am avut 23 de paticipanti europeni, din urmatoarele state: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franta, Grecia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Spania, Suedia, Turcia.
Tema cursului nostru a fost studiul microhidrocentralelor, un domeniu tehnic in plina dezvoltare in Europa, trezind interesul si curiozitatea studentilor.
Cursul a fost sustinut cu ajutorul Universitatii "Politehnica" Timisoara, beneficiind de cadre didactice bine pregatite. Desfasurarea cursului a fost in conditii optime, comunicarea cadru didactic - student fiind de succes, participantii fiind receptivi la informatiile transmise.
Pe plan social, participantii au fost integrati in mediul nostru, fiind cazati in campusul universitar, luand contact cu viata cotidiana romaneasca.
Diversele activitati sociale, au reusit sa aduca un mare aport schimbului cultural, ambele parti (studentii romani organizatori si participantii) interactionand foarte mult, ajungandu-se la cunoasterea reciproca a indentitatilor nationale si a traditiilor.


| Bugetul proiectului (in RON)
    18650

| Parteneri
    Universitatea ”Politehnica” Timisoara

| Website-ul proiectului
    http://www.best.upt.ro/sc12/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes